Ноа ће бити трејдован или отпуштен!

Никси могу да одахну! Жоаким Ноа, кошаркаш Њујорк Никса, биће или трејдован или отпуштен из те екипе, после неслагања са управом.

Кошарка 12.08.2018 | 14:45
Ноа ће бити трејдован или отпуштен!
Никси ће прво покушати да нађу некога ко ће прихватити Ноу, а ако то не успеју биће приморани да искористе опцију да га отпусте и да му уговор исплате дугорочно.

Ноа је био један од оних играча који су 2016. добили баснословно велике уговоре које нису оправдали, а Француз је тада потписао четворогодишњи уговор вредан 72,6 милиона долара.

Углавном мета подсмевања и критика, Ноа није успео да се избори са целокупним притиском, па је дошло до неслагања са менаџментом франшизе из 'Велике јабуке' и бившим тренером екипе Џефом Хорнасеком. 

Нови шеф струке Никса је Дејвид Физдејл, али ни са њим Жоаким неће наћи заједнички језик, па како преноси Адријан Вожнаровски, тај тим ће искористити опцију "wаве анд стретцх" и Ноу отпустити после 1. септембра. 

Бившем кандидату за МВП лиге остало је још две године уговора према којем му следи 37,8 милиона долара, али Никси би му према поменутој опцији 18,5 милиона исплатили у току ове сезоне, али би преосталих 19,3 милиона било подељено у три наредне године. 

Ако ово буде крај сарадње између ове две стране, Ноа ће напустити Њујорк са просеком од 4,7 поена, 7,9 скокова и две асистенције на укупно 53 наступа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар