Торонто: Димитров на Андерсона у четвртфиналу

Тенисери Григор Димитров и Кевин Андерсон забележили су победе у мечевима осмине финала Роџерс купа у Торонту.

Тенис 10.08.2018 | 10:15
Торонто: Димитров на Андерсона у четвртфиналу
Бугарин Димитров савладао је Американца Френсиса Тиафоа резултатом 7:6(1), 3:6, 7:6(4).

Веома турбулентан и занимљив меч, у неким тренуцима и веома квалитетан, одиграли су Димитров и Тијафо, али на крају, можда не и заслужено, Григор дошао до четвртфинала.

Бугарин је први запретио на почетку меча, али пропустио три брејк шансе. Тиафо је недуго затим направио брејк, који је одмах и испустио, па је Димитров веома убедљиво решио тај-брејк у своју корист. 

Други сет је рутински припао Американцу, а одличан моментум из њега пренео је и у одлучујућу деоницу. Повео је одмах на старту брејком и дошао до 2:0, али је бугарски тенисер то одмах "окренуо" и повео са 3:2. 

На 5:5 тенисер из САД није успео да искористи две брејк лопте, а онда је у тај-брејку од предности од 4-2 изгубио пет поена заредом и, испустивши још једну предност, завршио такмичење. 

Димитров се у четвртфиналу Роџерс купа у Торонту састаје са високим Јужноафриканцем, дубл партнером Новака Ђоковића, Кевином Андерсоном.

Андерсон је победио Белоруса Иљу Ивашку са 7:5, 6:3, у мечу који је био много тежи него што то резултат говори. 

Најпре је Ивашка пропустио четири брејк прилике, од чега три везане, на самом старту дуела, да би у деветом гему дошао до брејка и сервиса за сет. Неискусни Ивашка се тада потпуно "пресекао" и три наредна гема, од којих је у два сервирао, препустио противнику. 

Белорус је поклекао крајем другог сета и допустио себи да изгуби сервис, и пропустио прилику да побољша највећи успех каријере. 

Марин Чилић такође се пласирао у најбољих осам у Торонту, тријумфовавши против омаленог Аргентинца Дијега Шварцмана са 6:3, 6:2. Његов противник у четвртфиналу биће бољи из окршаја између Рафаела Надала и Стена Вавринке. 

Саша Зверев је наставио да побеђује и сада се, после одбране титуле у Вашингтону, пласирао и у четвртфинале Торонта. Он је рутински избацио Руса Данила Медведева идентичним резултатом којим је победио и Марин Чилић. 

Његов противник у најбољих осам Роџерс купа биће Стефанос Циципас, талентовани Грк који је направио велико изненађење.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар