Монтреал: Конта наставила да "меље", Халеп се мучила!

Британска тенисера Џоана Конта убедљиво је савалдала Белорускињу Викторију Азаренку у два сета и пласирала се у осмину финала Роџерс купа.

Тенис 10.08.2018 | 00:10
Монтреал: Конта наставила да "меље", Халеп се мучила!
Конта је у Монтреалу трјиумфовала против Азаренке, у мечу настављеном после прекида због кише, резултатом 6:3, 6:1.

Конта је тако наставила да ређа добре резултате, пуна самопоуздања после недавног "демолирања" најбоље тенисерке свих времена Серене Вилијамс са 6:1, 6:0.

Конта се у осмини финала састаје са Елином Свитолином, Украјинком која је савладала Михаелу Бузарнеску.

Победу је забележила и прва тенисерка света Симона Халеп у свом првом мечу након изненађујућег пораза у трећем колу Вимблдона од Су-Веи Сије.

Халепова је некако успела да надигра Рускињу Анастасију Пављученкову. Први сет Халеп је добила 11:9 у тај-брејку, после неколико спасених сет лопти, да би руска тенисерка изједначила на 1-1.

У трећој деоници меча прва је запретила Пављученкова и повела са 4:2, али је Румунка пет од наредних шест гемова решила у своју корист и пласирала се у осмину финала.

У наредној рунди састаје са легендарном Венус Вилијамс, Американком која је избацила још једну Румунку, Сорану Кирстеу, резултатом 7:6(4), 6:4.

Ешли Барти била је боља од Ализе Корне из Француске у два сета, и онда се тим резултатом пласирала већ у четвртфинале. У истом периоду турнира састају се и Слоун Стивенс и Анастасија Севастова.

Летонка Севастова надиграла је полуфиналисткињу Вимблдона Јулију Гергес у два сета, иако је губила са 5:2 у другом. Стивенс је елиминисала Карлу Суарес-Наваро из Шпаније, а умало је на том мечу дошло до сензације.

Наиме, тенисерка из САД водила је 6:2, 5:1, имала три меч лопте, али је Шпанкиња невероватном серијом изједначила на 5:5. Стивенс је некако остала прибрана, направила нови брејк, а онда одсервирала за меч.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар