Торонто: "Анемични" Ђоковић поражен у 1/8-финала!

Новак Ђоковић поражен је у осмини финала Роџерс купа у Торонту од Стефаноса Циципаса из Грчке после три одиграна сета.  Новак без ватре у Торонту, стао после месец дана! Грчки тинејџер одиграо веома зрео меч против Новака Ђоковића који је био далеко од свог нивоа игре. После девет везаних победа - пораз.

Тенис 09.08.2018 | 23:10
Торонто: "Анемични" Ђоковић поражен у 1/8-финала!
Циципас је савладао актуелног шампиона Вимблдона и четвороструког освајача Роџерс купа са 6:3, 6:7(5), 6:3.

Новаку је ово био први турнир на бетону после дуге паузе, али и први меч после освајања трећег Гренд слема сезоне Вимблдона.

У прва два кола српски тенисер није играо добро, али је долазио до победа против слабих тенисера. Ипак, сада је са друге стране мреже био талентовани Циципас, 19-годишњи Грк у веома доброј форми, и то се испоставило као превелики "залогај" за Ђоковића.

Од самог старта много већа жеља се видела код Циципаса, а Новак је изгледао "анемично". Грк је био свуда на терену, док је Новак правио неке неочекивано лаке грешке. Када сервиса није било, Ђоковић је улазио у проблеме, јер га је максимално притискао противник.

Прво је Циципас пропустио три брејк шансе, али је дошао до нових, које су тада биле три заредом. Ђоковић је спасао прве две, код треће сјајно изградио поен, али ипак послао форхенд у аут, па је грчки тенисер лагано држао сервис до краја и повео са 1-0.

У другом сету прича је била малтене иста, сем што није било брзог брејка. У деветом гему сета Циципас долази до две везане брејк шансе, али Ђоковић то спасава. Долазимо до тај-брејка, дела игре у којем је коначно Србин био знатно бољи. Имао је Циципас среће, али недовољно, па је незванични 13. гем сета Ђоковић решио у своју корист.

Трећи сет и слична ситуација као у првом. Ритерн, који је био Новаков највећи недостатак у овом мечу, и недовољно жеље и воље, били су пресудни, макар је тако изгледало.

Циципас је на самом старту направио брејк, али је Ђоковић имао прилику са две везане брејк шансе да га одмах врати. Ипак, пропустио је добру прилику, а онда је и кажњен, па је Циципас повео са 3:0 у одлучујућем сету.

Од тог тренутка оба тенисера су са лакоћом освајала своје сервис гемове, а томе се, наравно, више радовао талентовани Грк. У гему када је сервирао за своју највећу победу у каријери Циципас малтене није могао да погоди ниједан први сервис, али ни то није било довољно "анемичном" Ђоковићу, који је забележио свој први пораз у трећем мечу после освајања Вимблдона.

Циципас се у наредној рунди састаје са победником дуела између Саше Зверева из Немачке и Данила Медведева из Русије, а управо га је Зверев победио у недавно завршеном турниру у Вашингтону.

Ђоковић је, упркос поразу, напредовао на АТП ранг листи, с обзиром да на турниру у Торонту није бранио бодове. Иста прича важиће и за наредни турнир на којем се очекује његово појављивање, једини Мастерс који није освојио у каријери Синсинати.

Право мучење Новака Ђоковића овог поподнева у Торонту.

Српски тенисер одиграо је најлошији меч од сезоне на трави, и повратка у бољу форму, пошто је изгубио у осмини финала "Роџерс купа" од Стефаноса Циципаса у три сета - 2:1 (6:3, 6:7, 6:3).

Ово је први пут после 12 година да Новак није направио брејк у мечу на два добијена сета, а имао је само две шансе против невероватног Грка...

Циципас, с којим Новак никада није играо до сада и који је до сада имао само прилику да "спарингује" с тенисером кога веома поштује, деловао је много зрело у данашњем мечу и потврдио је да победа против Доминика Тима у прошлом колу није случајност.

Грк је фантастично сервирао, на први сервис је готово по правилу освајао поене, док се Новак мучио с ритернима и није успевао да "помери" младог тенисера из Атине.

Већ у првом сету је Циципас имао шест брејк-лопти и искористио баш шесту за вођство од 1:0, док је, искрено говорећи, био бољи и у другом, није искористио још две шансе за брејк, да би Ђоковић успео да одведе сет у тај-брејк и тамо добио на завидно искуство.

Очекивало се да ће тада Новак подићи свој ниво игре, само једном смо видели да је подигао глас, али уместо тога видели смо концентрисаног Циципаса који није грешио иако суочен с притиском, па је можда и најубедљивију партију пружио у трећем сету који је добио 6:3.

Свакако, ово је победа каријере грчког тинејџера, 11 година млађег од Новака, а пред српским асом је свакако остало више времена да "избруси" форму за Синсинати и УС Опен.

Циципасу сада следи дуел с бољим из дуела Медведева и Саше Зверева.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВУКОДЛАК

10.08.2018 08:08

ДЈоле је цовек који није имао снаге уопсте дасе креце по терену камоли да игра,вероватно није јео пар дана .

ОДГОВОРИТЕ