ЛЕ: Какав потоп Зенита и Фајенорда у Минску и Словачкој!

Муслинов помоћник одувао Зенит,играо се Србин Николић! Фајенорд пао као крушка у Словачкој! Динамо из Минска направио прворазредну сензацију и савладао Зенит – 4:0. Стрелац бивши нападач Јагодине.  Зенит и Фејенорд се обрукали са по 0:4! Фудбалери Зенита и Фејенорда доживели су тешке поразе у првим мечевима ИИИ кола квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 09.08.2018 | 21:20
ЛЕ: Какав потоп Зенита и Фајенорда у Минску и Словачкој!
Руски клуб, протеклих година редовни учесник ЛШ и ЛЕ, избламирао се на гостовању у Белорусији, Динамо Минск славио је са 4:0!

Домаћи тим је већ у првом полувремену три пута затресао мрежу гостију из Санкт Петербургу, у чијој одбрани је играо и српски репрезентативац Бранислав Ивановић.

Идентичан дебакл Фејенорд је доживео у Словачкој, на гостовању Тренчину. И у овом случају домаћин је имао 3:0 већ на полувремену.

С друге стране, Аталанта је после преокрета убедљиво савладала Хапоел у Хаифи 4:1, док је Бордо преокренуо у Украјини против Маријупоља на 3:1.

Једном ногом у плеј-оф рунди су још кипарски Аполон, након 4:0 над Марадониним Динамом из Бреста, те грузијски Торпедо Кутаиси након 5:2 над албанским Кукешијем.

Други кипарски представник АПОЕЛ је испустио два гола предности у Израелу, Хапоел Бер Шева је изборио 2:2.

У међувремену, гостовање трећег кипарског клуба АЕК-а из Ларнаке у Грацу против Штурма прекинуто је при вођству гостију 2:0, јер су главни и линијски судија из Шведске погођни тврдим предметим у главу.

Какав дан за белоруски фудбал. Не, није у питању добар резултат БАТЕ Борисова, већ Динама из Минска! Екипа коју води некадашњи помоћник селектора Србије Славољуба Муслина, Сергеј Гуренко, направила је велику сензацију. Изненађење које се никоме није надао. Зенит је пао у главном граду Белорусије – 4:0. 

Некадашњи победник УЕФА лиге није могао да се састави на стадиону Динама. Домаћин је из прекида дошао главе великом фавориту. Велику улогу имао је некадашњи члан Јагодине Урош Николић. Он је у 12.минуту сјајним ударцем левом ногом преварио Јурија Лодогина. Када су сви на стадиону у Минску очекивали центаршут, Николић је савио лопту у ближи угао и довео Динамо у вођство.

Био је то моменат који је допринео да остатак полувремена Белоруси играју као у трансу. Са много самопоуздања нападали су свом снагом, а поентирали поново из прекида. Овога пута Квашкински је погодио главом после корнера.

Нису знали шта их је снашло фудбалери Зенита. А далеко од тога да је Сергеј Семак штедео главне Звезде. У одбрани су дејствовали Ивановић и Мевља, у нападу смо видели Ригонија, Дриусија и Шатова. У наставку су ушли Забаљотни и Јерокин. Није вредело. Слово је држао Србин. Трљали су очи током паузе на полувремену навијачи Динама, не верујући да њихов тим има три гола предности у односу на Зенит. Међутим, њихова бајка трајала је дуже од полувремена и тек ће трајати. Тријумф је у наставку подебљао поново Урош Николић. Он је у 67.минуту налетео на једну одбијену лопту и сместио је у гол Руса. 

Као крушка је пао и велики холандски Фајенорд. Тренчин, словачки тим који је пре неколико сезона елиминисао Војводину, био је убедљив против тима из Ротердама – 4:0. Добро ће Холанђани запамтити хрватског нападача Антонија Манцеа. Некадашњи члан Истре одиграо је, без дилеме, меч каријере. Постигао је три гола и допринео једном од највећих изненађења у овогодишњим квалификацијама.

Бордо је био сигуран против Маријапуља (3:1), док је Бер Шева стигла до ремија у судару са Апоелом (2:2).

Лудогорец се мучио после раног вођства. Већ у 16.минуту Козмин Момци је погодио мрежу Зрињског. Чинило се да ће представник Босне и Херцеговине потонути у Разграду, али је успео да сачува активан резултат. 

Четвртак

Уфа - Прогрес 2:1 (1:0)
Хапоел - Аталанта 1:4 (1:2)
Спартакс - Судува 0:1 (0:0)
Алашкерт - Клуж 0:2 (0:1)
Ред Бул Лајпциг - Универзитатеа 3:1 (1:0)
Штурм - АЕК Ларнака 0:2 (0:0) - прекинуто
Динамо Минск - Зенит 4:0 (3:0)
Лудогорац - Зрињски 1:0 (1:0)
Маријапуљ - Бордо 1:3 (1:2)
Сигма - Каират 2:0 (1:0)
Аполон - Динамо Брест 4:0 (0.)
Тренчин - Фајенорд 4:0 (3:0)
Бер Шева - Апоел 2:2 (1:2)
Торпедо - Кукеши 5:2 (4:1)
Шериф - Валур 1:0 (0:0)

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар