Далић остаје селектор Хрватске!

Шукер и творац највећег успеха Коцкастих решили све неспоразуме.  Далић дефинитвно остаје селектор Хрватске.  Селектор репрезентације Хрватске Златко Далић остаће на тој функцији након другог места на Светском првенству у Русији, објавио је Фудбалски савез те земље.

Фудбал 10.08.2018 | 19:15
Далић остаје селектор Хрватске!
Златко Далић остаје на челу хрватског националног тима! Председник тамошњег фудбалског савеза Давор Шукер разговарао је са селектором о досадашњој сарадњи, највећем успеху хрватског фудбала на протеклом Мундијалу и што је најважније о свим аспектима даље сарадње. Како је наведено, око кључних тачака обојица су се сложили, па је то значило договор - рука руци.  

"Било је лепо присетити се са Златком свих прекрасних тренутака током Светског првенства. Драго ми је што смо отворено разговарали и о ономе што може да буде боље у будућности, те што заједно идемо даље у нове побједе", изјавио је први човек ХНС-а.

Далић је додао:

"Било ми важно да отворено поразговарамо. Захваљујем Давору на разумевању онога што нисам сматрао коректним. Сматрам да смо решили све такве теме и радујем се новим изазовима".

Златко Далић ће 20. августа објавити списак за наредни пријатељски меч против Португала и сусрет Лиге нација против Шпаније.

Далић је био у недоумици да ли да настави посао због богатих понуда, као и замерки на рачун појединаца у Савезу, али је одлучио да остане после састанка са првим човеком ХНС Давором Шукером и предводи Хрватску у новоформираној Лиги нација.

"Било ми је важно да отворено разговарам са Шукером о свим темама и захваљујем Давору на разумевању онога што нисам сматрао коректним. Сматрам да смо решили све такве теме и радујем се новим изазовима", рекао је Далић.

Очигледно да је Далић прихватио нови, појачани уговор, па је објављено и да ће 20. августа саопштити списак играча за пријатељску утакмицу са Португалијом, као и против Шпаније у Лиги нација.

Далић је на клупу Хрватске дошао пред последњи меч квалификација за СП против Украјине, потом је у баражу елиминисао Грчку, а након тога направио "бум" у Русији победама над Нигеријом (2:0), Аргентином (3:0), Исландом (2:1), Данском (1:1, пенали 3:2), Русијом (2:2, пенали 4:3) и Енглеском (2:1, продужеци), пре пораза од Француске (4:2) у финалу.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар