Сутра почиње Сабор у Гучи

Богат програм 58. по реду драгачевског Сабора трубача, који траје од 9. до 12. августа. Организатор очекује рекордну посету, а у програмским садржајима учествоваће више од хиљаду људи.

Србија 08.08.2018 | 22:51
Сутра почиње Сабор у Гучи
У време овогодишњег Сабора трубача, у Гучи се може чути само труба - чврста је одлука организационог одбора највеће манифестације у свету кад је труба у питању. Сабор ће бити отворен у четвртак 9. августа (по традицији у 11 часова), код Споменика трубачу у центру Гуче, уз интонирање химне "Са Овчара и Каблара" и подизање саборске заставе.

Саборски одбор донео је одлуку да сви програмски садржаји буду бесплатни. Неће се наплаћивати ни паркинг на јавним површинама током трајања Сабора, а власницима приватних парцела остављена је могућност да, уз поштовање законских прописа, могу организовати паркинг уз наплату карте у износу од 200 динара по дану.

Првог дана Сабора планирано је отварање изложби, саборског сајма туризма, књига и публикација, као и привредне изложбе. У вечерњим сатима на позорници испред Културног центра биће приређен културно-уметнички програм, одржано такмичење младих оркестара и концерт победника 57. Сабора.

На главној позорници на стадиону програм ће трајати три дана. Првог дана, у петак 10. августа, планирани су концерти победника прошлогодишњег Сабора (Дејан Петровић и Биг бенд), као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодишњег Сабора.

Финално такмичење најбољепласираних из предтакмичарских центара биће одржано у суботу 11. августа са почетком у 20 сати, када ће бити познато и ко ће освојити "Златну трубу", дар који 55. пут додељују "Вечерње новости

У недељу, 12. августа, планирани су концерти победника 58. Сабора, Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића.

Посету овогодишњем Сабору најавили су многи традиционални гости из земље и иностранства, као и већи број јавних личности из света политике, културе, екстраде, спорта и званичници из наше и суседних земаља.

(Новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Још 1980.

08.08.2018 21:01

Био ко клинац 1980.год., кад је било мало људи, и слабо да је ко знао за то, стигао стрикан из Њемачке и одвео нас тамо са пар својих мангупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

08.08.2018 21:06

Цигањлук у отадзбини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.08.2018 22:06

То је једини вентил за многе под стресом.

Name

ре

09.08.2018 20:06

Тешки крканлук, од некад занимљивог фестивала искристалисао се циганска труба Србије уз разврат и алкохолизам. дно дна

Name

Тута

09.08.2018 01:25

Тамо ће да ми иду моји, а код мене не могу доћи веле да је тешка материјална ситуација.

ОДГОВОРИТЕ