Вимблдон прошао, али Новака још питају о Надалу!

Полуфинале Вимблдона, дефинитивно најбољи меч 2018. године, био је тема Ђоковићевог разговора са новинарима и у Канади. "Тај меч ћу увек носити са собом".

Тенис 08.08.2018 | 15:15
Вимблдон прошао, али Новака још питају о Надалу!
Сезона на тврдој подлози у Северној Америци је почела успешно за Новака Ђоковића.

Најбољи српски тенисер, освајач 13 гренд слем трофеја победио је у првом колу Роџерс купа у Торонту, а пред њим је данас (уторак) од 17 часова меч другог кола, против домаћег тенисера, Петера Поланског. 

После меча прве рунде, Новак је изашао пред тамошње новинаре и био добро расположен.

Пре свега, више од успеха у мечу против Мирзе Башића било им је занимљиво то што је Ђоковић у Канади заиграо у дублу против Кевина Андерсона, ривала против кога је играо у финалу Вимблдона.

"Било је забавно играти са одличним играчем, са којим сам се не тако давно срео у финалу Вимблдона. Не играмо често дубл и било је интересантно да видимо колико добро можемо да играмо. Мислим да је било веома добро".

"Било је и узбудљиво, али и необично. Он је врхунски играч, играли смо у финалу ВИмблдона, а сада седите до њега, пијете воду, делите пешкир, осећате његов дах и веома је занимљиво искуство за обојицу. Обично се гледамо преко мрее и одлично је бити са њим на истој страни терена", насмејао се Ђоковић.

После огромног успеха у Енглеској и дуела за памћење против Рафаела Надала, неизбежно питање односило се и на његово ривалство са Шпанцем.

"Нисмо више тинејџери и мислим да смо обојица задовољни што играмо на овом нивоу. Он је заслужено 'Број 1' и највећи изазов је играти против њега на шљаци. На сваком турниру, али посебно на шљаци. Полуфинале Вимблдона је било дефинитивно један од најузбудљивијих мечева у којима сам учествовао. Са Надалом је било таквих мечева и у прошлости. То су изједначени, узбудљиви мечеви који могу да се заврше победом обојице. До последњег ударца нисам знао да ли ћу победити. Тај меч никад нећу заборавити и носићу га до краја живота", рекао је Новак.

Наклон Вимблдона, Ђоковић се обратио јавности опширним и емотивним писмом у којем је навео кроз какве је борбе пролазио на путу опоравка од повреде и повратка на врх. После таквог искуства и такве победе у Лондону, сада се мирнији припрема за оно што долази.

"Самопоуздање је веома незгодна ствар. Потребно је много времена да га стекнете и јако мало времена да га изгубите. Често сам имао ситуације у којима сам то искусио из прве руке и то искуство ми је помогло у том процесу, да се суочим са дневним борбама. Поготово током опоравка од операције. Увек је велики део мене веровао да ћу доћи тамо где желим да будем. Опет сам сео са старим тимом, направили смо план, гледали дугорочно ствари и испало је добро и раније него што смо мислили. Ипак, тај процес је и даље у току".

Пред њим је сада сезона на бетону - Роџерс куп (6-12. август), па Синсинати (13-19. август), па УС опен (27. август - 9. септембар)...

"После Вимблдона је другачији приступ, сад имам више самопоуздања, иако сам увек био велики оптимиста. Другачије је када имате гренд слем титулу. Бетон је историјски увек био моја најуспешнија подлога и нема разлога да не буде добро. На УС Опену желим да играм најбољи тенис. Имао сам успеха и у Канади и желим то да поновим. Потребно је време, другачије је тренирати овде и у Европи и само ћу се за почетак фокусирати на ову недељу", објаснио је Ђоковић свој приступ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар