ГОТОВО! Челси купио Кепу јутрос у 9:22!

Најскупљи трансфер у историји клуба! Млади Шпанац срушио Алисонов рекорд!

Фудбал 08.08.2018 | 18:15
ГОТОВО! Челси купио Кепу јутрос у 9:22!
Ко каже да у једном дану не може да се заврши велики трансфер? Шта велики, права правцата бомба! Дакако да може, само је потребно завући руку у џеп. Добро, мало више завући руку у џеп, или боље рећи, потребно је разбити касу... 

Кепа Аризабалага је нови играч Челсија! Ова вест још није званична, али готово сви извори из Шпаније и Енглеске јављају да је јутрос тачну у 9.22 клуб са Стамфорд бриџа активирао клаузулу у уговору младог голмана и тако га ослободио сваке обавезе према Атлетик Билбау. Двојица адвоката из Лондона стигли су у седиште шпанског фудбалског савеза и поднела сву потребну папирологију за трансфер, као и гаранције да ће клубу из Баскије бити исплаћено рекордних 80.000.000 евра. 

Ради се о највећем трансферу у историји када су голмани у питању. Подсетимо, пре само неколико дана са трона је после 17 година скинут Ђанлуиђи Буфон, догодило се то пошто је Ливерпул пазарио Алисона, али Бразилац није дуго "поживео" на трону. Ромино обештећење од 75.000.000 евра (70+5 кроз бонусе) надмашио је Челси, плативши 5.000.000 евра више за шпанског репрезентативца. 

Овај посао свакако није био планиран. Изазван је Реаловом куповином Тибоа Куртое (очекује се да он током сутрашњег дана стигне у Мадрид, обави лекарске прегледе и потпише за Мадриђане), а Кепа није био једина опција за тим Мауриција Сарија. Током јучерашњег дана, када је било јасно да Белгијанац напушта Плавце, у везу са Челсијем довођени су Облак, Пикфорд и Батленд. Могао је клуб из Лондона, дакле, да изабере и јефтинију варијанту (Батленд), али одлучио се скупоцени поклон Сарију кад се већ није претерано испрсио овог лета. Уједно, клуб је сигурно добио чувара мреже за дужи период. Јер Аризабалаги су тек 23 године...

Подсећања ради, Кепа Аризабалага зимус је био на корак од Реал Мадрида. Посао је практично био договорем, млади голман био на прегледима, али Зинедин Зидан је тај трансфер стопирао у последњем тренутку.

За крај податак да је ово најскупље појачање у историји Челсија, односно највећа продаја у историји Билбаа...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар