Прича: Поучна лекција од словачких „батинаша“!

Како да квалитет у реваншу постане лек за ударце? Црвено-бели дозволили да их мање квалитетан противник константним, ситним, а понекад и прилично грубим фауловима, уведе у нервозу и изазове потпуну немоћ. Све то се мора променити за седам дана.

Фудбал 08.08.2018 | 23:30
Прича: Поучна лекција од словачких „батинаша“!
Црвена звезда је осетила другу или боље рећи трећу димензију противничке игре и дефанзиве. Меч са Спартаком из Трнаве и све оне „батине“ које су током 90 минута утакмице на стадиону Рајко Митић истрпели изабраници Владана Милојевића у Љутице Богдана морају да буду схваћени као својеврсна поука пред реванш меч за седам дана у Словачкој.

Црвено-бели су синоћ дозволили да их мање квалитетан противник константним, ситним, а понекад и прилично грубим фауловима, уведе у нервозу и изазове потпуну немоћ, а на крају и да дође и до резултата који му отвара нешто више могућности од противника у реваншу.

Српски шампион ће у Трнави морати знатно брже и боље да се прилагоди на игру противника, дође до неопходне предности и меч срповеде у своју корист. Од Спартака се ништа друго од онога што је виђено синоћ ни не може очекивати, осим што ће екипа Радослава Латала имати далеко више самопоудања пред својом изузетно гласном публиком.

„Они су тврда и добро организована екипа, која нема неку звезду. Не игра атрактиван фудбал, али игра такмичарски и јако је тешко победити је. Очекујем исту овакву утакмицу у реваншу, потпуно исту. Мислим да резултат 1:1 никоме не даје за право да буде сигуран у пролаз”, рекао је спортски директор Митар Мркела.

Владан Милојевић је током првих 45 минута увидео да опција са Николом Стојиљковићем у шпицу напада не може да донесе потребан резултат. Нападач на позајмици из Браге никако није успевао да се избори за неопходан простор пред противничким голом, па ће стога у реваншу, баш као и у другом полувремену првог меча, стратег црвено-белих вероватно пробати са неком бржом опцијом у самом шпицу напада.

Црвено-бели су имали озбиљних проблема у органзацији напада, јер је блок противника стајао врло добро. А онда када је коначно постигнут погодак уследио је несвојствен пад концетрације овог Звездиног тима.

„Први пут од када смо се састали примили смо тако наиван глуп гол. Али добро, на грешкама се учи и надам се добром резултату у реваншу. Знали смо да играју тако, покушали смо у другом полувремену да убрзамо игру и мислим да смо успели у томе. Имали смо неколико изгледних шанси, али нисмо успели да постигнемо гол. Спремамо се за реванш”, рекао је Филип Стојковић.

Играчи српског шампиона истицали су после утакмице да их противник није изненадио и да су били спремни на такву игру. Црвено-бели су пробали да узврате сличном мером, али једноставно немају такву врсту играча у својим редовима.

„То смо очекивали. Знали смо, били смо припремљени за то. И ми смо се борили, пробали смо да улазимо јако у дуеле. Била је права мушка борба, каква треба да буде, видећемо шта ће бити у реваншу. Резултат им даје за право да играју исто овако у реваншу, али и ми имамо наше оружје, веру у себе и квалитет. Борићемо се до последњег тренутка да прођемо даље”, поручио је Вујадин Савић, који је утакмицу завршио са позамашном чворугом на глави након небеског дуела са Марвином Егом.

Реванш меч је у Трнави заказан за 14. август с почетком од 20.30.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар