Торонто: Марин избацио Борну, Канађани успјешни!

Хрватски тенисер Марин Чилић савладао је сународника Борну Ћорића у три одиграна сета у другом колу Роџерс купа у Торонту.

Тенис 08.08.2018 | 12:00
Торонто: Марин избацио Борну, Канађани успјешни!
Чилићу је било потребно нешто више од два часа игре да се пласира у трећу рунду резултатом 6:3, 3:6, 6:1.

У пром сету Ћорић није искористио своје три брејк прилике, а Марин јесте своју једну, и тако повео са 1-0. Млађи Хрват је добрим сервисом ипак дошао до поравнања резултата, да би Чилић ипак остао неумољив када је било најбитније и прошао даље.

У наредној рунди он се састаје са бољим из дуела између Аргентинца Дијега Шварцмана и Американца Сема Кверија. 

Домаћи тенисер Денис Шаповалов, након што је Жеремија Шардија избацио са Вимблдона, сада је исто учиинио и у Торонту. Шаповалов је у друго коло прошао победом од 6:1, 6:4, и тамо га чека Италијан Фабио Фоњини, који је у два сета елиминисао Стива Џонсона из САД. 

Григор Димитров успео је некако да се Фернанду Вердаску освети за поразе на Ролан Гаросу и Индијан Велсу. 

Димитров је изгубио први сет резултатом 6:4, да би други решио у своју корист са убедљивих 6:2, а затим у тај-брејку одлучујуће деонице дуела дошао до пролаза. 

У трећем колу ће наступити против боље из дулеа између Милоша Раонића из Канаде и Американца Френсиса Тијафоа. 

Евгениј Донској изненадио је полуфиналисту Вашингтона Андреја Рубљева победивши га у два сета, док је изненађење приредио и млади Канађанин Фекилс Оже-Алијасим. 

Оже-Алијасим, 18-годишњи канадски тенисер који је својевремено постао најмлађи са АТП бодом икада, рутински је победио 18. играча планете Француза Луку Пуја са 6:4, 6:3 и у наредној, другој рунди играће против Руса Данила Медведева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар