Погба се договорио са Барсом!

Недељна плата 350. 000£! Пол Погба наводно се договорио са Барселоном и рекао саиграчима да жели да напусти Манчестер јунајтед, преносе британски медији.  Погба је одлучио - и већ се договорио са Барсом! Француз је обавестио све у Манчестер јунајтеду да хоће да оде на Ноу Камп. Да ли ће му бити дозвољено? 

Фудбал 08.08.2018 | 12:15
Погба се договорио са Барсом!
Погба је, према писању "Гардијана" и "Дејли Мејла" у последњих 48 сати јасно ставио до знања челницима клуба и стручном штабу да жели да буде продат, две године пошто се из Јувентуса вратио на ‘Олд Трафорд’.

Главни разлог растанка, на којем инсистира и његов менаџер Мино Рајола, јесте лош однос са Жозеом Мурињом. 

Медији истичу да је 25-годишњи везиста, након одмора после освајања светске титуле, послао СМС поруку извршном директору Еду Вудворду да му дозволи трансфер у Барселону, иако су ‘Црвени ђаволи’ то негирали. 

Док управа клуба понавља да Погба није на продају, он је већ договорио услове са каталонским гигантом и требало би да добије недељну плату од 350.000 фунти, што је 60.000 британских новчаница више него што тренутно прима. 

Пре неколико дана одбијена је понуда од 45 милиона фунти и Јери Мина и Андре Гомеш, али се сада Јунајтед суочава са новим проблемом (осим што није довео појачања на дефицитарним местима) – у тиму има незадовољног играча са великом платом, којем тек треба да исплате бонус за лојалност у вредности од скоро четири милиона £. 

"Никада нећу давати изјаве које се тичу Пола. Морате да се обратите Манчестер јунајтеду", рекао је Рајола када су га питали за клијента. 

Иако се очекивало да ће однос са португалским стручњаком бити бољи после одличних партија, повратак Погбе на тренинге у Карингтону донео је потпуно супротну ситуацију. Такође, млади везиста је више пута током каријере понављао да би волео да игра са Лионелом Месијем у екипи, а у свлачионици ‘Блаугране’ већ има неколико пријатеља и бивших саиграча – Артура Видала, Самјуела Умтитија, Усмана Дембелеа… 

С друге стране, Барса је већ пазарила Артура, Клемена Ленглеа, Малкома и споменутог Видала, послала Паулиња на позајмицу у Гвангџу и Погба би био додатни трошак за клуб који није превише новца зарадио од продаје играча. 

Ипак, има велику предност у односу на Јунајтед када је "случај Погба" у питању – у Енглеској прелазни рок за довођење играче истиче у четвртак у 18 часова по нашем времену, после чега ће премијерлигаши моћи само да продају играче, што значи да ће Каталонци бити у прилици да максимално спусте цену за француског везисту који ће инсистирати на одласку.

Вратио се у Манчестер јунајтед у рекордном трансферу од 105 милиона евра, у дресу "ђавола" провео две сезоне и више му се не задржава на Олд Трафорду.

Темпераментни Француз не жели да и даље игра у екипи Жозеа Муриња.

Према писању енглеских медија у среду, Погба је већ рекао саиграчима у Јунајтеду да хоће да оде у Барселону, а "Дејли мејл" открио је да је освајач Мундијала о томе обавестио и извршног потпредседника Јунајтеда, Еда Вудворда.

Клуб, наравно, све то демантује и тврди да Погба није на продају у недељи почетка нове сезоне Премијер лиге, коју ће "отворити" управо Мурињов тим, утакмицом против Лестера у петак.

Погба се наводно већ договорио са Каталонцима да потпише петогодишњи уговор и да по сезони зарађује 20 милиона евра. Са Јунајтедом истовремено има уговор до 2021. године

Новинари су питали његовог менаџера, Мина Рајолу, да ли је тачно да ће Барселона одвести играча са Олд Трафорда у великом трансферу, али је он остао "закопчан" до даљег.

"Никад нећу давати саопштења о Полу. За све што желите мораћете да разговарате са Манчестер јунајтедом", изјавио је познати менаџер.

Без обзира на речено, чини се да је његов клијент дефинитивно спреман да оде. Остаје неизвесно ли ће му клуб то допустити, иако су многи сагласни да за претходне две године није пружио оно што се од њега очекивало и за шта је био плаћен више од 100 милиона.

Погба се договорио с Барсом и објавио рат челницима Јунајтеда! Рајола испословао плату од 20.000.000 евра по сезони...

Гори на Острву због Пола Погбе. Из дана у дан прича о интерсовању Барселоне постаје све актуелнија. Одавно знамо да није шала и да Каталонци заиста желе француског везисту, а према најновијим информацијама Дејли мејла које овај лист доноси под вињетом ексклузивно, и сам Погба дао је знак да је заинтересован за трансфер. 

Наводно, враголасти Француз поручио је својим саиграчима из Манчестера да жели да напусти Олд Трафорд и пређе у Барселону. И не само то, исти извор наводи како је Погба отишао корак даље и послао СМС првом оперативцу клуба Еду Вудворду у коме каже да је његова жеља да под хитно буде продат. 

Разлог свега, пише даље Дејли мејл, јесте чињеница да је Мино Рајола са Барселоном већ испословао страшан уговор за свог штићеника. Наиме, говори се о цифри од округло 100.000.000 евра за пет година уговора, илити 20.000.000 по сезони. Подсетимо, Погба по тренутном уговору, са све "лојалити бонусима", зарађује "тек" око 13.000.000 по години.   

А шта кажу у Манчестеру?

Ситуација није нимало једноставна. Приватно, Жозе Мурињо и Пол Погбанемају квалитетан однос. Португалац се потајно надао да ће понуда стићи на време и да ће моћи да га прода, док је Француз разочаран што Посебни ниједном није похвалио његов учинак на Мундијалу. Такође, Погбу су саветници убедили да Мурињова тактика лоше утиче на његову игру, те да би најбоље за њега било да оде. И док Жозе и не би превише плакао за једном од највећих звезда, у самом клубу нису ради да га продају. Разлози су прости: до краја прелазног рока је само 48 сати и та чињеница, како тренутно ствари стоје, "побеђује" ону добру стару да ниједном клубу није потребан незадовољан играч.   

"Не могу да дајем никакве изјаве око Погбе, за све ћете морати да питате људе из Манчестера", процедио је јуче кроз зубе Мино Рајола, видно узнемирен што би могао да му пропадне већ уговорена провизија која сигурно не би била мала на евентуални трансфер од 100 и кусур милиона. 

И док је Јунајтед у шкрипцу с временом управо би та ставка могла да буде Барсин адут. Јер прелазни рок у Шпанији траје до краја месеца, што значи да Каталонцима остаје више од 20 дана да раде на овом послу. Јасно, ако се у Енглеској заврши пијаца и Манчетер не доведе замену биће тешко очекивати да Погба оде, али никад се не зна. Постоје разни начини да играч натера клуб да га прода. Кадаје нарав у питању од Погбе нас ништа не би изненадило...

Подсетимо, пре два дана Барселона је послала прву званичну понуду за Погбу која је гласила: 50.000.000 евра у кешу плус Џери Мина и Андре Гомеш. На Олд Трафорду ово скоро да нису ни разматрали - као из топа су испалили: НЕ!

Паклена два дана нас чекају.

Прелазни рок на Острву завршава се сутра у 18 сати по нашем времену...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар