Српска остаје без радне снаге

Предвиђања да ће због све масовнијег одсељавања становништва Република Српска остати без радне снаге већ су се обистинила када су поједина занимања у питању.

Република Српска 08.08.2018 | 09:04
Српска остаје без радне снаге
Због чињенице да је у потрази за бољим платама и условима рада Републику Српску напустио огроман број професионалних возача велики број послодавца у Српској се нашао у проблему јер њихова возила и машине нема ко да вози.

Како би се покушала превазићи новонастала ситуација са недостатком радне снаге у појединим областима реаговала је и Привредне коморе РС која је упутила позив за све који су без посла, а који желе да постану возачи аутобуса и одмах заснују радни однос у једном од доле наведених предузећа, те да се јаве у „Едукативни центар Привредне коморе Републике Српске“.

Услов је, како наводе, да имате положену „Б“ категорију, најмање 24 године живота и да сте пријављени на Завод за запошљавање Републике Српске.

За оне који нису пријављени на Завод, то могу учинити у наредним данима, а ово је списак предузећа:

1. „Темпотурист“ Теслић (потребе за десет возача аутобуса)

2. „Павловић турс“ Бања Лука (потребе за шест возача)

3. „Голубић“ Котор Варош (потребе за три возача)

4. „Аутопревоз ГС“ Бања Лука (потребе за пет возача)

5. „Аутопревоз“ Бања Лука (потребе за десет возача)

6. „Централ компанy“ Бања Лука (потребе за пет возача)

7. „Центротранс“ И.Сарајево (потребе за четири возача)

8. „Компас“ И.Сарајево (потребе за четири возача)

Због недостатка пекара у РС из Привредне коморе су упутили позив грађанима за преквалификацију за пекаре, наводећи да, ако су заинтересовани за овакву врсту посла, одмах могу засновати радни однос.

Од возача и пекара у РС тренутно су још више тражени вариоци, јер је велики број радника са овом квалификацијом у потрази за бољим платама напустио Републику Српску.

БН ТВ

Коментари / 130

Оставите коментар
Name

Само

08.08.2018 07:12

Само полиције и режимских њушкала не фали у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

08.08.2018 07:35

Ови што себе називају послодавци , нису ни видили послодавца.То су гоничи робова , ко је луд радити за ситне паре када у Европи уз исти рад заради 5x више и не мора трпити сва она понижења која трпи радник у РС-у , ту прије свега мислим на младе људе пред којима је живот.Увјек је било "Колико пара- толико музике"

Name

никсон

08.08.2018 07:53

Свака част на коментару, кратко и јасно!

Name

блбл

08.08.2018 08:03

Да су ти послодавци имали барем мало обзира према радницима неби људи ни отисли. Глумили су богове и уцењивали раднике кад су их молили за посао или барем мало повецање плате. Сада када је народ сконтао да није марва и да ови простори нису центар свијета и отисли ( наравно не у Русију ) у ту мрску Европу сада "газде" плацу. Не плацу они сто нема радника јер их јос увијек има вец сто ти неце да раде за мизерију као прије.

Name

Да

08.08.2018 08:11

ТАКО ЈЕ. ПРАВИТ ЦЕ ОНИ РАДНИКЕ ОД ДРВЕТА. СТА СУ МИСЛИЛИ, ДА ОВСДО МОЗЕ ВЈЕЦНО.

Name

Буба

08.08.2018 08:29

Етооо будјетски паразити посла за вас!! Ми смо вец окусили тај крух са 10 корааа !!! Ми одосмооо а ви растеретите дрзавни апарат па радите за тајкуне па бидите како је круу зарадити код њих!! Дабогда се подавили измедју себе а то це вам бити на крају ста сте зла направили овој јадној дрзави мислим на све нације јер Цовица додига изетбеговица иб све редом пљацкатосе неписмене покрали све сто се дало па се бахте ето гласаци преквалификујте се па удрите јунацкии ее туго небескааа и бруко свјетскааа.

Name

Паметна куца

08.08.2018 08:36

У тој БиХ Некад давно сам био возац аутобуса и тад сам видео да ту нема хлеба,отисао сам на запад постено радио и постено плацен. Зато наса омладина треба да иде тамо гдјеје боле а не ту да ради за комад хљеба и трпе понизавање од стране послодаваца.

Name

Цорлеоне

08.08.2018 08:36

Кад један народ тлачиш од 92 година на овамо (преко 25 година) онда тај народ тражи излаз (одлази у потрази за бољим животом). Срби из РС одлазе, а гдје то ??? На тај мрски запад !!! Нико не одлази у Русију или на исток . Одласком у католичку Европу Срби из Српске се одричу Српства, полако али сигурно. Њихова дјеца не учи Српски, не иде се у православне цркве којих скоро да тамо и нема, све ријеђе Срби на западу славе крсне славе. Српска традиција и култура се тамо међу Србима скоро па да и не спомиње. Лети се за парама и благодатима. Када би неко поставио Србима питање дали су да се врате у Српску или да се одрекну Српства и постану католици а да тамо остану. Можете предпоставити шта би Срби изабрали. Дакле, наши Срби у Српској (они на власти) су толико лоши да су и вјеру и нацију народу огадили до те мјере да народ бјежи сам од себе и стиди се самог себе. Јесте ли знали да на западу има Срба који се стиде кад им поменеш да су Срби. То је за не повјеровати, али је то тако. Ја процењујем да нама нема спаса. Од нас је изгледа и бог дигао руке ??!

Name

Ре

08.08.2018 08:58

Браво.

Name

РЕ ЦОРЛЕОНЕ

08.08.2018 10:06

Од српства се неживи.Могла је власт направити услове за живот,али су изабрали пљачку и корупцију као модел владања.Народ су оставили без посла и без перспективе.Уништили су образовни систем па људи морају ићи осим потраге за послом већ и за условима за образовање дјеце.Прича да се неко одриче српства на Западу ти нестоји.Могу ти рећи за Њемачку да постоје храмови СПЦ,да се ту народ окупља.У околини Стуттгарта је храм већи од цркви у РС,организован је фолклор и ту се дјеца друже.Трагедија је да поред природних богатстава наш народ мора да напушта РС у потрази за послом.Ми Срби се морамо погледати у огледало и признати да од 92 године ми смо остали без интелектуалне елите губитком Сарајева,а остали смо и накарадном приватизацијом без инжињерске популације.Накарадни образовни систем је наштаннцао безвриједне кадрове друштвених наука.Сада имамо некомпетентно становништво за рад.Режимски полтрони са купљеним дипломама су у државном и јавном сектору и од њих се неможе очекивати да допринесу развоју већ су штеточине горе од кромпирове златице и града и поплава.Људи који сада оду имају тежак пут,али њихова дјеца ће имати лијепу шансу да буду успјешни људи.Ја то увиђам по својој родбини јер они који су отишли крајем 60-их су се,напатили,а сада су њихова дјеца успјешни људи.Па ти људи са Запада дознакама својим породицама више новца унесу у РС него све што произведу ови државни пацови и "послодавци".Господо послодавци ако хоћете да вам неко ради за вас морате обезбједити минимално исте услове за рад (опрема за рад,превоз,радно вријеме)и плату са ДОПРИНОСИМА номинално исту као у Њемачкој( у Њ-1500€ у РС 1500 КМ).Изаберите власт који ће као Вучић довести њемачке фабрике па да народ остане.Запослити народ,обезбедити му егзистенxију,квалитетно образовање дјеце,квалитетан здравствени систем,стабилан пензиони систем.То је СРПСТВО,а све остало по питању српства је тешка ДЕМАГОГИЈА.

Name

ре Цорлеоне

08.08.2018 10:24

Ама је**ла те и вјера и нација и остале балканске глупости.

Name

ре Цорлеоне

08.08.2018 10:40

Нема висе будала да зртвију свој и зивот породице ради вјере и српства,неко постено наплације своје српство а оцекује се од других да се лицно зртвују.Бора Цорба је у праву кад у пјесми казе:"За идеале гину будале".

Name

гласајте за снсд

08.08.2018 10:51

па неће овдје бити ни кочијаша . 2000 ЕВРА ПЛАТА ЗА 8 х рада кад то буде биће радника . до тада нека вас ова власт воза , као што и воза .

Name

XXX

08.08.2018 11:15

Браво...браво...браво....

Name

судбина

08.08.2018 12:30

Не фали ни политицки аналитицара, новокомпанованих прифесора који су углавном у политици и објављују науцне радове у висе од 200 ,,науцних цасописа" сиром насе поносне РС, млади набилдованих инспектора који уходе интелектуалце И све који слибидно мисле. Ако ова апаратура остане на власти слибодно се могу људи колективно исељавати. Ако дође до промјене И опозиција узме изборе биће опет слично.

Name

ре Цорлеоне

08.08.2018 12:33

Мислите ли да нашег председника имало дотице ово питање?

Name

хана

08.08.2018 12:42

Душебрижници пустите ту прицу о храмовима у западној европи. Има их довољно, ал не желим да их посећујем. И некидан јецпознати ктитор даровао један И успоредио га маркољубиви Иринеј са краљем Милутином,.Сто послаше Гругорија горе него да наметну порез и ухвате гласаче. Зар у такве цркве да идемо. Опљацкали су нас заједно са тајкунима и политицарима И људи бјезе голи, боси, понижени. Просло је то доба И ималу су времена све да сагледају. ,, И ако си ми домовина никада ми ниста ниси дала..." Некада сам јурисао

Name

Бобар

08.08.2018 12:46

Рајко Дукиц бизнисмен Републике поново трази од радника да ваде налазеееее код његааа и њихове породице да ураде налазеее хахахаха аууууу бизниса на босански нацин знаци мало детектор лази сад и налазе али и они и њихове породице еее јадни раднициии приватни робовииииииии 21 бијека

Name

Игипоп

08.08.2018 13:00

Нека, тако им И треба давали су 500-600 км плате сад це давати И 1500 ал неце нико да ради ис принципа

Name

Роки

09.08.2018 12:19

Па давно добављачи из Србије побегоше у федерацију. Ја добио нешто на лутрији па дао листић момку из федерације да подигне паре, порез 15% а у нас 20%. Треба дебља књига од Тел. именика СФРЈ да се попишу све лоше ствари које ради овај режим.

Name

Смислов

10.08.2018 07:29

Нема ни полиције довољно, а пошто је јасан твој анимозитет према њима, када будеш имао неки проблем немој њих позивати, већ обавијести Савјет безбједности са сједиштем у НY, нека они расправе то на некој од наредних сједница.

Name

Подрињац

08.08.2018 07:12

Нетреба вама радна снага вама требају робови.Само масивна сеоба и то без повратка .Па нецеу ваљда зарадјивати у Норвеској а тросити код Милокрада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

08.08.2018 08:40

Преквалификујте се ви из Привредне коморе, млатите празну сламу, има вас као скакаваца, незнате шта радите, проводите вријеме по кафићима, типични ухљеби.

Name

РЕ БУБА

08.08.2018 09:50

Буди ти слуга словенцима и свабама и проведи свој зивот у кабини.

Name

Ре Подрињац

08.08.2018 09:51

Иди одма и немој се никад врацати заболи нас за такве као сто си ти.

Name

абобј

08.08.2018 10:29

Само бјезите дјецоооо овдје су робови и робовласницко друстбо постен цовјек овдје нема ста да трази а они или нек увозе робове или свој дрзавни апарат неписмени нека преквалификују а надамо се и одстету да це нам морати једног дана платити за ово зло па у њемацкој заробљеници су боље пролазили а и одстету наплатили ако закон покрије ове просторе па слиједе тузбе остецених од ових политицара и тајкуна повезаним у спрези са поповима сто опљацкасе од рата до данаснапацени народ ваљда правда не застаријева кадтад ако не ми онда потомци нека их тјерају за лоповлук сто су урадили само доказе цувајте сто даље од ових простора унистице их али не могу све никада увијек остане траг правде. Негдје записано и упамцено

Name

колапс

08.08.2018 07:15

Платите ви господо привредници своје раднике па ћете их задржати. Како видим вама сада требају нове будале за исте паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

08.08.2018 08:55

Како да се подигну плате? Онда газде не би могле куповати по три аута од 400 хиљада КМ, не би могли зидати дворце и правити базене, узимати по 3-4 апартмана на Златибору и у Будви, не би могли издржавати по три швалерке, не би могли ићи више од два пута годишње на одмор Грчка-Турска-Шпанија-Италија итд. А са већом платом би им њихови радници сметали током одмора јер би се можда усудили да и они оду тамо.

Name

Мики

08.08.2018 12:14

Одавно нисам прочитао овако добре коментаре!

Name

РЕ КОЛАПС

08.08.2018 12:47

Види ти си увјек био гњида и нистарија и боље је да идес и нејад се не вратис

Name

лав

09.08.2018 09:29

кажу да се нова црква у Мркоњић Граду зове "црква светог Каје и четиристотине мученика", наравно мученици су заапослени код Каје и Тегелтије, од њих је отимано да би Каја постао "Свети", људи из цркве су постали зло овом народу као и актуелна власт, дно дна, народа нигдје, па добро је да има алтернативу, трбухом за крухом мој добри народе, и бирајте опет властиту пропаст????

Name

Бансхее : будала висе нема!

09.08.2018 19:55

А хвала драгом Богу, ЕУ, Њемци сконтали да од милион Арапа избјеглица нема користи. Турци задржали образоване, у ЕУ већином дошли неспособни. Зато је ЕУ, одобрила радне дозволе БХ градјанима.! На жалост наших послодаваца! Морат ће сад, повећавати Плате. И то драстично! Синдикат висе није потребан реалном сектору. А никад и нису тражили да Недјеља, као у Њемачкој, буде НЕРАДНА, за трговине.

Name

Ре Колапс

11.08.2018 02:11

Па кад сте паметни и тако бриктки на језику засто нисте стснули петљу па отворили фирму и радили да вас видимо , такви као ви ( нерадници ) само знају да критикују и све вам смета !!! Само знате реци 2000 € а нико се не пита колико коста тамо стан кава сат паркинга поправак зуба то видим нико не коментарисе , па и немозете кад појма немате вама за годину дана неце ни тамо ваљати ви сте једнодностсвно такви .... назалост.

Name

Др.аган

08.08.2018 07:17

Еее, тајкуни и политичари...вријеме је да плата покрије потрошачку корпу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијо

08.08.2018 12:46

Ма какву потросацку корпу.Треба да се добро зиви од плате.Али ја нисам ради тогао емигриеао.Вец сто нисам зелио зивјети у диктаторској дрзсви која прпада краљу Милораду Лактаском.

Name

Трр

08.08.2018 07:18

Сад сам био у граду озбиљно све пензионери млади тек по неки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отели нам право на достојанствен зивот

09.08.2018 01:46

800 000 људи у ентитету Република Српска. Два и по пута мање него што има Београд. Могли смо живјети као Швајцарци али нам не дадоше ови из власти. Грозно да не може грозније у срцу Европе. Дабогда вам отето било проклето, мајмуни ретардирани .

Name

благоје

08.08.2018 07:19

Од рата на овамо, власт систематски ради на исељавању становништва и свом личном богаћењу. Критична тачка је пређена и нема шансе за побољшање. Ако се зна да у сеоске школе сваке године креће све мање и мање дјеце (једно или двоје а некада и по двадесет) нема нама будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

08.08.2018 07:22

И треба отици...нек вози,вари,пеце хљеб Миле Додик и остала банда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.08.2018 10:56

На западу се ради .овдје се откривају сваки дан споменици, парастоси, парохије, манастири ....уз попове и владике који се мјесају свугдје ко вегета..

Name

Рере

08.08.2018 12:14

И маргарин

Name

Дује

08.08.2018 07:24

И остала занимања це исто бит актуелна као возаци сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

08.08.2018 07:25

Ма како да неце?! Бице ту људи у реду за преквалификацију. И онда полако на посао за 600 КМ и само да моле Бога да их не туку. А ова Бакинацкс Битанга, Тегелтија, Спириц и остала Багра треба да краду 600КМ у секунди!! Готови сте Имбецили! Унистили сте све, сад цете се јести измедју себе! Немате ни промил сансе да се извуцете!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

08.08.2018 08:37

Ето из канцеларијааа у тајкунске фирмеее јупииии сад се изједајте измедјуу себеее гласајтеее и лезитеее е сад малоо робујтее тако папци и покупивани заврсавају на смецууу историјее бјезите дјецо гдје има закона и дрзаве а љеба це бити док је вредних ногу и руку радницкии препознаце васу вредност и постено наградити али не дајте дијаспоро васе паре овамоо да се бахате са њма покрали су вас као и нас од рата до данас трајеееее

Name

Цудна ли цуда

08.08.2018 07:26

Бас ме изненадјује сто неце нико да остане у овој вукојеб... Ста то људи хоце од зивота па не зеле да раде ко робови за 500км?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунцокрет

08.08.2018 07:28

Јел за 500 км?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.08.2018 07:39

Добити возацку за камион аутобус па це нагулити ван не рјесава се то тако вец плата треба да покрије потросацку корпу.

Name

СТЕВО

08.08.2018 15:24

НАРОДЕ САМО БЈЕЗИТЕ

Name

Радник

08.08.2018 07:29

Каки бре возачи и пекари. Учланио сам се у днс,, у којој ионако нико појма ни о чему и добио сам посао у државном предузећа. Нико ме и не пита ништа а плата веће но пекарима и возачима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА!

10.08.2018 04:31

У преводу, хоцес да казес да си гузни паразит!? Благо теби...

Name

Исток

08.08.2018 07:31

Молим вас да будете мало опрезнији са овим текстовима. Доводите раднике у забуну. Истина, знам да је недостатак радне снаге у РС . Тацније, недостатак је обуцених појединаца за одредјене послове који су спремни радити за ниска примања. Било би много боље да дате информације за које паре би пекар ради у неко фирми . Сада је то отприлике 300 - 500 км уз обавезан рад од 12 сати дневно или 240 сати на мјесец. За то време полуписмени дрзавни слузбеник , позиционирана у пирамиду власти прима до 800 до 4000 км за сједење на столици у трајању од 8 сати дневно или 178 сати мјесецно . Уз то вецину времена није ни дузан провести на радном мјесту па се углавном мозе наци на Истуреном Радном Мјесту ИРМ у неком кафицу или ресторану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

08.08.2018 16:39

Има их који нису били обавезни ни долазити на радно мјесто.

Name

Дарко Миха

08.08.2018 07:32

Прави број оних који су отишли се крије и власт све чини да то не исплива у јавност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар п

08.08.2018 07:34

Ови на власти су унистили И наду да мозе бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петра

08.08.2018 07:36

Ово нам не треба нико говорити довољно је да свако погледа своје најуже окружење па да види колико је људи које знамо отишло одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ивић

08.08.2018 07:38

Овој власти изгледа и јесте циљ да што више људи оде одавде како би остали само они и они који су подобни и да онда полако продају привредне ресурсе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ндп Фоца

08.08.2018 07:40

Побједице Вукота па це нам бити мед и млијеко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Косовац

08.08.2018 07:46

Људи довољно је видјети ону силу народа сваког дана испред Конзулата Словеније у Бањалуци и све је јасно гдје ово води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОДОЉУБ

08.08.2018 08:04

ЈЕДИНО ДА ПЛАТЕ БУДУ КО У ИНОСТРАНСТВУ ТАКО ЦЕ ЉУДИ ДА РАДЕ И ТО МОЗДА НЕЦЕ НИКО У РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУНФ

08.08.2018 08:05

Запослите своју дјецу и родбину да раде за 200-250 еура мјесецно.Само бјезите од ових злотвора.Јос никог нисам срео да је отисао ван,а да лосије зиви него ми овде, Не губите вријеме и не вјерујте политицарима и овим новопеценим тајкунима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жика Женева

08.08.2018 08:05

А гдје су медицинске сестре нестале? Перу швабама стражњице и швабицама исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.08.2018 09:23

Жика коњу коњу,и овде су м.сетре прале српске гузице,ал за 500км,и неплаценим доприносима,тамо це бар добру пезију зарадити..зика нека плате радници це се вратити..

Name

Бубап

08.08.2018 12:54

Перу србима гузице мед сестре за дзабее а свабе бар плате постено е ту је разлика па ста се цудите ста је боље или дзабе прати или за паре а народе драги посао сваки који се постено плати је добар

Name

Обилиц

08.08.2018 08:06

А плате нико не спомиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоле

08.08.2018 08:07

Поздрављам своју земљу савезну која вози камион у Словенији,тако зовем једног свог другара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електричар

08.08.2018 08:09

Одоше и љекари, и електричари и молери,електро инжењери.итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

08.08.2018 08:13

ЉУДИБДА ВИДИТЕ КАКО У ХРВАТСКОЈ ГАЗДЕ ЦУЈЕНЕ И ПОСТУЈУ РАДНИКЕ, ПА ТО НИСАМ МОГАО ВЈЕРОВАТ. ИСТО ХРВАТИ У ЗАПАДНОЈ ХЕРЦЕГОВИНИ. ЗА ЊИХ ЈЕ РАДНИК БОГ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода

08.08.2018 12:16

Па мора кад им се у задњих 5 година иселила петина становништва,хрвата у босни једва још да има,остале само старије генерације

Name

Ни

08.08.2018 08:14

Двака част привредној комори што изнесе истините податке о стању у р српској да небуде да је то урадила опозицоја само се питам колика је плата возача а колика пекара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БВС

08.08.2018 08:16

ОПЕТ ЛУКАВИ ПОТЕЗИ ВЛАДЕ, ДА ИХ ОНДА УЦЈЕЊУЈЕ ДА МОРАЈУ ТУ РАДИТ. ПРОПАЛА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

08.08.2018 08:26

Расим као Бус софер у Аустрији. Нормално радно вријеме 40 сати седмицно. Зарадим 2000 нето.

Name

Ааааа

08.08.2018 08:45

А хвали робоваааа е нема висеее крај! Сад своје гласаце запослите па удритее њима 500 а вама 5 хиљадааа па онда ви њима прицајтее овдје поток тамо грм и етоооо оде републикааа али ција васа или нартоднаа ција тајкунсјаа е па дзаба вам јевуздравље вам била багро лоповска ратна и поратна једите се сад измедју себе и гласајте иузивајте у васим плодовимацрада и знања.

Name

Боба

08.08.2018 08:48

Хахаха па они мисле увести радну снагу па ко насе робове дрзати ау багрее а одстету морају платити тим робовима еее нема за дзабаа увозити робове дебелооо треба платитииии

Name

Требиње

08.08.2018 08:53

Ма.ја да ради код њега за 500км......газде данас ..олос циста....прије рата биједа били...иза рата богатаси ..и сада робове тразе не тразе раднике...сваки радник је газда за њих у сваком погледу.....

Name

Ђорђе

08.08.2018 08:29

Поздрављам свог другара Шавију који вози камион у Словенији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Везана тема

08.08.2018 08:34

Молим БН и нивинаре који раде за ову куцу да нам дознају тацан број колико становника је отисло из РС у потрагу за ХЉЕБОМ у задњи 5 Година?Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.08.2018 09:38

Лако се то види, видис колико је гласало рецимо 2012 на изборима а колико це гласати сад у октобру.

Name

075

08.08.2018 09:46

@Везана тема Имам податак ЦИПС за цијелу БиХ из 2018.! ЦИПС документе има 2,2 милиона у цијелој БиХ, претпоставља се да их има око 200.000 који су отишли а нису се одјавили! Дакле Ф.БиХ око 1,3 милиона а РС око 700.000!

Name

Деспот

08.08.2018 10:04

Молим БН телевизију да дозна тачан број који је напустио Српску у вријеме благостања од 1996-1998 и од 2000 -2006. год.

Name

ре Деспот

08.08.2018 16:42

У тим периодаима није била сиром отворена капија у ДЕ,А,ЦХ,..

Name

Ненад

08.08.2018 08:48

Ко неби отишао у иностранство за плату од 2400 ЕВРА. Остају они који желе да стекну искуство и након неколико мјесеци бјеже у ЕУ. Нису будале да у БИХ раде за 700 ЕВРА.Послије медицинских радник, возаћи су најтраенији и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема тога

08.08.2018 11:58

700 ЕУРА у БиХ ??? Драги Ненаде па гдје то има- Нешто си побркао !!!

Name

Ненад

08.08.2018 15:49

Ја сам то мало уљепшао, знам и ја да то није та цифра.То сам само ставио ради поређења. И да је тако, разлика између 700 и 2500 ЕВРА је огромна.

Name

Кила ’леба

08.08.2018 08:51

Гдје је онај 007 Бонд да види са Србијом да нам посаље једно 100000 радно способних да нам мало помогне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.08.2018 11:11

Хахахахаха. Ја мислим да је 007 Бн Јамес Бонд, Зенга.

Name

Слобо БЛ

08.08.2018 09:06

Ја не знам за вас али сто вријеме дузе одмице све сам сугурнији да Миле има само један задатак од послодаваца са запада, а то је да унисти ово мало народа у РС! И унистио је успјесније РС него рат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.08.2018 11:12

А политицари у Сарајеву, ста они раде по том питању?

Name

Логичар

08.08.2018 09:11

Сад кад дођу на власт СзП, нико се неће исељавати јер неће имати ни за аутобуску карту. Одлично рјешење за престанак исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тразили гледају

08.08.2018 09:16

Ста пекари хице,а јесу годинама иза рата. Зајебавали сиротињу.Бице тога јос,само бјезите омладино,па нека Мишићка ради са газдама..А јесу се и богатили на сиротињи..била је једно време УЗРЕЦИЦА ,,,јеси пријављен,,, шути добро је,а плата 380км,остацете ви јос..

ОДГОВОРИТЕ
Name

б

08.08.2018 09:23

Управо сам разговарао са радником у пекари који ради 12 сати дневно и прима 500 КМ те је био присиљен да напусти посао и иде вани. Не фали њима пекара него будала које ће хрмбачити за мале паре.Нека сами прифате и пеку или нека замандале пекаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возаци Теслић

08.08.2018 09:29

Постоваан привредна коморо РС кажи те власнику Темпотуриста Теслић Перици Кузмановиц да возачима да плату 2.000 КМ умјесто досадасњих 600 КМ и сав проблем це ријешити у своме предузећу и неце имати потребе да тражи возаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

08.08.2018 09:35

Ено у згради не-владе сједе беспослени, по 14 у канцеларијама предвидјене за 4 радника...нек их Додик сад преквалификује, кад је знао такве неспособне ко сто је и сам, да их наприма...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

08.08.2018 09:50

Увешће Миле и режим радну обавезу. Само полако,режим се мора одржати. Само стоци подвикнеш : РЕПУБЛИКА СРПСКА и стадо само иде на шишање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

08.08.2018 09:59

Ово је лијепа вијест, људи паметни бјезе главом без обзира! Тако мора бити... нека населе Пакистанце сто се мене тице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

08.08.2018 10:05

Возачи овде возе по 12 сати градске аутобусе за 500 КМ и шта њих може задржати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале словенац

08.08.2018 10:21

Има незапослених демобилисаних бораца, ста они цекају. садаку, нека иду радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БВС

08.08.2018 10:22

НЕМОЗЕ ВИСЕ ОВАКО. ЕВО И КО БИ ХТИО ДА ОВДЈЕ ВОЗИ ЗА НОРМАЛНУ ПЛАТУ ,НЕМОЗЕ ЈЕР ПРЕДНОСТ ИМАЈУ ПЕНЗИОНЕРИ, НАЈВИСЕ ЊИХ ВОЗИ АУТОБУСЕ, ЈЕР ОНИ ВОЗЕ ЗА МАЛЕ ПАРЕ ,ИМАЈУ ПЕНЗИЈУ, КУЦИ БИ ИМ БИЛО СВАКАКО ДОСАДНО. А ПОЛИЦИЈА НЕ КОНТРОЛИСЕ АУТОБУСЕ ОСИМ НА ГРАНИЦАМА И ТАКО ПРОЛСЗЕ .. СТАРИ, БОЛЕСНИ ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б2

08.08.2018 10:25

Председник Додик је у праву кад каже да људи неће да раде, заврните рукаве и радите па ће свима бити боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

08.08.2018 10:44

Са овим платама се овде једноставно не мозе ни презивљавати па ста друго преостаје радницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо123

08.08.2018 10:46

Све ће те назови "газде" лизати конзерву од паштете како су кренули спрдати се са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.08.2018 10:48

Ово је дрзава у којој има мјеста само за будзетске ухљебе. Опстина, влада, разно разне ентитетске агенције, ртрс, електропривреда... само су неке од адреса на које се треба обратити и у којима лези 99% разлога због којих нормални људи одлазе или покусавају да оду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кристијан

08.08.2018 10:48

Треба да иду и ја сам отисао пре 18 година и нисам се преварио саветујем и другим остварио сам висе него тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Стварно

08.08.2018 11:00

Људи моји кад је Србин знао бити политичар и водити уредјену државу?? Па цара Душана убише Срби баш зато што је био уредио државу. Срби уништише душаново царство и обе Југославије а да могу нешто данас направити. Највећи успјех и развој српских територија се десио када су оне биле окупиране под Османлијама, Аустроугарима и Њемцима. Не знамо ми водити и уредити властиту државу и никад нисмо ни знали. Управо због тога и требамо ићи у Њемацку и Америку да нас Њемац и Амер науче како се уредјује и прави функционалан систем са здравим друштвом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

08.08.2018 11:42

@Па Стварно Највећи успјет "народи" у БиХ су имали за непуних 40 година аустро-угарске власти и за Титових 35 година од 1945. до 1980., остало не вриједи ни спомињати!

Name

Крокац

08.08.2018 11:00

Фала Богусто семозеотици од ових послдаваца .До јуцер радио на цикулару а сад послодавац тако јепонизавао врхунске мајсторе даје било неиздрзљиво.Свидобри мајстори отисли сада моли коце ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

08.08.2018 11:22

Важно је да не фали радника у електро привреди, водама, шумама, путевима (у канцеларијама)... и да су ту плате колико толико нормалне и на вријеме. Паћеницима на грађевини што су плате 500 км и нередовне, ма кога то брига они ионако не гласају за власт. Само што даље од ЛОПОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо.пајо имам страсну идеју

08.08.2018 11:27

Нови софери це се обуцити и онда отици на запад ,исток ,сјевер,југ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ патриота

08.08.2018 11:35

Борци су се борили у рату и сада су капитулирали пред ратним профитерима који им гуле козу са леђа за паре од којих се не може ни преживјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

08.08.2018 11:40

Ја сам 15 година ако бог да и остали це бјезите народе од будала које воде ову дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорана

08.08.2018 12:05

Нек им се мама , тата и дјеца преквалификују па нека раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветаран

08.08.2018 12:05

Како не фали министара, како не фали политичара има преко 150 странки које су својом бајном политиком довели нас у обо стање, а посебно три водеће које чине процват у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ивић

08.08.2018 12:10

Ово сто су направили од ове дрзаве је узасно. Зивот су оницном цовјеку уцинили немогуцим

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ А

08.08.2018 12:15

Као прво плате мед сестр није 500 него 800 до 1000 км зависно од одјељења на ком ради а као друго какве црне пензије у њемачкој па њихови пензионери су већа биједа од наших! Људи са 40 година стажа имају по 500-600 евра пензије! Не вјерујте у све бајке које вам сервирају са запада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

08.08.2018 18:18

Ти појма немас слабо си информисан ако не знас јави се мени ја сам сло пензионер 896 евра

Name

нн

08.08.2018 12:38

Десет радника у Беми Б Лука данас заради као Зељка сама! Јел то реално а тек сто је свака субота радна по нека и Недеља ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД НЕ РАЦУНАМ. Па нормално да це ици ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ! А сефови у Беми сви направилу огромне куце покуповали станове направилу викендице и базене (а воде нигдје) лацају воду да им се довезе МОЗДА ЈЕ И МОРСКА! То је све са грбаце сиротиње која ради за 500км и сад ГАЛАМЕ КАКО ОНИ МОГУ ДА ИДУ ОДАВДЕ! Неби ме цудило да савјетник не предлози да се ЗАТВОРЕ ГРАНИЦЕ остаце без РОБОВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јованце

08.08.2018 13:04

Зар јос има неко да се и пријави за такве послове. Ја сам отисао прије 4 године из те перверзије. Просла година у Бецу је била ударна и ту је досло безброј људи одоздо.. Сто се мене тице подрзавам МИлтеа и осталу стоку. Нек само наставе јос мало па це сами остати. Ниста бољи нису ни ови медији. Умисљамо себи да смо дрзава, а нема нас јаднијих у Европи а и сире. Нек људи селе, не знам иког да је зазлио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаоЦеТунг

08.08.2018 13:09

Она стара имиграција је доле градила куце, куповала земљу. Ова сад нова имиграција (има нас свих доби) и не спомиње родну груду. То је ко какво мјесто несреце, туги и каквог злоцина. Ко мозе прода замљу и куцу за какве мале паре. Мит о дједовини је одавно прослост. Све је то заслуга великог Милета а и примитивне стоке која га је подрзавала све ове године. И сам сам био медју таквим и немам права иста да казем. Готово је, зивот иде даље. Идеја о Републици Српској је једнака лудост као и САО Крајине. Ми смо сами кривци за пропасти и насе средњовјековно размисљање. Него Миле трбал' ти каквих војника? Хајд' сад лови мигранте, мајмуне глупи. Боље да се покријемо по роговима које носимо и вратимо на земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хазим

08.08.2018 13:21

Ма нису ни радници тако добри како се жели показати а поготово возачи аутобуса. Већина возаца поткрада своје пословодавце и кад се открије и добије отказ он тузи пословодавца а има и пословодаваца који су некоректни. Треба донијети нови закон о раду за транспорт а не користити колективни уговор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција

08.08.2018 13:25

Људи иду из цитаве БиХ,не само из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

08.08.2018 14:47

Па кад ти преквалификовани са Б категоријом сједну за волан аутобуса а иза 50 путника!? Јадна нам мајка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.08.2018 15:22

Само у дијаспору, само у дијаспору па да видим од кога це багра красти. Народе само у дијаспору !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добринко

08.08.2018 16:21

Ево ја ћу да се вратим,ако ми послодавац гарантује плату 2000 еура нето,плаћене празнике,две дупле плате,у јулу и децембру,пет недјеља годишњег одмора и да не набрајање даље.Поздрав из Аустрије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА НАРАВНО ДА ОСТАЈЕ

08.08.2018 16:41

Нека вам цаца ради 24х за 400 КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста Ностра

08.08.2018 17:29

Ту су владали и владају осредњ. Њих бирају неуки како би се поразили најбољи. Циљ неуких и осредњи је да најбољи и њихова дјеца оду, како би дјеца неуких и осредњих заузела оно сто би требало припасти најбољим. Најбољи су "поразени" од неуких и осредњих и схватају да оно сто се зове народ је њихов непријатељ. Народ, та неука руља увијек је исмијавала и презирала најбоље а крцила пут и устолицавала осредње. Најбољи знају да је све лаз. Да це осредњи, та нова видљива, као и стара, изнова рециклирана елита, владати док неуки не еволуирају на зивотињски ниво. Не, неце им нарасти рогови и реп, него це се пробудити давно потиснути нагон за биолоски опстанак. Онда це се поново десити нова кланица, па нова пљацка, па нова првобитна акимулација капитала, и тако све у круг. Тако це "пораз" најбољих постати њихова побједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

08.08.2018 18:32

А сатница и парица...да је то било љуЦки,неби вам ни отисли сви ови сто су отисли...касните јбг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

09.08.2018 06:35

Послодавци у РС = робовласници. Радници им раде за минималац 60 часова седмично, буквално дан комад, са свакодневним понижавањем и испирањем мозга, послодавци узимају маржу као да су им сви радници пријављени на бар 850 км, утркују се ко има бољи џип, вилу, више станова, жале се на државу, законе... Кад би држава била држава и надлежни органи радили свој посао послодавци не би стицали енормно богатство за кратко вријеме, радник би био адекватно плаћен за свој рад, поштовали би се нормални услови рада и радна снага не би емигрирала из земље. Овако ако се настави нико неће остати у РС, БиХ, а послодавци који су научили да живе од туђе муке ће да се врате у подеране опанке и гаће, из којих су и дошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцк

09.08.2018 12:27

Па увози се радна снага не брините... Либија,Сирија,Ирак,Иран... итд...итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плате су разлог

09.08.2018 14:15

Овдје сви послодавци ама бас сви плацају 500 КМ мјесецни и ко је луд да остане овдје кад на западу зарадјује измедју 1000 и 2000 Еура.Да је то тацно питајте Хрватску засто је празна а питајте и Србију.Сви раде по ЕУ за боље паре .Ту политика није крива осим сто пруза подрску новокомпонованим капиталистима цији је капитал вецином сумњив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

владо

09.08.2018 16:11

Сви и треба да иду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Или

09.08.2018 22:38

Цркните тако И треба ,неплаца те добро

ОДГОВОРИТЕ