"Обрадовић је најбољи кад води екипе са огромним буџетом!"

Власник Панатинаикоса Димитрис Јанакопулос имао је шта да каже о бившем тренеру те екипе, српском стручњаку Жељку Обрадовићу.

Кошарка 09.08.2018 | 13:30
"Обрадовић је најбољи кад води екипе са огромним буџетом!"
Јанакопулос, контроверзни грчки бизнисмен познат по разноразним испадима у јавности, о Обрадовићу је раније изјавиљавао да је за њега "мртав човек".

У интервјуу за "СДНА.гр" Јанакопулос је прича о бившем тренеру ПАО, као и о његовој одлуци да напусти 'Зелене' и пређе у Фенербахче, али и да ли би га икада желео поново видети у свом клубу.

Он верује да је ЖОЦ најбољи тренер Европе, али само у одређеним ситуацијама, када су му пружени специфични услови. 

"Обрадовић је, без сумње, најбољи тренер Европе. Најбољи је у Европи, када има тим сачињен од звезда. Најбољи је у вођењу екипа са огромним буџетом. Никада га нисмо видели да води неког ко има мањи буџет. Увек кажу да су он и Ивковић најбољи. Да, Ивковић да створи тим ни из чега, а Жељко да контролише емоције и егое играча. Не знам колико успешан би био са мањим буџетом. Увек желим најбоље за Панатинаикос, а Обрадовић је најбољи тренер Европе – зато бих га желео поново на терену и мислим да је направио огромну грешку својим одласком", рекао је Јанакопулос. 

Још један од људи који су напустили ПАО је прослављени бек Олимпијакоса Василис Спануис. 

"Спанулис је фантастичан играч и, колико сам упознат, увек је први на терену а последњи ван њега. Да није под уговором са Олимпијакосом чак бих и њега желео назад. Ипак, знам да то није могуће и да не би било добро ни за њега ни за нас", додао је контроверзни Грк. 

ПАО је већ неко време у жестоком сукобу, који се пре свега заснива на релацији Јанакопулос-Бертомеу (главни човек ЕЛ), али они покушавају да пронађу најбоље решење за обе стране. 

"Имали смо неколико састанака са Евролигом на којима смо разматрали наша мишљења. Верујемо да су грешке начињене са обе стране. Ја сам претеривао са реакцијама, али мислим да је Евролига скапирала да не може да напакости организацији као што је Панатинаикос. У наредних пар дана ће бити обавештење о нашој одлуци", закључио је Јанакопулос.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар