Србац на +32°Ц остао без воде

Због квара на главном цјевоводу код ријечице Савица у Повеличу, данас су становници Српца и околних мјеста остали без воде за пиће.

Република Српска 07.08.2018 | 15:22
Србац на +32°Ц остао без воде
До нестанка воде је дошло, јер су попуцале цијеви у армираном бетону на неприступачном терену и дубини од четири метра. Отклањање квара захтијева велике напоре, на чему је од јуче ангажована сва расположива механизација и око 15 радника, каже замјеник директора србачког „Водовода“ Јефто Поповић.

„Јуче смо чистили нову трасу од шибља и растиња, а потом копали канале у дужини од 60 метара, како бисмо данас могли да премостимо ријечицу Савицу и спојимо цијеви на другој страни. Очекујемо да ће овај посао бити завршен до краја дана, а тиме нормализовати снабдијевање водом за пиће“, каже Поповић.

Комунално предузеће „Водовод“ суочава се са честим кваровима на главном цјевоводу у Повеличу, на локацији гдје деценијама није обављена реконструкција, односно замјена старих цијеви. Један квар догодио се прије три дана, када су без воде остала села Мартинац, Ножичко и Пријебљези, као и насеља преко Врбаса у Лијевче пољу.

Кварови на водоводној мрежи се догађају када температура прелази тридесет степени, а потребе становника су због високих температура све израженије.

Санација, према ријечима Јефте Поповића, укључујући и уграђивање нових цијеви коштаће србачки „Водовод“ око 50.000 марака.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Српцанин

07.08.2018 13:49

Пуцају цијеви ради оних 900 хиљада марака сто је Зивко Микулуц(снсд)негдје смакнуо у страну.Лоповиииии снсд лопови.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

07.08.2018 13:57

Прије десетак година су дигли кредит да то ураде али је нестао 1 милион КМ,па се није могло све заврсити и зато становниство сад трпи.П.С исти директор је био и тада и сада Драган Јовциц,наравно СНСД-ов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ремирко

07.08.2018 14:31

Није Јовциц сам узео те паре,дијелио је са Микулицем и јос неким.

Name

Коле

07.08.2018 18:58

Немојте тако,па како би Драго и Живко направили себи и дјеци станове у згради код аутобуске да су кредит искористили за санацију водоводне мреже...

Name

Зоки

07.08.2018 14:30

Србацки водовод је опљацкан од директора и кадрова СНСДа који су на власти били и само дизали кредите,а паре свртали у дзепове на основу ситних инвестиција и ово је лице свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рупа

07.08.2018 14:30

И од ових 50000 пола ће у џепове...лопов до лопова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац црна рупа

07.08.2018 15:00

Према подацима Владе РС у Србац је у последњих неколико година уложено преко 50 милиона КМ , највише за инфраструктуру... А данас више немаш гдје возити ауто, јер су рупе, избочине од крпљења рупа /не знају изравнати са асфалтом/, нема 100 метара пута да није ишаран, воде нема , цијеви пуцају , "привреда убија и цвијета", људи се враћају из ЕУ у завичај и запошљавају. У Дому здравља у Хитној служби дежурају Курсаџије, сваке године се уписује све више првачића, матичари имају пуне руке посла на склапању бракова, попови јаучу јер су сахране ријетке али их извлаче вијенчања и крштења... Могло би се још сатима писати о овом лијепом и напредном градићу који је слијепо цријево, односно крај свијета. Ако не знате шта је и гдје је крај свијета дођите у Србац... Град стараца, полтрона, улизица, страначких ухљеба и шпијуна, "високих политичара и дужносника" град пензионера и град без будућности. Да, и град са вјероватно највише факултетских образованих људи. Додуше дипломе су са приватних факултета, али и Србац је приватни град, тако да није ништа лоше, чак шта више пожељно. Ови кадрови су бољи и паметнији јер су брже завршили студије од оних глупана са државних факултета... Вријеме је да неко стави катанац и угаси свијетло. За добро оно мало људи што је остало у Српцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силе

07.08.2018 15:46

Браво за коментар.

Name

Глас здравог разума

07.08.2018 21:53

Аплауз! Све речено у пар реченица. Читамо муж и ја коментар, задовољни што смо се окупали донијевши воде из 20 км удаљеног села, и пишемо списак потребних ствари за бебу да сутра купи у Бл, јер у све три трговине у Српцу нема за узети. Муж има срећу јер је усавршио један занат па су му отворени видици, а ја одликаш који је задаће писао тим наведеним факултетлијама, бих приморана да одем са посла који сам мукотрпно радила 10 година ето само зато што сам постала мајка. Чак својим трудом и радом смо успјели кућу саградити у Српцу, па се још више заковашмо у овом Српцу кога су полуписмени који се врте на фотељама јавних установа, претворили у опустошено село на које дођу

Name

Србац црна рупа

08.08.2018 08:30

Поздрав за Вашег "бебана"!

Name

Бићо Дабић

07.08.2018 20:55

Ето нек је водовод цвјетао у периоду 2012-2016.Ајде мало пишите и о том периоду кад сте тако инспирирани.Ем спрдња од власти, ем спрдња од дешавања у Водоводу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

08.08.2018 07:40

Секта се састаје свако јутро код Мане игледају има ли јос гдје која марка не опљацкана ,а ситни доусници подносе извјестаје ста је ко и гдје рекао против секте. То је свакодневна Србацка стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.08.2018 08:29

Више се не води борба ко ће сјести за исти сто са главним, сада је борба ко ће успјети сјести за први или други сто до главног стола. Када главни исприча лош виц, ови остали се подераше од смијеха. "Назор". На овај начин су давно настали педери. И тада је вјероватно постојао неки главни шеф којем је пало на памет да се секса са мушкарцима, својим поданицима. Затражио је , а ови нису могли рећи не. Пишем ово као поређење, јер ови што ујутро сједе крај главног и који подносе извјештаје ко је био синоћ са ким и шта је ко рекао, били би спремни дати и гузице да шеф мерачи на тенане само да остану на позицијама. Е то је стигло народски речено "дотле"!