Капитен "Орлића": Велика ствар за момка из Републике Српске!

Капитен јуниорске репрезентације Србије која је освојила У18 ЕП Далибор Илић причао је за Б92 о отисцима после тријумфа у Летонији.

Кошарка 08.08.2018 | 22:45
Капитен "Орлића": Велика ствар за момка из Републике Српске!
"Орлићи" су победом над домаћином У18 Евробаскета одбранили трофеј у овој конкуренцији и најавили блиставу будућност српске кошарке.

"Било је лакше освојити него сад ово", нашалио се Илић након трећег интервјуа у року од пола сата. 

"Неописив је осећај, поготово мени као капитену који сам подигао тај пехар. Мислим да ћу овај тренутак памтити цео живот. Победити Летонију пред толиким бројем људи је стварно велики успех. Ово ће вероватно бити за неке од нас и највећи успех у каријери", додао је Илић за Б92. 

Србија је у финалу савладала домаћина 99:90 пред 10.000 Летонаца, али Илић истиче да то није био најтежи меч на турниру. 

"Прва утакмица је увек најтежа јер тада сви противници виде каква је ваша игра и с тим поразом или победом отварате турнир. Утиче на психу. По мом мишљењу најтежа утакмица је била у четвртфиналу против Немачке, када смо то добили видели смо да можемо да стигнемо до трофеја".

"Орлићи" су посебно одушевили јавност слављем титуле са вршњацима из Црне Горе. 

"Ми смо њима дали подршку у осмини финала против Шпаније, где су победили и остали у А дивизији што им је много значило. Прославили смо с њима и очекивало се да ће и они нама дати подршку у финалу. Они су буквално били наша једина публика тамо. Опет су доказали да су нам прави пријатељи јер се већина нас дружи међусобно и саиграчи смо у клубовима". 

Илић је једини члан тима из Републике Српске. 

"Било је доста у конкуренцији и на припремама, ја сам имао срећу да будем једини од њих који је постао шампион Европе. За мене као момка из Републике Српске није мала ствар да будем капитен ове репрезентације. Много сам поносан. Да завршим с медијима овде (Београд) па идем неколико дана кући у Вишеград на одмор. Тамо ћу имати дочек од свог народа, својих суграђана. Мало да се одморим физички и психички и уђем спреман у нову сезону". 

Након што је постао шампион Европе следећи циљ му је први тим АБА лигаша Игокее. 

"Циљ је да се изборим за место у тиму у АБА лиги. Мислим да ћу успети и играти следеће сезоне у Јадранској лиги. Било је позива али сам потписао професионални уговор са Игокеом. Тамо сам много науочи о кошарци и много сам им захвалан. Они су ме извели на овај пут и остајем тамо сигурно још годину-две", закључио је Илић разговор за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

деx

08.08.2018 21:41

Честитке.

ОДГОВОРИТЕ