"Ђоковић је спријечио Рафу да стигне Федерера!"

Тони Надал, стриц и некадашњи тренер шпанског тенисера Рафаела, рекао је да је Новак Ђоковић спречио његовог братанца да постане најуспешнији у историји.

Тенис 08.08.2018 | 18:30
"Ђоковић је спријечио Рафу да стигне Федерера!"
Ђоковић је пре неколико недеља у полуфиналу Вимблдона елиминисао Рафу након дводневног маратона у пет сетова, потом освојио трофеј, а према Тонијевим речима, то је био можда и одлучујући тренутак у трци за најтрофејнијег тенисера свих времена.

‘Бик са Маљорке’ је остао на 17 Гренд слем титула, три мање од Роџера Федерера којег је, како каже 58-годишњи тренер, могао да стигне да је славио у Лондону. 

"Некада победите, некада изгубите – то је спорт. Морате бити спремни за све. Рафа је имао добар турнир, два добра меча у завршници турнира (против Дел Потра и Ђоковића) и могао је да га освоји. Била је то шанса да се приближи Федереру, готово је добио тај меч и зато смо сви толико разочарани", рекао је Тони Надал. 

Стручњак који сада води рачуна о Рафиној академији Ђоковића је рангирао веома високо када је у питању светски поредак. 

"Увек га стављам веома високо, не само сада, већ од пре много година, када је постао врхунски играч. Има 13 Гренд слем трофеја, не знам колико Мастерса и заслужује да буде на врху. Он је један од најбољих у историји због финала и титула које је освајао". 

Потом је објаснио и шта одваја ‘велику четворку’ од остатка тура. 

"Покушавају да напредују свакога дана и то је оно што их чини највећима. Федерер је учинио да Рафаел напредује". 

За крај, прокоментарисао је и Надалову сезону у којој је поново успео да се врати на прво место на АТП листи. 

"Има готово савршену годину после повреде. Повукао се на Аустралијан опену, освојио Монте Карло, Рим, Париз и Барселону и сезона је веома добра. Тренутно је први на ‘рејс листи’ и освојиће још неколико титула", закључио је Тони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар