Састав Звезде за Трнаву: Промјена у нападу...

Дуго тражени центарфор није (још) стигао на "Маракану", али чини се да ће Владан Милојевић у уторак, ипак, променити нападача.  Дошло време да се Стојиљковић одужи Милојевићу; има ли простора за Вељка Симића? Десеторица сигурних и могућа рокада у самом шпицу напада. . .

Фудбал 06.08.2018 | 23:50
Састав Звезде за Трнаву: Промјена у нападу...
Велики посао одрадио је Немања Милић за Црвену звезду у претходним утакмицама квалификација за Лигу шампиона. Претрчао је силне километре, отварао простор саиграчима да запрете из другог плана или ударцима са дистанце.

Модерним фудбалским речником, 28-годишњи Сомборац био је права "лажна деветка" у двомечима црвено-белих против Спартакса и Судуве.

Није му то било страно, јер је пре прекоманде на крило у омладинском погону ОФК Београда учио да буде центарфор. Зато Владан Милојевић и веома цени Милића, због његове поливалентности.

Пробао га је и на левом и на десном крилу, на полушпицу и шпицу. И увек могао да буде задовољан. Није Милић играч који потезима диже публику на ноге, али зато упорношћу и борбеношћу тера на аплаузе.

Чини се да је, ипак, Милојевић одлучио да га врати на клупу, где је и прошле сезоне стрпљиво и без поговора чекао да искористи сваки минут тренеровог поверења.

Може се чути да ће предност у првој утакмици са Спартаком из Трнаве у трећем колу квалификација за Лигу шампиона (уторак, 20.30, на стадиону "Рајко Митић") добити Никола Стојиљковић.

Позајмљени фудбалер Браге се потпуно опоравио од повреде ложе и минуле суботе против Вождовца пробио лед уписавши свој првенац у Звездином дресу.

Није Стојиљковић још на максималном нивоу и спреман да у високом ритму одигра свих 90 минута, али предосетио је, вероватно, Милојевић - који га одлично познаје из периода када су сарађивали у Чукаричком - да би добра партија против словачког шампиона могла 25-годишњем Нишлији да "лансира" самопоуздање у васиону.

Поготово у данима када клуб не успева да ангажује још једног класичног центарфора и постојећи играчки кадар мораће да буде задужен за голове против Спартака.

А, ко се буде истакао у овом изузетно важном двомечу - вредном јесени у Европи - тешко да ће касније бити лако истиснут из поставе.

Што се тиче осталих позиција, ту би требало да остане као досад.

Нападач, нападач и опет – нападач! Та реч константно је титрала на уснама челника Црвене звезде после утакмице са Судувом. Али када су пропали преговори са последњим пиком, Томанеом из Тонделе, Владан Милојевић и Звездан Терзић су пресекли. Обуставили су потрагу за капиталним појачањем и ускликнули: „Са старим снагама напаћемо Трнаву и одиграти можда и најважније мечеве јесени“.

На талас оптимизма најодговорнијег тандема утицала је школска партија Немање Милића у двомечу са Судувом, који је још једном показао да представља правог сезонског летњег радника у тренерској комбинаторици Владана Милојевића. Уосталом и пре 12 месеци био је један од кључних људи у походу на Лигу Европе. Такође, Никола Стојиљковић се опоравио од повреде, одиграо солидних 90 минута на Вождовцу, постигао првенац и поделио две лепе асистенције штиком Вељку Симићу.

Управо је то остварење нападача на чију каријеру је пресудно утицао Милојевић донело и мирис неизвесности. Тачније, могућу рокаду у шпицу напада. Тачно је да Никола Стојиљковић још није сто одсто спреман, али коначно је дошао дан да се снажни нападач одужи свом ментору. Када је стигао у Чукарички Стојиљковић је у очима многих био аутсајдер, дечко промашених избора и каријере, али уз предан рад са педантним стручњаком постао је један од најцењених нападач у земљи. Стигао је и до репрезентације. Сада је поново дошао на старе јасле да оживи каријеру. А Спартак из Трнаве ја нацртан меч да се захвали Милојевићу на свему што је урадио за њега. Макар и одиграо преко границе бола. Наравно, и даље постоји опција да се Милојевић одлучи за проверни квалитет у лику и делу Немање Милића, али Стојиљковић је тренутно за пола прса у предности.

Како год, једини истурени нападач имаће деликатан задатак да се избори са густом и дисциплинованом одбраном Трнаве коју предводи Годал. Наравно, снага Црвене звезде требало би да буде офанзивни део маневра. Баш као у добром делу сезоне. Дакле, Бен, Радоњић и Ебисилио имаће задатак да уласцима у простор и између линија Спартаковог тима стварају вишак и под притисак стављају дефанзивно оријентисаног ривала. Као адути са клупе намећу се Срнић, један од нападача, па и Вељко Симић. После одличног меча на Вождовцу, некадашњи члан Базела могао би да представља фактор изненађења. Нешто на шта није рачунао Радослав Латал.

Остатак тима није под упитником. Дакле, још Јовичић, Крстичић, затим бекови Родић и Стојковић, те Дегенек, Вујадин Савић и Милан Борјан. Сви они већ чине укомпонован тим, али ће против Спартака наићи на најтежу препреку од почетка сезоне.

Дакле, очекивана стартна постава Црвене звезде за први дуел са Спартаком из Трнаве је: Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић - Јовичић, Крстичић - Бен, Ебисилио, Радоњић - Стојиљковић.

Извор: мондо.рс, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар