Толико лоши да су завршили у историјским књигама!

Лола: Партизан МОРА да ствара шансе и напада.  Везни фудбалер Партизана, повратник међу црно-бијеле, каже да је хтио из коже да искочи послије ремија са Лучанцима. . .  После 45 година црно-бели дали само један гол на три утакмице.  „Морамо да створимо бар десет шанси по мечу“, уверава повратник Милан Смиљанић.

Фудбал 06.08.2018 | 21:45
Толико лоши да су завршили у историјским књигама!
Многи су били резервисани и неповјерљиви када је Партизан објавио вијест да је поново ангажовао Милана Смиљанића. С друге стране, популарни "Лола" тврдио је да се добро осјећа, да је спреман и у одличној форми.

Партизанов ђак, који је овог љета трећи пут у каријери постао члан клуба из Хумске, уписао је први наступ у новом мандату против Младости из Лучана. Додуше, црно-бијели су опет разочарали одигравши тек 0:0, али не и Смиљанић.

Лола је био међу најбољима у тиму Партизана. У нападу није много компликовао и брзо се рјешавао лопте, углавном пасом према нападачима, док је у одбрани био непрелазан, спријечивши контранападе Лучанаца више пута.

У сваком случају, наступ Милана Смиљанића пријатно је изненадио навијаче Партизана.

"Мислим да смо изгледали добро, али морамо више шанси да стварамо. Притискали смо противника и стварно смо дали све од себе, не могу да замерим ништа никоме на борбености и залагању, али морамо више да притискамо напријед и да стварамо шансе", рекао је послије меча Смиљанић.

Наведено је апострофирао и као највећи проблем актуелног састава "парног ваљка".

"То нам је највећи проблем, позади смо дјеловали добро. Партизан мора да игра нападачки и да постиже голове, поготово на свом стадиону, гдје мора најмање десет шанси да створи, јер тако смо сви учени", рекао је Смиљанић.

Желио је да повратак у Партизан обиљежи победом. Није успио.

"Моја осјећања су овдје увијек велика и емоције су биле много јаке. Толико сам желио да постигнемо гол, на крају сам хтио из своје коже да искочим, али дешава се, није први пут. Жао ми је што нисмо побиједили на мом доласку послије толико година", рекао је Смиљанић.

Не иде. Ни промена тренера, ни прихватљивији амбијент, ни аплаузи с почетка утакмице, ни ривал традиционално пожељан у Хумској није био довољан Партизану да упише победу против Младости. Уместо да с три бода дочекају новог шефа струке, црно-бели су подбацили. Опет. Не само што нису победили, него ни гол нису дали. А како су играли тешко да би у томе и успели да се данас игра нови меч.

У претходна три првенствена кола само један гол. Аутор – Огњен Ожеговић пре осам дана против Динама из Врања. Пре тога пораз од Радника у Сурдулици (0:1) и мучење са Лучанцима (0:0). На трибинама се чуло „не памтимо овако лош Партизан“. И биће да су навијачи у праву, јер нико од чланова садашњег играчког кадра није био ни рођен кад је тим са Топчидерског брда последњи пут био овако јалов у борби за бодове.

Ове сезоне само један гол за 270 минута суперлигашког фудбала. Претходни пут тако лош почетак трке Парни ваљак је имао у сезони 1973/74, кад је под вођством Велибора Васовића најпре ремизирао са Сарајевом на Кошеву (0:0), па одиграо без голова са зрењанинским Пролетером у Београду, а први гол дао тек другог септембра 1973. у Мостару за реми са Вележом (1:1). Отад до недеље вече макар два гола давао је Партизан за три кола, а синоћ ни честиту прилику није створио.

„Морамо више шанси да стварамо. Притискали смо противника, стварно дали све од себе, не могу да замерим ништа на борбености и залагању, али морамо више да притискамо напред и да стварамо шансе. То нам је највећи проблем. Партизан мора да игра нападачки и да постиже голове, поготово на свом стадиону“, лоцирао је један од најуочљивијих проблема Милан Смиљанић.

Опште је мишљење да је Лола у трећем дебију на стадиону Партизана био најбољи појединац. Јесте добро за њега, да наговести шта може да пружи на позицији задњег везног, али не ваља за тим у коме су затајили Рикардо Гомеш, касније и Огњен Ожеговић и Ђорђе Ивановић, иако су двојица резервиста унела живост. Не и промену резултата.

„Долази нам нов тренер, показали смо дозу хтења да победимо, али опет се дешава да реализација није на нивоу. На нашем стадиону морамо да створимо минимум десет шанси, Партизан тако игра и тако су сви научени да играју. Моја осећања су овде увек велика и емоције су биле много јаке. Толико сам желео да постигнемо гол, на крају сам хтео из своје коже да искочим, али дешава се, није први пут. Жао ми је што нисмо победили“.

Можда ће за Партизан све бити боље кад се опорави Немања Николић и(ли) кад и ако се купи нови шпиц. Дотад, остаје Гробарима да се загледају у још један податак: лета 2016. узели су њиховии миљеници само један поен из прва три кола (0:0 са ОФК Бачком, 1:2 у Крушевцу са Напретком на крају мандата Ивана Томића и 1:3 у Хумској са Војводином у Београду на почетку ере Марка Николића), да би упркос бодовном заостатку на крају први прошли кроз циљ. Штавише, окитили се дуплом круном.

„Кад нема резултата, не може атмосфера да буде на нивоу, али покушавамо да је одржимо, јер знамо да је почетак сезоне и има много утакмица пред нама. Европа нам отвара пут да наставимо овим темпом и да много више дамо у нападу, јер сви то очекују од нас и сами себи очекујемо од себе. Нисмо лепо отворили сезону што се тиче првенства, јер је већ „минус пет“, али идемо даље“, оптимиста је Милан Смиљанић.

Партизан се окреће такмичењу у Лиги Европе, гдје га на трећем квалификационом степенику чека Нордсијеланд из Данске.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар