Тренер Легије: Звезда добија Спартак два пута!

"Легија је отворила пут Звезди, треба да нам дају захвалницу“, каже за МОНДО тренер варшавске Легије Александар Вуковић, који је увјерен у пролаз српског шампиона у дуелу са Спартаком из Трнаве.

Фудбал 06.08.2018 | 16:45
Тренер Легије: Звезда добија Спартак два пута!
Фудбалери Звезде у уторак од 20.30 угостиће Спартак из Трнаве у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона и покушати да стигну до резултатске предности пред реванш за недељу дана у Словачкој.

Очекивало се да се Звезда у овој рунди састане са варшавском Легијом, али је Спартак Трнава направио велико изненађење и укупним резултатом 2:1 елиминисао Пољаке.

Управо та елиминација коштала је посла хрватског стручњака Деана Клафурића, а на мејсто тренера Легије поново је као привремено рјешење именован његов досадашњи помоћних Александар Вуковић.

Бањалучанин на клупи Легије у кратком разговору за МОНДО анализирао је противника Црвене звезде, екипу Спартака, а његов "мини – извјештај" обрадоваће црвено-бијеле.

"Спартак је солидна екипа, нису за потцјењивање, али нису ни ништа посебно. Што се тиче самог квалитета ,сигурно је Црвена звезда у предности. Спартак има екипу која је базирана на тимском раду, без неких великих индивидуалних квалитета. Деснокрилни играч мало је бржи, мало се истиче што се тиче те индивидуалне квалитете, међутим, није то ништа посебно“, рекао је Вуковић.

Спартак је у првом мечу савладао Легију резултатом 2:0 у Варшави, а потом у Словачкој успио да ту предност сачува, уписавши минималан пораз. У оба меча Легија је доминирала, али је одбрана Спартака издржала првих 90 минута без примљеног поготка, а потом дозволила Легији да у реваншу постигне само један гол. Да ли је то до квалитетне одбране или лошег напада Легије?

"Одбрана није толико добра да је непремостива препрека. Ми смо имали доста ситуација, али и велики проблем са реализацијом. То је већ наш проблем. Нису толико квалитетан тим, али не треба га ни потцијенити. Реално, и Зрињски је у том двомечу био бољи од Спартака из Трнаве, па и то нешто говори.  Они имају брзог играча напријед, генерално базирају све на агресивној игри у средини па да изађу с контранападом. То је најједноставнији начин за играње таквих екипа и они то користе максимално. Знају да буду агресивни и да направе контранапад, али нису екипа које се треба бојати“, увјерава Вуковић.

Он се још једном вратио на једину, односно највећу потенцијалну опасност  по гол Милана Борјана.

"Јирка, тај десни нападач извлачи се на бок и улази у средину. Он и други нападач Ехо се истичу индивидуално напријед. Остали су солидни радници, раде за екипу, без неке велике приче. Треба обратити мало пажњу на Јирку и то је то.Одбрана је висока, на прекидима могу да буду опасни, ту треба бити опрезан“, рекао је Вуковић, међутим, он не сматра да је задња линија са Годалом и Тотом неки претјерани бедем.

"Двојица штопера нису тако брзи, али не бих никога из екипе издвајао као најслабију тачку. Не волим о томе, јер некад кажеш за неког да је најслабија тачка па он одигра утакмицу живота. Генерално Звезда је боља екипа и мислим да је то највећа предност, и индивидуално и екипно су квалитетнији“, рекао је Вуковић и сам себе „ујео за језик: 

"И ми смо били и индивидуално и екипно квалитетнији па нисмо то реализовали“.

Вуковић нема никавих дилема када је исход овог двомеча у питању.

"Све је у Звездиним рукама. Мислим да смо ми Звезди испадањем отворили пут ка сљедећој рунди, јер би јој много теже било играти против Легије која би дошла до неке своје форме. Треба да нам дају захвалницу. Мислим да ће Звезда добити обје утакмице",закључио је Вуковић.

Војник клуба

Некадашњи фудбалер Партизана, који је завршио каријеру 2013. године од 2015. је у стручном штабу Легије, а био је асистент Станиславу Черчесову, Беснику Хасију, Јацеку Магери, Ромеу Јозаку и Деану Клафурићу. Послије отказа Хасију 2016. године Вуковић је кратко водио Легију, а након отказа Клафурићу управа га је поново поставила као привремено рјешење, до именовања новог шефа стручног штаба. 

"Ја сам човјек клуба, већ три године сам у стручним штабовима свих тренера. Ту сам већ дуго, завршавам тренерску школу и уједно имам прилику да радим у овако великом клубу. У оваквим ситуацијама као привремено рјешење на клупи покушавам неке ствари да помјерим напријед, видјећемо како ће ми овај пут успјети, а и ово је добар начин за неки почетак тренерске каријере. Кризни период, биће јако тешко, али нема времена за кукање. Треба радити да изађемо из кризе. Мислим да је суботња утакмица (0:0 са Лехијом) можда мали корак напријед, пошто је освојен само бода, али добар противник, а и добра игра с наше стране, борбеност, тако да је то неки помак према напријед. Надамо се да ће бити боље".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар