Црни викенд на пољским плажама

Чак 30 Пољака утопило се током протеклог викенда на плажама широм земље.

Свијет 06.08.2018 | 12:49
Црни викенд на пољским плажама
Од почетка сезоне 291 особа није преживела настојање да се у мору, реци или језеру расхлади по врућинама, саопштио је Центар за безбедност при влади.

Најтрагичнија је била субота када се утопило 14 људи, у недељу 10, а у петак шесторо. 

Божена Висоцка из Центра за безбедност поново је апеловала на Пољаке да се руководе здравим разумом, да се не купају на дивљим плажама, већ искључиво на делу обале који је за то намењен и где су ангажовани спасиоци. 

Центар већ данима апелује на Пољаке да не иду да се купају одмах после оброка или конзумирања алкохола, да не скачу у воду у којој не знају где и какво је дно, да не улећу загрејани са сунца у воду јер могу доживети термички шок, да се на мору не удаљавају на душецима далеко од обале. 

Проблем за спасиоце, највише на плажама на Балтику, јесте и обичај Пољака да своје место на плажи резервишу и ограде платненим параваном тако да у време највећих гужви за спасиоце плажа постаје непрегледна. 

Они сваког лета апелују да се оставе макар уски коридори до воде да могу директно да прођу. 

Прошле године се, према подацима Главног завода за статистику, у пољским водама утопило 457 особа.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дај успори, не пиј толико!!!

06.08.2018 10:58

Није џабе речено ко себе чува, онда га и Бог драги чува, да спаси нас све овакве какви смо. Људи улазе у воду врући, бацају се нагло, још ако попију ко то може обуздати. Дивљају и настрадају, мора се пазити чувати. Толико реклама за пиво то је лудило, само се точи, људи пију умјесто воде и мијешају са ракијом, а онда такви суманути излазе, возе аутомобиле. Страхота!!!

ОДГОВОРИТЕ