Новак: 1. мјесто је увијек циљ, надам се до краја сезоне!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да му је повратак на прво место одувек био циљ, али да није сигуран да ће се то десити до краја године.

Тенис 07.08.2018 | 19:30
Новак: 1. мјесто је увијек циљ, надам се до краја сезоне!
Ђоковић је у интервјуу за "Спортклуб" навео да ће много зависити од других играча упркос чињеници да не брани ниједан бод до краја сезоне, као и да ће предстојећи Мастерс турнири бити идеална припрема за УС опен.

"Прво место је увек циљ, да ли до краја сезоне? Не знам. Потајно се надам да је то могућност, не зависи само од мене, већ и од других играча и тога како они буду играли. Чињеница да не браним ништа до краја сезоне је охрабрујућа и велико је олакшање. Могу растерећенији да уђем у наставак сезоне. УС опен је дефинитивно главни циљ у ових месец и по дана. Желим да догурам што даље и у Торонту и Синсинатију јер су веома битни турнири, али је све то припрема за оно што нас чека у Њујорку", рекао је Ђоковић за "Спортклуб". 

Он ће ове седмице на Роџерс купу играти први пут од освајања Вимблдона прошлог месеца. 

"Лепо је поново бити на турниру после великог успеха на Вимблдону. Самопоуздање ми је на високом нивоу јер сам нанизао доста победа током сезоне на трави. Ово је на неки начин нови почетак – друга је подлога, доста је топло у Торонту, велика је влага, тешко је контролисати лопту и доста су другачији услови од оних у којима сам тренирао у Европи. Потребно је неколико дана да се навикнем и надам се да ћу почети добро". 

Иако ће наступи на америчкој турнеји значити за подизање форме пред последњи Гренд слем у године, Новак жели да и на овим турнирима дође до трофеја. 

"Амбиције су увек велике, то не могу да сакријем. Увек имам велика очекивања када су највећи турнири у питању, али се из искуства трудим да приступим овом турниру као и сваком турниру, да идем дан по дан, корак по корак и видим докле ће ме довести". 

Наступ у канадском граду, у којем са Кевином Андерсоном игра и у дублу, почеће од Хјеона Чунга. 

"Чунг ме је победио на Аустралијан опену, изузетно је добар играч. Новина је и да нисам слободан у првом колу, мораћу да одиграм потенцијално додатни меч у синглу, наступићу и у дублу, па се надам да ћу одиграти доста мечева ове недеље. То значи да иде добро", закључио је Ђоковић за "Спортклуб".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар