Виландер: Федерер је радио шта је хтио, а онда...

А онда су дошли Новак и Рафа! Матс Виландер, бивши шведски тенисер, изјавио је да су Новак Ђоковић и Рафа Надал натерали Роџера Федерера да се често преиспитује.

Тенис 07.08.2018 | 15:30
Виландер: Федерер је радио шта је хтио, а онда...
Виландер је кроз коментаторску каријеру често фаворизовао Федерера, не много пре Надала, али пре свега пре Ђоковића.

Бивши шведски тенисер је за швајцарски "Wатсон" прво направио занимљиво поређење између најбољег шпанског и швајцарског тенисера.

"Велики сам Рафин фан, али он схвата тенис на други начин од Федерера и мене. Рафа 'ради' тенис, и њихово ривалство живи на овом контрасту. Без сумње, Федерер је много комплетнији тенисер сада него што је био пре десет година. Тада је могао да ради шта хоће, било је невероватно. Онда су дошли Надал и Ђоковић и Федерер је кренуо да се преиспитује", рекао је Виландер.

У ери "велике тројке" Федерер је добијао, али и губио доста мечева, и често се осећао немоћним када је играо против Новака, али и Рафе.

"Он такође има и слабости, али сада игра тенис са јасно задатим планом и зна шта ради. Не кажем да тако није било и раније, али је сада то много јасније"

Аналитичар Еуроспорта је објаснио како то сада изгледа Роџеров план и да у њему нема много размишљања о томе шта противник ради, већ да он покушава да се што боље осећа на терену.

"Роџер игра своју игру, не интересује га шта ради противник, једноставно га није брига. Не кажем да му није стало да ли ће изгубити или победити, али он је већ освојио све што је хтео, тако да му је битније да игра него да осваја", закључио је Виландер.

Федерер је на Вимблдону испао у четвртфиналу од Кевина Андерсона, каснијег финалисте, док се са Роџерс купа у Торонту повукао, па ће следећи турнир на којем ће наступати бити Синсинати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар