Паоло Малдини и Милан - вријеме је!

Легендарни капитен "росо-нера" вратио се у клуб чији је био симбол деценијама.  Легенда на месту старе славе: Малдини се вратио у Милан.  Чувени ас Росонера постављен на функцију директора стратешког развоја.

Фудбал 06.08.2018 | 21:00
Паоло Малдини и Милан - вријеме је!
Крупне вести стижу из Фудбалског клуба Милан уочи почетка сезоне 2018/19!

После доласка низа нових играча, "росо-нери" су се појачали и у управи, вративши једног од највећих фудбалера у својој историји - Паола Малдинија (50).

Славни дефанзивац, који је од 1984. до 2008 одиграо више од 900 утакмица за Милан, освојио пет титула првака Европе и седам Скудета, вратиће се на Сан Сиро у улози стратешког директора за спортски развој.

Укратко, биће најближи сарадник Леонарда, спортског директора (заједно су на слици).

Иако су се многи дуго питали зашто се овај повратак није догодио раније, нагађано је да Малдини није био у сјајним односима са некадашњим власником клуба Силвијом Берлусконијем, као и да потом није веровао у управу Кинеза Лија Јунгуна.

Међутим, улазак њујоршке компаније "Елиот менаџмент корпорација" у клуб покренуо је овог лета и Милан и Малдинија ка Милану, што је у недељу озваничено.

Раније током лета у клуб се вратио и Бразилац Леонардо (48) на функцију важног оперативца и под његовим вођством доведен је низ играча - Иван Стринић (Сампдорија), Ален Халиловић (Хамбург), Пепе Реина (Наполи), Фабио Борини (Сандерленд), Гонзало Игуаин и Матија Калдара (обојица Јувентус) и Никола Калинић (Фиорентина).

Са друге стране, клуб су напустили Леонардо Бонући, који се вратио у Јувентус, Мбаје Нијанг (Торино), Ђанлука Лападула (Торино)...

Такође, много се писало и о могућој промени на клупи, на којој је и даље Ђенаро Гатузо, што не значи да не би могао да га наследи Антонио Конте.

Легенда Милана поново у матичном клубу. Паоло Малдини је и званично постављен за директора стратешкогразвоја Росонера и након тачно 10 година поново ће бити у некаквој функцији на Сан Сиру.

Малдини је забележио преко 900 наступа у дресу Росонера између 1984. и 2008. године, освојивши седам шампионских титула, пет трофеја првака Европе и чак 127 наступа за репрезентацију Италије.

"Миланова нова ера јача биће ојачана именом Паола Малдинија, који постаје нови директор стратешког развоја на спорском плану. Ови квалитети ће одиграти кључну улогу у његовом повратку на место на којем треба да буде", стојиу у саопштењу клуба.

Малдини до сада није био вољан да се врати у клуб јер је првобитно његово однос са Берлусконијем био покварен, а потом је поручио да нема много вере у кинески пројекат. Али, то се променило доласком Елиот Менаџмента и директора Леонарда, што се одразило и на трансфер политику, где су ангажовани Калдара и Игуаин, а сада се ситуација мења у организационој структури клуба.

Нова енергија очигледно је протресла успаваног гиганта. Све је давнија сезона 2013/14, када је последњи пут играо у Лиги шампиона...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар