"Сви изгледају очајно у поређењу са великом четворком!"

Легендарни тенисер Пет Кеш изјавио је како је велика тениска четворка толико боља од свих да то једноставно није фер.

Тенис 08.08.2018 | 13:30
"Сви изгледају очајно у поређењу са великом четворком!"
"Велика четворка", коју чине Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мари, је освојила 53 Гренд слема комбиновано, а тенисом доминира последњих 15 година.

Пет Кеш верује да су они 'лествицу' подигли толико високо да нико други ни не може да помисли да ће је дохватити, и да је тако већ дуже време.

"Они су подигли 'лествицу' толико високо да нико не може да помисли да ће је достићи. Сви остали изгледају очајно у поређењу са њима. Да бисте били број један морате константно да будете добри. Сви говоре 'има времена', али после скапирају да то говоре већ дуго година", рекао је Кеш.

Како би наставили да доминирају, "велика четворка" мора да пажљивије бира турнира и планира свој распоред у складу са својим годинама. Можда Надал и Новак још то нису применили, али нешто старији Федерер сигурно јесте.

Џон Мекинро предивђа да је то будућност свих врхунских тенисера, али да ће тешко неко успети да реализује тај план добро као што је Роџер Федерер.

"Мислим да због тога најбољи тенисери узимају подуже одморе. Али, не постоји баш много Роџера Федерера, тако да ко зна... То им је план, али видећемо да ли остатак екипе може да спроведе у дело тај план као што је Федерер", рекао је Мекинро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар