Округло, па на ћоше: Реал-Интер-Сергеј-Модрић!

Зајмови, трампе, доплате. . . Ово може да реши само Суперагент! У Милану потврдили да и даље сањању најбољег играча Мундијала, у игру укључен и заборављени Рамирес.

Фудбал 06.08.2018 | 22:30
Округло, па на ћоше: Реал-Интер-Сергеј-Модрић!
Судбина Сергеја Милинковића Савића виси у ваздуху. Ако се пре почетка прелазног рока чинило да сигурно напушта Лацио, у завршној трећини летње пијаце нико не може да тврди да ће се то десити, али је све више интересената, због чега италијански медији настављају да „врте“ причу по којој напушта Олимпико и иде иде директно у – Реал Мадрид!

Интересовање европског првака није од јуче. Помињало се и раније да Флорентино Перез жели да доведе српског бисера, с тим да, иако има, није спреман баш да плати 150.000.000 евра, колико тражи газда римског клуба, Клаудио Лотитио. Краљевићи су ишли до „стотке“, али кад су наишли на зид, повукли су се и чекали повољнији тренутак за напад. Можда и савезника. Такав је, на пример, Жорж Мендеш. Иако је одвеоКристијана Роналда у Јувентус увек је био радио виђен гост у Реалу. Уосталом, пословни свет не трпи емоције, па ни Дон Флорентино нема шта да се љути на португласког менаџера што му је прву звезду тима удомио у Калчо, већ ће покушати да његове преговарачке способности искористи како би Ђулену Лопетегију прибавио 23-годишњег везисту, на чијим издањима би у блиској будућности могла да почива игра Мадриђана. Тим пре што Лука Модрић има 33 године и под условом да остане на „Сантјаго Бернабеу“ прешао је зенит каријере.

Италијанска ТВ станица Спорт медијасет пласирала је информацију по којој ће Мендеш – иако није директно Сергејев менаџер, већ то наш Матеја Кежман – добити овлашчења да заврши трансфер у Реал. И то тако што ће Мадриђани мало подићи, а Лацио спустити цену. Наводно, обештећење би требало да буде 120.000.000 евра. Шпански великан би добио играча у ког може да улаже, а Лотито одмах огромну количину новца коју нигде другде не може да извуче. Посебно не од италијанских клубова, док су енглески (Манчестер јунајтед и Челси), једино платежно моћни као Реал, притиснути трком са временом пошто прелазни рок од ове године завршавају већ 9. августа, пре почетка Премијер лиге.

Спорт медијасет уверава да ће Лацио пристати на овај, јер ће му Суперагент Жорже Мендеш утабати пут ка реализацији другог посла. А то је долазак Жоао Марија из Интера. Тренер Неразура Лучано Спалети не види португалског везисту пројекцији тима, зимус га је проследио на позајмицу Вест Хему, нису ни Енглези желели да га купе, али је процена да би мало мање од трећине новца добијеног од СМС-а Небесклоплави потрошили за бившег првотимца Спортинга. Барата се сумом од 35.000.000 евра којом би Жоао Мариопокрио средину терена римског клуба.

У целој причи би фудбалски добро прошао и Интер, јер би му се остварила жеља да комплетира тим потписом Луке Модрића. Мада се помињало да су менаџери Предраг Мијатовић и Владо Лемић главни преговарачи, а у игри најпре била позајмица од 15.000.000 евра и обавезан откуп уговора наредног лета од 50.000.000 евра...

Сазнање да би баш Жорж Мендеш могао да убрза реализацију посла и да у Мадрид доведе Милинковић Савића утицала би на Флорентина Переза да попусти и избрише почетних 15.000.000 евра на име зајма, већ да одмах инкасира 50.000.000 евра. Што уопште није мало новца за фудбалера у 33. години живота. А Интер би комплетирао тим способан да уђе у озбиљну трку за Скудето.

„Клуб је овог лета показао да ради озбиљно. Челници су покушали да доведу сваког играча ког смо ми из струке означили да би био појачање. Фудбалер Модрићевог калибра био би важан за било који клуб на планети, тако и наш. Наставићу да сањам заједно са нашим навијачима, али имамо све што је потребно да се изборимо са ситуацијом било шта да се деси. Преостаје нам да чекамо, јер је трансфер пијаца отворена“, наговестио је Лучано Спалети да и даље постоје шансе да тренира Модрића, иако његов колега у Реалу Ђулен Лопетеги уверава другачије.

Отуда не чути што је ове информације Спорт медијасет пласирао под вињетом „сви срећни и задовољни“.

То је, ипак, само једна страна медаље.

Друга гласи „СМС у Интеру“. Ако миланском великану пропадне план ангажмана Луке Модрића (у среду се враћа са одмора и разговараће са председником Перезом о даљим корацима у каријери), Неразури ће покушати експресно да реализују долазак Сергеја. При чему ће морати да прибегну финансијској акробатици, јер немају ни они новца да одмах плате 150.000.000 на име Лотитових захтева.

У том случају Интер ће понудити 30.000.000 евра одмах да би довео бившег члана Војводине и Генка на зајма, а обавезати се да га наредног купи по цени од 70.000.000 евра. То није све, јер би група Сунинг, већински власник Интера повукла кинеске везе и из Ђангсуа (клуба чији је власник такође поменута корпорација) захтевала да се Бразилац Рамирес врати у Италију и оде у Лацио, као део трампе. За џабе.

На сличан начин Милан покушава да ангажује Сергеја. Утисак је, без  посебних шанси, јер нуди 40.000.000 одмах, још 80.000.000 да га откупи у јуну 2019, а да пошаље једног играча на Олимпико. Помињао се најпре Џек Бонавенутра, а сад и Фабио Борини.

Наравно, ту је и трећи италијански конкурент за потпис. Јувентус. Можда не толико одмах загрејан, јер имаМиралема Пјанића, мада ако репрезентативац Босне и Херцеговине оде, седмоструки узастопни првак би кренуо по Србина.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар