"Бејби Мадрид" може и без Роналда! Пао је и Јуве!

Мадридски Реал победио је Јувентус са 3:1 у Интернационалном Купу шампиона, али су Италијани играли без Кристијана Роналда који није ни допутовао у САД.  Бабy боом! Реалова генерација која планира наставак владавине уништила Јувентус! Два гола Марка Асенсија и сјајно издање Винисијуса Жуниора за први тријумф Лопетегија на клупи Мадриђана.

Фудбал 05.08.2018 | 13:45
"Бејби Мадрид" може и без Роналда! Пао је и Јуве!
Јуве је повео већ у 12 минуту аутоголом Карвахала, а Бејл је изједначио у 39. минуту после сјајног шута са дистанце. У наставку меча Асенсио је заменио Иска, и са два поготка окренуо резултат у корист Реала. Први гол постигао је у 47 минуту, а коначан резултат поставио је у 56.

Доста младих фудбалера играло је за Мадриђане, па су шпанскио медији оценили да је "Бејби Мадрид" једна веома забавна екипа.



Навикнути да побеђују. Може да оде Зинедин Зидан, може и фудбалски земљотрес да изазове Кристијано Роналдо, али има нешто у Реалу што тера љубитеље фудбала да поскоче из фотеља сваки пут кад се краљевићи залете ка голу ривала. Макар преко пута био Јувентус. Без обзира што тим из Мадрида још није добио контуре за наредну сезону, опет је прекај за најбољи италијански састав, па га је у Вашингтону оставио да се запита да ли је довођење најбољег фудбалера света аутоматски довољно за амбиције о преотимању пехара Лиге шампиона.

Ако је судити по начину игре, а поготово резултату са дуела Међунардоног купа шампиона, неће тако лако седмоструки освајач Серије А на трон Старог континента. Има ко се пита. И има ко после ЦР7 да игра у белом дресу. И те како. Зато ових 3:1 делују као охрабрење за Ђелена Лопетегија чији је првенац на клупи Реала украсио Марко Асеснио са два брза гола почетком другог полувремена, али је једнако снажан утисак оставио новајлија Винисијус Жуниор, са неколико спектакуларних потеза.

Иако је реч о мечу у коме тек полако уиграва тим за наредну сезону, Лопетеги је показао спремност да укаже шансу младим играчима. На пример, штоперу Хавијеру Санчезу де Филипеу (21) из Кастиље, па Уругвајцу Федерику Валвердеу (20) враћеном са позајмице из Депортива на месту задњег везног, мало испред њега дејствовао је Данијел Себаљос (22), на левом беку Серђо Регулион (22).

А у другом делу новајлија Алваро Одриозиола (22), па Норвежанинм Мартин Едегард (19) украјински голманАндреј Лунин (19), мало старији Борха Мајорал (21), па већ доказани Марко Асенсио (22) и нова нада светског фудбала Винисијус Жуниор (18).  Све деца. Последња двојица су буквално завртели мозак дефанзивцима великана из Торина и натерали навијаче Реала да узбуђено коментаришу тај "бабy боом", наговештај да и са полетним тимом могу да се праве велики резултати.

Додуше, Асеснио је већ навикнут на шампионски пулс. Смета му кад види 1:1 на семафору. Зато је у размаку од 12 минута, почетком другог дела, после савршених асистенција Винисијуса и Лукаса Васкезанасанкао одбрану Јувентуса. Посебно Бенатију и Маркизија, који је покушао да поправи непоправљиво. Тај гол за 2:1, брзина којој Реал тежи, то је песма од фудбала. Винисијус за Асеснија. БУМ! И пре и после тога још неколико врхунским потеза талентованог Бразилца. Онда и одбране Андреја Лунина, да новајлија из украјинске Зарија покаже како је и он појачање.

Наравно, у Реалу и даље главну реч воде староседеоци. Један од њих је Гарет Бејл који као да је још у Кијеву, па затеже левицу и постиже спектакуларне голове. Синоћ довољан из изједначење, јер је већ у 12. минуту Дани Карвахал у намери да интервенише преварио Кејлора Наваса после уибацивања Кансела.

Португалски бек је био можда и најбољи појединац Јувеа, чијим се припремама још није прикључио Кристијано Роналдо. Нису играли ни повратник Леонардо Бонучи, ни Манџукић, ни Дибала, ни Даглас Коста, ни Блез Матуиди... Зато су махом другопозивци били скоро безопасни и тек на 1:3 почели да стварају шансе (Кјелини, Бернардески, Ругани), али кад се врате ови што „косе“ требало би и Стара дама да изгледа озбиљније..

МЕЂУНАРОДНИ КУП ШАМПИОНА

РЕАЛ МАДРИД – ЈУВЕНТУС 3:1 (1:1)
/Бејл 39, Асенсио 47, 56 – Карвахал 12 аг/

Вашингтон
Стадион: Федекс филд
Судија: Роберт Сигиба

Реал Мадрид (4-2-3-1): Навас (од 64. Лунин) – Карвахал (од 46. Одриозила), Хавијер Санчез (од 78. Хосе Леон), Наћо (од 77. Едегард), Регуиолн – Валверде, Крос (од 46. Љоренте) – Бејл (од 46. Васкез), Себаљос (од 64. Мајорал), Иско (од 46. Асеснио) – Бензема (од 46. Винисијус Жуниор). Тренер: Ђулен Лопетеги.

Јувентус (4-1-4-1): Шчесни (од 63. Перин) – Де Шиљо, Бенатија (од 63. Ругани), Кјелини (од 72. Барзаљи), Алекс Сандро – Пјанић (од 71. Фернандез) – Бернардески,  Кедира (од 46. Фађоли), Маркизио, Канесело – Фавили (од 63. Матеус Переира). Тренер: Масимилијано Алегри.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар