Борцима у Српској цвјетају руже?!

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да ресорно министарство и Влада Српске показују посебан сензибилитет и поштовање према борачким категоријама, које су дале немјерљив допринос за стварање Српске, те додао да се за ову популацију годишње издваја 300 милиона КМ или десет одсто републичког буџета.

Република Српска 05.08.2018 | 10:57
Борцима у Српској цвјетају руже?!
Он је истакао да од тог износа ресорно министарство на годишњем нивоу издваја 227 милиона, а средства издвајају и Министарство здравља и социјалне заштите Српске и Министарство просвјете и културе у дијелу који је у њиховој надлежности.

"Много тога смо урадили за борачку популацију. Измјене и допуне Закона о правима бораца су усвојене 2012. године и кроз њих смо обухватили људе који нису имали никаквих примања, кроз мјесечни борачки додатак. Годишњи борачки додатак је уведен 2007. године за прву и другу категорију, а мјесечни борачки додатак 2012. године од прве до пете борачке категорије", подсјећа Савановић у интервјуу Срни.

Коментаришући захтјеве појединих борачких удружења за измјене и допуне Закона о правима бораца, Савановић истиче да је то добар закон, који је обухватио права породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца, мада постоје неке одредбе које треба мијењати.

Он је додао да није реално очекивати да ће се закон мијењати у овом сазиву Владе и Народне скупштине Републике Српске.

Говорећи о стамбеном збрињавању борачких категорија, Савановић је рекао да је до сада стамбено збринуто 8.256 људи, од чега 3.342 кроз изградњу станова, те 4.914 кроз неповратне новчане помоћи у износу до 8.000 КМ.

"Остало нам је још да у наредним годинама стамбено збринемо оне људе који се из оправданих разлога нису пријавили крајем 2007. године за стамбени програм 2008-2018. године", појашњава Савановић.

Када је ријеч о закону о раду, који се у Српској примјењује од почетка 2016. године, Савановић каже да је тај закон показао своју оправданост.

"То не значи да неће бити допуна и измјена овог закона на оним члановима који се у практичном смислу нису показали најбољим или који нису у својој прецизности доведени до краја", каже Савановић.

Што се тиче доношења општег колективног уговора у Републици Српској, Савановић је изразио очекивање да ће ово питање бити ријешено у нареденом периоду, подсјетивши да постоје неразумијевања између социјалних партнера - синдиката и послодаваца.

"То је остало 'отворено' кад је у питању реални сектор и морамо брзо реаговати да заштитимо раднике у том сектору, јер има послодаваца који злоупотребљавају непостојање општег колективног уговора", наглашава Савановић.

Говорећи о пензионерској популацији у Српској, Савановић је подсјетио да је Влада 2016. године донијела нимало лаку и храбру одлуку о тезорском начину исплате пензија, иако је била свјесна чињенице да ће то нарочито у првим мјесецима додатно оптеретити буџет Републике.

"Данас имамо стабилну ситуацију у вези са исплатом пензија. Десетог у мјесецу почиње исплата за претходни мјесец и завршава се до двадесетог у мјесецу са исплатама пензија које су изван Републике Српске", истакао је Савановић.

Он је напоменуо да је у периоду од 2013. године у Српској пензија повећана готово 20 одсто. "То је највеће повећање пензија у окружењу", истиче министар и додаје да је реално очекивати да Влада Српске до краја године донесе и одлуку о једнократној помоћи пензионерима са најмањим пензијама.

Што се тиче акционих програма запошљавања у Републици, што је први пут уведено 2007. године, Савановић каже да је овогодишњим акционим планом предвиђено да 5.150 људи добије посао.

Он је подсјетио да су приоритет у овим акционим плановима демобилисани борци, породице погинулих, ратни војни инвалиди, те реални сектор.

"Укупно од 2011. до 2018. године имамо око 28.000 људи запослених кроз акционе планове, а за ове намјене је из буџета Српске издвојено око 100 милиона КМ", рекао је Савановић.

Према његовим ријечима, у Републици Српској је незапослено 1.032 дјеце погинулих бораца, од чега ће око 700 дјеце бити запослено у наредне двије године.

Такође, наводи Савановић, у овој години Влада Српске издвојила је у реални сектор око 5,5 милиона КМ за послодавце који су плаћали порезе и доприносе новопримљеним радницима.

(Срна)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

нн

05.08.2018 09:07

Ја стварно незнам да ми је добро и како лијепо зивим док ови паметњаковици ни изадју и објасне ми! ОЦЕ ЛУ ОН ПОКАЗАТИ СВОЈ САЛДО НА КРАЈУ МАНДАТА? МЕНИ 20% ПОВЕЦАЊЕ ЗА 12 ГОД А ОН?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЛМ

05.08.2018 09:17

Како је њему добро,ваљда мисли да сви живе као он,још када Лукач подјели јутарњу дозицу уз кафицу,ма иди бре,врх.У свијету постоји једно царство,у њему царује другарство,у њему је све лепо,у њему је све њежно у њему се све радује.Жали боже погинулих,рањених и њихових породица,да би фукаре својетали Републику Српску и њене институције.Нема више ТИК ТАК

Name

Мк

05.08.2018 09:24

ДАЋЕ БОГ ДА И ЊИМА БУДЕ КАО БОРЦИМА .НИЈЕ ПОШТЕНО ДА СЕ БАГРА ПАТИ А БОРЦИ УЖИВАЈУ. НЕКА СЕ ЈОШ МАЛО ПАТЕ И УГЛЕДАЦЕ И ОНИ БЛАГОСТАЊЕ Р.СРПСКЕ

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

05.08.2018 09:57

ВИ СТЕ ЉУБОМОРНИ НА НАС ИЗБЈЕГЛИЦЕ ЈЕР СМО СЕ МИ СНАШЛИ

Name

Оправданост

05.08.2018 10:25

Инспекција рада је корумпирана. Инспектор рада у Бања Луци је мени лицно написала ресење којим је супротно закони дала право мом послодавцу. Свако крсење закона које је она правдала у свом ресењу морао сам да образлозим као да сам правник а не варилац. Иако је донијела ресење које је у бар 5 тацака супротно законима и које је на крају ставила у ладицу због моје пеијетње тузбом, њен надредјени је није санкционисао. Инспектори рада примају мито и раде прорив интереса радника и против закона. Људи углавом не иду тузбама јер вјерују инспекторима и тако ппстају робови. Ја нисам исао до тузбе јер ми је послодавац пристао платити одстету али срамота је да се радник мора борити и против инспекције рада која би га требала ститити.

Name

Вук

05.08.2018 11:38

За Сале Словенац јел вам Лукац примјер како се сналази.

Name

ре длм

05.08.2018 11:42

Па, нећете ваљда да кажете да вуку црте уз јутарњу кафицу и пудеришу нос ?

Name

Дује

05.08.2018 12:23

Министре докле цес висе просипат прицу уради ревизију конацно висе бораца и стави у исти полозај све борце а не ко сад неко мијесецни неко годисњи додатак па неко годисње прими 100 км а неко 1000 треба ли ти цртати ако треба нацртацемо ти висе би и мало дијете упамтило

Name

Лицитација

05.08.2018 13:26

Ко је веци нацовјек и лопов - Миломир Савциц или Дуско Вукотиц?

Name

Логичар

05.08.2018 09:07

Борцима је увијек " добро ишло" по оној народној" Све ће то народ позлатити". Министар већ три године најављује Уредбу о стамбеном збрињавању породица погинулих и РВИ ( ево и сад је то најавио) који из разно- разних разлога нису на вријеме пријавили за стамбено збрињавање, и никад ништа,НИКАД ЈЕ ВЛАДА НЕЋЕ НИ ДОНИЈЕТИ. Ето, толико о бризи о породицама погинулих бораца и РВИ, а камоли о борцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.08.2018 09:09

Колеге који нису били борци ми завиде кад прочитају како је нама борцима добро. Сви брину о нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дезертер

05.08.2018 10:03

Сад кад видим како је борцима добро и колико Савановић брине о њима почињем полако бити љубоморан. Сад се кајем што сам побјегао и био вани те четири године. Баш ми је сад криво.

Name

ЛАКИ

05.08.2018 09:09

ОВАЈ САВАНОВИЋ ЈЕ СЕЉАЧИНА И ДЕМАГОГ. БОРЦИ МУ ИМАЈУ МАЊА ПРИМАЊА И ПРАВА НЕГО БОРЦИ ФЕДЕРАЦИЈЕ. ПРВО БАРЕМ ИЗЈЕДНАЧИ ПРАВА И ПРИМАЊА СА ЊИМА. ДРУГО РАДНИЦИ И ПЕНЗИОНЕРИ ИМАЈУ НАЈМАЊА ПРИМАЊА У ЕВРОПИ И СВИ ЗНАЈУ ДА ПРИВАТНИК ДАЈЕ МИНИМАЛНУ ЗАРАДУ ПРЕКО БАНКЕ А ОСТАТАК ДАЈЕ У КЕШУ ЧИМЕ ШТЕТИ И ДРЖАВУ И РАДНИКА. О ЧЕМУ ОНДА ПРИЧАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.08.2018 09:15

Ја стварно не знам гдје га усјекосе,ови социјалисти стварно имају квалитетан , нпр. миру галиц. хаха

Name

Веља Невоља

05.08.2018 09:21

Министар ЋУБА отворено провоцира... Од настанка РС није било горег од њега за борце а бољег за снаше...

Name

Боба

05.08.2018 09:25

О бозе па он и не зна како зиве борци пао с марса министар па они су сиромасми болесни робови код тајкуна аууу па у федерацији имају веце пензије а тек његова примања брукааа и примања бораца која разлика под хитно дати министру борацка примања а његова борцу па да види ту благодат срам га било имовину одузети и њега на одговорност плату скресати на минимум а не себи врецу пара о нама мрвице да купимо иза њега срам га било која бахатост има образа прицати како је то добро брука

Name

Вук

05.08.2018 09:16

Ја, РВИ с 90% инвалитета, на имеил пошаљем питање министарства( у коме газдује господин Савановић), с питањем кад планирају донијети обећану Уредбу о стамбеном збрињавању оних који се нису на вријеме пријавили на расписан конкурс 2007год . И знате шта се деси,: ИГНОРИШУ МЕ. Ето на овом примеру видимо колика је брига за нас који смо поднијели жртве за стварање Републике Српске, и омогућили њему министровања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

05.08.2018 09:19

Велики безобразлук изрецен и господин се нимало не стиди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин Б Лука

05.08.2018 09:19

Које небулозе говори овај . Хајде нека објави списак свих бораца по општинама , а посебно оних који имају повластице на увоз, ја их знам бар десет који нису ни огребани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

05.08.2018 09:31

Па савановиц је министар овдје поток тамо грм све у бајкама а уууу срам те било саване све видимо ста радис али одговарацес кадтад за свој рад

Name

дзоо

05.08.2018 09:25

Браво министре у праву си 100%.У другом делу дрзаве Босне буне се јер им је лосије. Само нампред до победе да им је лосе бунили би се а и ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

05.08.2018 09:36

Хахаха саване твоји борци су дезертери профитери објави списак па нису луди застицени пљацкаси будзет а прави борци гладни болесни социјални слуцајеви сиротињааа и робови код тајкуна а у тебе куце од цоколаде саване саване бруко борацка и народна кога висе лазес у оци лазес

Name

Мицо

05.08.2018 09:46

ЛАКРДИЈА ОД ПАРТИЈЕ КОЈОЈ ПРИПАДА

Name

ЛУКА

05.08.2018 10:09

ВЕЛИКИ ДЕМАГОГ

Name

Стјепан Мркаљевиц

05.08.2018 09:33

Браво министре! Ста реци на твоју костатацију сто казес па добро ти је а борци ти умиру од глади и убијају се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

05.08.2018 09:34

Поштовање према борачким категоријама а лова ратним профитерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

05.08.2018 09:35

ЈЕЛИ ВИ СТВАРНО МИСЛИТЕ ДА ОНИ ИМАЈУ ДОДИРА, И 1% ОСЈЕЦАЈА, КАКО ТЕСКО ЗИВЕ БОРЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

05.08.2018 09:39

Прво запослите своју дјецу,подјелите им који милијончић да се не дрогирају, а нама кад гласамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

05.08.2018 09:52

Па и Милокрад је борац у ослободилацком рату он се борио сверцом за слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

05.08.2018 10:35

Милорад јуце народу из крајине г прица како је народу било теско у олуји а он сверцовао ооо земљо отвори се дезертери прицају о рату а помену главни који рата нису ни видели само профитирају на јадном народу брукааа

Name

Станко Черек

05.08.2018 09:59

Џаба све приче , док у вријеме твог министровања у јавним предузећим као што је Водовод у Броду дијелите отказе трудницама , женама погинулих бораца и борцима са 37 .година радног стажа као технолошком вишку ( НАШТИМАНО ) , а онда као потребу примате преко ТРИДЕСЕТ нових радника ( сигурних гласача ) на послове прилагођене слици примљених ! Министре , познавао сам таквог доброг човјека а у што си се претворио ,, ЖАО МИ ТЕ " ! Јадно , покварено и насилно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Церек

05.08.2018 12:21

Цереку они су на Зељезници све старе раднике растјерали сто у пензије по ко зна којим оснивама до бироа а после примили гро људи да раде ниста само гласају хаос и туга ста су направили на зељезници а тек лоповска приватизација један другом продавали као да им је цацевинааа зло невидјено на овим просторима Аустроугарска градила и Тито а они опљацкасе на оциглед народа е паа надамо се кадтад одговорне на суд а покрадено врацатиии дно дна

Name

Издвајцете

05.08.2018 10:17

Када вам налатим моје судовање са вама ,5....одлука суда ,једна од Врховног ,све у моју корист ,а ви опет све по старом ,иде и 6 тузба ....судовацемо се све док ми срце куца ,срам вас било ста радите са Борцима ,продје ми зивот ово ,9 година писуци тузбе и цитајуци васе немусте одговоре ,марво једна!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљенко

05.08.2018 10:28

Који је магарац овај савановиц. пратим његове изјаве вец одређено вријеме, који је то стари муфлиоз, бозе мој..

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.08.2018 10:35

Ако тако имислис онда си стварно будалетина па ко то нас заступа имали ико нормалан.Папак си ти мало веци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

05.08.2018 11:28

У федерацији це борци имати за сваки месец проведен у рату 6 км,без обзира радио или не и без обзира на године зивота,повољиније пензионисање,могуцност пензионисања са 57 год,бањска лецења,једнократне помоци, бесплатне прикљуцке,струје воде...и тако даље,е то је постено према борцима несретни смутљивце савановицу,знас ли

Name

Бокс

05.08.2018 10:39

Треба тебе фино један мјесец исплатити по закону који је на снази, смјестити те у ово што сте с тајкунима градили за вашу статистику, лијечити како сљедује бивше борце ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац АРБиХ

05.08.2018 10:47

ХАЈМО НАПРАВИТИ ЗАЈЕДНИЦКИ ЗАКОН О БОРЦИМА У БИХ.БЕЗ ОБЗИРА СТО ЈЕ БИО СУКОБ ИЗМЕДУ НАРОДА РАЗЛИЦИТИХ ВЈЕРА.АКО ЈЕ МЕДУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ЕВРОПЕ ПРИЗНАЛА НЕЗАВИСНУ БИХ,СТО НИЈЕ И СПРИЈЕЦИЛА СУКОБЕ У БИХ.ОД ЕЗ ЦЕМО ТРАЗИТИ НАДОКНАДУ.ОВО ЈЕ ЈЕДИНО РЈЕСЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

05.08.2018 10:50

И ова власт нам својим изјавама поруцује да морамо ускоро да је мијењамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мутиц пЕтар

05.08.2018 10:54

Ста са 7 категоријом нису сви били на истом мјесту,ста са онима који су били на бирову,а остварили старосну пензију са стазом гдје му фали. 1 година па има крњу пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЦО

05.08.2018 11:42

ДАБОГДА ОВАКО КАО БОРЦИМА БИЛО ДОБРО ЊЕМУ И ЊЕГОВИМ ПОТОМЦИМА , ДОДИКУ И ПАВИЦУ

Name

Један Од...

05.08.2018 11:42

Овог лика треба у затвор због увреда на рацун бораца и то упорно ради годинама .Због оваквих ликова они прави борци , који су стварали Републику данас се стиде сто у уцествовали у стварању те Републике , а они који су сверцовали акцизну робу , као нпр. његов главни сеф поносе се с тиме , знаци у рату сверцовали , дакле били дезертери , а након рата пљацкали народ , сто и дан данас раде . Зато ти гњидо безобразна бар цути и не вриједјај борце !

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

05.08.2018 12:00

Саване колико си ти себе наплатиооо колико лукац и вукотиц а тек митровиц и дукиц то су тбоји стиценици наплацени а борци робови код тајкуна и преврцу контејнере гладни и болесни до коске оглодани од вас срам вас било показаце време ко је ста урадио а ви сте добро за свој лицни интерес на дрзавним јаслама брукаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатица

05.08.2018 12:04

А и Борачка организација само гледа свој интерес, приходи им знатно увећани Срамота ко нас преставља. Гдје су вам резултати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

05.08.2018 12:05

Ее министреее слаб си ти за борце само за дезертере и профитере и папке е ту си циста петицааа а надамо се да цес одговарати за рад тј нерад кадтад

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУТИЦ ПЕТАР БРЕЗИЦАНИ ПРИЈЕДОР

05.08.2018 13:44

Постовани министре треци пут се јављам због неумјесни коментара а без престављања сто неводи побољсању статуса борца. Тацно је да има нелогицности у закону.ВЕц сам рекао код категоризације рецимо 7 категорија немозе бити у истом рангу неко ко је ходао по сеоском путу и онај ко је провео на цивању витални објеката нпр.аеродром енергопетрол Друго и ако сам тако категорисан засто ми ПИОНе призна време које писе у катгоризацији вец до 3о 6.а ко да ми призна остало.ЈА вас молим за објасњење а и имате у спису документацију,незнам јел то намјерно или. само да бих добио крњу пензију .Ситне ствари праве овакве срамотне коментаре.Надам се да це те ови озбиљно разумјети и настојати да се овакве греске не понављају,те стављају вама на терет и да це мој слуцај барем бити испитан и да цу добити адекватан одговор.

Name

Хало

05.08.2018 12:18

Да богда ти се све осушило осим веша

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

05.08.2018 12:38

Имам 60 година борац л категорије са примањем од 160 км годишње борачког дофаткс и овај коњ од министра каже да су урадили много за борачку популацију. Да ми је мало анализирати њихове исплате на име бораца све би ми било јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

05.08.2018 12:49

Ре оправданост, не знам колико имаш година али ћу ти дати савјет, имаш у згради Екватора словеначку амбасаду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мд

05.08.2018 13:11

Па склоп му је за неке мање мјесне заједнице, вријеђа све борце.А тек да хе несто урадио, могу мислити које бих то изјаве биле..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО

05.08.2018 13:32

ЈЕСТЕ МНОГО СТЕ УРАДИЛИ...ИЗМЕДЈУ ОСТАЛОГ СТЕ МНОГЕ ОД ЊИХ ОСТАВИЛИ БЕЗ ПОСЛА И ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ А УКОЛИКО ИСТИ РЕАГУЈУ ВИ ИХ ТАКО ЛИЈЕПО ДИСКРИМИНИСЕТЕ ПРАВЕЦИ ОД ЉУДИ КОЈИ СУ СТВОРИЛИ РС РУСИТЕЉЕ ИСТЕ,ДОК ИСТОВРЕМЕНО ПРОФИТЕРЕ УЗДИЗЕТЕ И ПРЕДСТАВЉАТЕ НАЈВЕЦИМ ВЈЕРНИЦИМА И ПАТРИОТАМА...БРАВО И ХВАЛА НА СВЕМУ ОДУЗЕТОМ А СТО ОВУ ПОПУЛАЦИЈУ ПО СВИМ ЉУДСКИМ ПРАВИМА СЛЕДУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преварени градјанин бивси борац

05.08.2018 13:49

Нисте ви Борци него изманипулисана вецина која је све дала да ови буду гдје јесу а ви гдје сада јесте. И сад хоце те да наплатите своју глупост ? Касно је се кајат али је људски. Онај ко казе да не зали за оно сто је радио тј. да је изманипулисан и дохватио се пуске није нормалан . Тај "патриотизам" који имате су они искористили и уновцили а сто је најгоре они данас и сутра це да користе и искористе васу глупост промовиарајуци себе паљењем свијеца, одрзавањем парастоса и напомињања како то ОНИ никад неце то заборавит. А ја који сам уцествовао као борац сам све дао да то заборавим јер кад би све то носио са собом би ми био огроман терет . Срецом ослободили сам се прослости па и немам тај терет. Онај ко зиви у прослости и носи тај терет НИКАД неце далеко стици. Ови политицари немају тај проблем па се могу " да се подсјецају " и вас да подсјецају колико хоце јер им је то само фикција. Никад нису осјетити "рат" а ни посљедице рата осим сто то дебело користе и наплацују.. Поздрав добрим људима и памет у главу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

05.08.2018 15:49

Битно је да су инвалидима смањили категорије и тако омогуцили да се лаксе лијеце и боље зиве.Мени су са пете скинули на осму оперисо сам срце казу није то ниста здрав си ко дрен .То ми је рекао др. мр..ВЛАДО ДЈАЈИЦ предсједник комисије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симиц миленко

05.08.2018 17:24

Укинути све владине и невладине организације,.САмо они имају корист од нас јадни и бједни бораца.Нас борце треба побити кад у рату нисмо изгинули.Нек дезертери владају ,постосу дезертери сви у власти.Онису су преставници власти,дезертер преставник борацке ,па тако и дјеца безертера добијају први посао ради гласова за политицке партије.Нек вам је насрамоту борци ста све подрзавате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

05.08.2018 20:09

Која будалетин од министра али још мало јебаће вам борци маму,изједначићете права бораца ВРС са правима бораца у федерацији или ћете бити растјерани усраним моткама, шта све неће изаћи из ове луде главе и смрдљивих уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

05.08.2018 20:24

БИЛО БИ ДОБРО ДА ОДГОВОРНИ ШУТЕ, ЈЕР СВОЈОМ ПРИЧОМ НАС ВРЈЕЂАЈУ. СВЕ ИМ ЈЕ ДИВНО, БАЈНО, СЈАЈНО А СВА ОМЛАДИНА ОДЕ, А МИ СРЕДЊИ, СТАРИЈИ, МУКУ МУЧИМО ДА ПРЕЖИВИМО. ПРОБЛЕМ ЈЕ У ОВОЈ ДРЖАВИ ШТО КРИМИНАЛ ЦВЈЕТА И ТО ОД ОНИХ КОЈИ ТРЕБАЈУ ДА УВЕДУ РЕД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

05.08.2018 20:30

МИНИСТРЕ, БОЉЕ ДА ШУТИТР НЕГО ГЛУПОСТИ ДА ЛУПАТЕ ВАМА СУ 90% БОРАЦА НА РУБУ ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАНИСЛАВ

05.08.2018 21:04

Министар каже да од 2012.борачке групем од 1-5.групре имају борачки мјесечни додак.Лаже! Немају.Имају старији од 60.година.Тако да неки добијају плату или пензиу плус борачки додатак,а вечина ништа.Ја још нисам упознао правог борца,да је добио кредит или стамбено да је ситуиран.Што се тиче закона о РВИа,ту је криминал.Новим законом иако имаш трајно решење,може тте позвати на ревизиу и смањити инвалиднину.И да апсурд буде вечи,мораш уложити жалбу оном ко те послао на ревизиу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п.п.

06.08.2018 16:21

Колико годисње се из будзета издваја за министарске плате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

07.08.2018 10:37

Јао ста изјави излапели мозгу! Када ви 20 и несто година јос нисте расељене скуцили - о којим ти рузама прицас? СРАМ ТЕ БИЛО, како висе мозете лапрдати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазо

10.09.2019 08:44

а коме да саљем кад нема одговора, ми борци писемо у етер, од тога нема ниста,лопови срамите се,

ОДГОВОРИТЕ