Цвајта: Келн је озбиљан! Паде Бохум у гостима!

Осморица из прошле сезоне и одмах победа у дербију! Јарчеви тукли Бохум у гостима – 2:0.

Фудбал 04.08.2018 | 15:45
Цвајта: Келн је озбиљан! Паде Бохум у гостима!
Хамбург се загрцнуо већ при првом залогају, Келн није. Штавише, приметно је гладан успеха, а апетите навијача, нестрпљивих да што пре виде миљенике натраг у Бундеслиги, задовољио је на отварању суботњег програма првог кола Цвајте, пошто је рутински добио Бохум. И то у гостима – 2:0.

Клуб који је озбиљност показао новим уговорима капитену Јонасу Хектору и голману Тиму Хорну и ту одмах по испадању из елитног ранга, деловао је причино уверљиво у утакмици означеној као дерби прве рунде и без већих проблема показао да га занима експресан повратак на главну сцену. Чак осморица играча Јарчева из прошле сезоне нашла су место у првих 11, њима је природат тандем из Холштајн Кила Доминик Дрекслер и Рафаел Чичос, те везиста бечког Рапида Луис Шауб и изузетно добро је то деловало. Посебно на средини терена, пошто је Келн водио игру, стварао шансе и користио их.

А повео је – аутоголом. Мало пре одласка на велики одмор Клеменс је центрирао, голман Рајман кренуо по лопту, штопер Максим Лајч га није видео и успео је да га савлада и тако „убије у појам“ саиграче.

Почетком другог дела, још један штопер, само Келнов, Рафаел Чичос искористио је нову недовољно спретну реакцију голмана Бохума и из одбитка повео госте ка слављу које није успео да поквари ни црвени картон Шпанца Хореа Мере 20 минута пре краја.

Некадашњи млади репрезентативац Србије Милош Пантовић, овог лета ангажован из Бајерна, играо је 62 минута за Бохум.

ЦВАЈТА - 1. КОЛО

Петак

Хамбургер - Холштајн Кил 0:3 (0:0)
/Меферт 56, Кинсомби 78, Хонсак 90+3/

Субота

Бохум - Келн 0:2 (0:1)
/Лајч 44 аг, Чичос 59/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар