Освештана црква у селу Тријешница

Мјесна заједница у Тријешници, која је некад припадала Дворовима показала је да самостално може функционисати, а поред бројних самосталних пројеката и органа од сада имају и своју цркву, коју је освештао и благословио епископ зворничко -тузлански Фотије.

Република Српска 04.08.2018 | 13:17
Освештана црква у селу Тријешница
Неколико година грађена је нова црква у семберском селу Тријешница. Мјештани су коначно дочекали да добију светињу. Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије освештао је ову богомољу, а свечаном чину присуствовао је и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Освештању храма присуствовао је велики број вјерника и мјештана Тријешнице и околине.

Мјештани овог мјеста су прилозима учествовали у изградњи цркве, као И бројни донатори.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Апсурд

04.08.2018 12:04

Има ли негдје нека фабрика да се отвара? Колико цркава и дзамија је направљено послије рата? Па толико нема вјерника, колико се вјерских куца прави. То нигдје нема у свијету. Има мјеста гдје по троје људи иде у цркву или дзамију. Бозе сацувај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

05.08.2018 09:22

Фабрике не отварају ни народ, ни држава. У нормалном свету то ради приватни капитал. Зар је вама, заглупљеним комуњарама, толико тешко да разумете ту просту чињеницу? И то да није оштећен нико када се народ организује и сагради себи богомољу?

Name

Упаљац

04.08.2018 15:57

Дал је овај нас народ нормалан? Сваке године долазим на одмор из Њемацке. од Брцког до Бијељине никле цркве,све боља од боље.Ма нек вјерује и клања ко год хоце,и колико хоце.Али ово је брате претјерало све мјере. Па отварај фирму и запосли 500људи ! Молит се могу и под липом. Нема с неба ниста да падне,осим леда и грома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато

04.08.2018 16:39

Отварање нових цркава И манастира је ко кад кер записа територију .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.08.2018 18:24

Увијек када се направи нека црква или дзамија неки коментаришу шта ће нам то боље да су направили фабрику. Људи моји какве везе има црква или дзамија са фабрикама . Није задатак вјерских заједница да праве фабрике него државе која убире порезе и терба да ствара амбиент за отварање фабрика а не да сваки дан плаши и сопствени народ а и потенцијалне инвеститоре . Богомоље се не граде из будзета него људи донирају којима су те исте потребне, а они који се жале не би донирали ни за фабрику ни за богомољу. У Њемачкој која има највише фабрика нема села да нема своју цркву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

04.08.2018 19:32

Ај не сери..какав донатор...неко да кап финансија и они му припису све оно сто је неко опрао пара правеци цркву...У Јабуци код Фоце,Мајнеx направио цркву прије десет година,а само једно спско уво ту било...и сад це неко паламудити о вјери.

Name

Фоча

04.08.2018 21:56

Нај гори су они који све знају и ко је колико новца опрао и ко је колико украо и политичке релације све знају а по цијели дан сједе испред неке продавнице и пију једну пиву за другом.

ОДГОВОРИТЕ