Могу ли "кров" и мисао на Словаке да поремете Звезду?

Шест утакмица, пет победа, ниједан примљен гол – Звезда је на импресиван начин почела нову сезону.  Тотално мешање карата Владана Милојевића. . .  Могуће је да ће тренер црвено-белих у данашњем мечу против Вождовца (19 часова) одморити готово све играче који су планирани за дуел са Трнавом.

Фудбал 04.08.2018 | 13:45
Могу ли "кров" и мисао на Словаке да поремете Звезду?
Следећи изазов за црвено-беле је градски ривал Вождовац, којем гостује на ТЦ Стадион у суботу од 19 часова.

"Вождовац је организована, стабилна екипа, имају одличан спој искуства и младости, форсирају младе играче, али имају и тај костур старијих играча који су носиоци. Очекује нас тешка утакмица, на њиховом стадиону са вештачком подлогом. Адаптираћемо се максимално на подлогу, али не би фокус требало да буде на томе", рекао је тренер Звезде Владан Милојевић.

Нема сумње да ће црвено-белима отежавајућа околност бити мисао на уторак и дуел са Спартаком из Трнаве, први меч ИИИ кола квалификација за Лигу шампиона који би могао да буде преломан за Звездину сезону.

"Очекује нас јако тешка утакмица сутра, и не треба гледати да ли је европска или не. Наравно, увек имате у глави и друге утакмице када играте у оваквом ритму, али ми знамо који нам је циљ у првенству и морамо бити и психолошки спремни за такве ситуације. Морамо да се брзо пребацимо из једног такмичења у друго. Нисмо толико рутински победили Судуву, можда је тако изгледало, а мислим да је свака наредна утакмица најтежа", додао је тренер Звезде.

С друге стране, "Змајеви" нису толико импресионирали на свом отварању сезоне, имају по победу и пораз у прва два кола Суперлиге.

"Улазимо у утакмицу пољуљани резултатом из Новог Сада, где смо објективно морали да направимо мало више. Наша екипа која је квалитетнија од Пролетера је подбацила у неким сегментима игре, који нас је коштао резултата. Звезда долази у добром расположењу, уз неколико европских победа и добар старт у првенству, али Вождовац је показао претходних сезона овде на "крову" нико против нас није фаворит", рекао је тренер Вождовца Бранко Војиновић.

Меч ће обележити и хуманитарна акција Вождовца који је подржао акцију филантропа Јована Симића "Заједно за живот".

Фудбалери ФК Вождовац ће у суботу на рукавима специјално дизајнираног дреса носити лого Хуманитарне организације “Заједно за живот”, која помаже оболелој деци у процесу лечења И тако допринети ширењу свести о томе колико је наша помоћ неопходна, како деци која се лече, тако и њиховим породицама које током лечења пролазе кроз тешке тренутке.

Вождовац јесте на трави, али је Спартак из Трнаве свима у глави. Згуснут летњи распоред фудбалери Црвене звезде наставаљу на месту где су пре две сезоне изгубили титулу (19 часова, ТВ Арена). Вождовац је у нову сезону ушао са новим тимом и новим тренером (Бранко Војиновић) и бар на папиру не представља претњу за шампиона као ранијих сезона. Међутим, треба имати у виду да ће црвено-бели више размишљати о ономе што их очекује у уторак, а то је меч трећег кола квалификација за Лигу Европе.

И изгледа да ће се Владан Милојевић тако понашати, пошто ће већина момака планираних за један од мечева сезоне вечерас бити распоређена на клупи или свечаној ложи стадиона у Заплањској. Ништа ово када је у питању тренер црвено-белих. Сличан принцип имао је и раније.

Ипак, врло је вероватно да ћемо вечерас видети и промене на клупу. Тачније, да ће Зоран Поповић добити шансу против клуба у коме се афримисао. Сигурни су и Гобељић, Бабић, вероватно Дегенек, млади Терзић.

У средини терена поново ће много тога зависити од Јованчића, а постоји шанса да на делу видимо Лоренца Ебесилија који је одморио у Литванији. Напад би требало да предводи Никола Стојиљковић.

„Имамо искуства од прошле године. Морате брзо да се пребацујетена домаћи колосек. Спремићемо се на адекватан начин и за вештачку подлогу. Фокус мора да буде на данашњој утакмици“, поручио је Владан Милојевић.

После тријумфа над Бачком (1:0), Змајеви су помало изненађујуће поражени на гостовању Пролтеру. Не дочекују црвено-беле у добром распложењу, али... Вештачка трава на стадиону Тржног центра може да буде предност екипе Бранка Војиновића.И наравно чињеница да ће Владан Милојевић промешати карте.

„Пољуљани смо после пораза од Пролетера. Као квалитетнији тим морали смо да урадимо нешто више. Звезда долази у добром распложењу на Вождовац. Али показали смо да велики ривали нису фаворити на нашем терену“,рекао је тренер домаћина Бранко Војиновић.

Црвено-бели су добили сва три прошлогодишња меча против Вождовца. Ипак, Змајеви знају да намуче црвено-беле. У марту на Маракани дуел је одлучен тек поготком Крстичића у 90.минуту.

ВОЖДОВАЦ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (19 ЧАСОВА, ТВ АРЕНА)

Стадион: Вождовца

Судија: Милош Ђорђић

ВОЖДОВАЦ (4-2-3-1): Кнежевић - Ћирковић, Михајлов, Петровић - Величковић - Милутиновић, Павловић - Дуроњић, Луковић, Срећковић - Ступаревић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Поповић - Гобељић, Дегенек, Бабић, Терзић (Родић) - Јовичић, Јованчић - Срнић, Ебесилио, Јевтовић - Стојиљковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар