Јањић: Додик ризикује Српском

Изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика да уколико дође до укључивања Косова у Уједињене нације и друге међународне инситуције и Бањалука ће затражити исти пут, политички аналитичар из Београда Душан Јањић сматра да Додик овим "уствари индиректно подржава независност Косова а ризикује Републику Српску".

Србија 04.08.2018 | 00:40
Јањић: Додик ризикује Српском
Јањић сматра да је Додик очигледно промашио линију, а није ни могао да прочита ово што је објавио предсједник Србије Александар Вучић у отвореном писму, наводећи да то није потпуна консолидација ставова са Београдом.

Оно што је ту важније, сматра Јањић, јесте питање кад ће Додик да схвати да је Република Српска ентитет гарантован међународним мировним споразумом, и зашто он поистовјећује неспорну међународно правну позицију са још проблематичнијом позицијом Косова.

Мишљења је да Додик овим уствари индиректно подржава независност Косова а ризикује Републику Српску.

"Дакле нема никакве директне везе између статуса Републике Српске и статуса Косова", сматра Јањић, те додаје да само борба кроз инситуције Босне и Херцеговине по узору на Црну Гору и у коначници Европска унија могу довести до референдума и самосталности Републике Српске.

"Оно на што се Додик у почетку позивао, гдје је био управу, то је црногорски европски пут ка референдуму. Значи ако заиста жели да једног дана Република Српска дође у ситуацију да другачије дефинише свој статус унутар Босне, он мора да ради потпуно другачије од овога што ради. На овај начин Додик убија Републику Српску. А шта је то што је другачије? Дакле, мора да иде кроз све институције Босне и Херцеговине, да проба све договоре, и кад онда постигне сагласност и са онима коју су стварали Дејтон, да онда распише референдум и да на томе референдуму под контролом Европске уније и побиједи, али он иде другим путем, служи Москви и Анкари за изазивање тензија и страхова међу Србима и то се видјело ових дана. Дакле, он је учестовао у ширењу страха о којему данас говори Вучић", закључио је Јањић.

(БН/Вијести)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Вихор

03.08.2018 23:22

Јањицу,Дудук је болестан,и неурацунљив то је и признао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дудук

04.08.2018 05:09

Додику је једуни циљ сад, како да спасити силно криминалом стечено богатство опљачкано од народа, а РС га интересује у односу на то као лањски снијег.

Name

Сакиб

04.08.2018 05:10

Бозе сацувај, сад ови почели о референдуму

Name

Нострадамус

04.08.2018 05:48

Болесни су они који гласају за Додика и Снсд. Њима није стало до српског народа народ им слузи као тоалет папир.

Name

Ре Вихор

04.08.2018 06:12

Вихору није Дудук болестан , већ народ који му даје подршку и који гласа за њега , па и будала види да би Дудук продао и породицу само да буде на власти

Name

ре

04.08.2018 06:29

СВАКА ЧАСТ, ТАЧНО. НЕ САМО ДА ЈЕ БОЛЕСТАН, НЕУРАЧУНЉИВ, ВЕЋ И ЛОПОВ. ШВЕРЦЕР ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА, ШТА ВИШЕ РЕЋИ.

Name

Одговор

04.08.2018 03:42

Конацно да неко паметан проговори.Ово није за издрзати висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

04.08.2018 07:32

Не слажем се констатацијом да Додик РИЗИКУЈЕ са Српском. Ризик, иначе значи да постоји одређена вјероватноћа да ће нешто поћи по злу када се нешто чини. Према Јањићу испада да Додик има добре намјере али то не ради на прави начин и зато постоји РИЗИК да се тиме угрози статус и позиција Српске. Додик нема добре намјере и овде не постоји одређени ризик да надрљамо већ је ПИТПУНО ИЗВЈЕСНО да ћемо надрљати. Пошто ми нисмо Русија и немамо атомску бомбу ми не можемо Српску поистоветити са Кримом. А не можемо ни са Косовом јер као што рекох немамо атомску бомбу нити снагу као НАТО који је отео Косово. Сваки референдум и покушај одвајања Српске сигурно значи рат. А ко ће ратовати? И с чим ћемо ратовати? Ова Додикова политика није ризик већ је СИГУРНА ПРОПАСТ СРПСКОГ НАРОДА И СРПСКЕ.

Name

дзоо

04.08.2018 04:17

Председник има право али мало морген.Добро си рекао РС оваквом политиком мозе само убрзано да нестане јер отпаковати Дејтон то је самоубиство РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОКИ4

04.08.2018 04:21

Јањицу: то не иде ни овако, ни онако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атв@

04.08.2018 04:41

Аналитицари само пису обицне фразе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

04.08.2018 07:02

Додиг брани сбој капитал огромни и својих кумова и родбине пријатеља попова а република и народ њега не занимају неце он европски закон никад по цијену зивота јер зна да губи све а гласацка масинерија бјези осипа се ави санкције дно дна

Name

Напријед

04.08.2018 05:11

На Хо—рук се ни терет не диже, прво се осмисли посао па тек онда приступа послу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

04.08.2018 05:15

Он це све реци сто годи уху његовим бирацима, а они це то слијепо слусати и реци: " па, видите, једини он то смије реци, то је прави предсједник, остали су издајице..", итд, итд..Није ми јасно да има јос таквих, а назалост, има, који не мисле својом главом, а цовјек изолован санкцијама и даље замајава добар дио људи. Ста је он постигао својим обецањима, а добро знамо ста смо све изгубили за ових 14 година њигове власти. И због свега, сматрам да је г- дин Јањиц у праву. Неце нас нигдје довести силник који се додворава народу, а само нам ствара проблеме и опасност, а када би, не дао Бог досло до каквих сукоба, први побјегао на Кипар или ко зна гдје има виле и новац, наравно "својим" хеликоптером. Народе, постени, али заведени, у памет се, иду избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.08.2018 15:23

Тако је Лука треба народ да размисља за будуцност и да схвате да их ови 10 и висе година стално враца уназад Није вазно ста цовјек казе него ста ради.

Name

Капетан

04.08.2018 05:35

Добро рецено госп. Јањицу . Нама у РС је то вец одавно познато да он ради против Републике Српске заједно са својим сателитима,али ми није јасно да ви у Србији тек сад прицате о томе и то кад вама неодговара ситуација коју производи Додик .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

04.08.2018 05:36

Господин предсједник има дијагнозу пострауматског синдрома бас га брига

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

04.08.2018 05:42

Ових дана се шпекулисало кога це Вуциц подрзати на изборима? Сада је све јасно.Додика неце ни у сну. Јањиц никада не изјављује ниста пре него сто се консултује са врхом СНС. Знаци "Бисерка"зао ми је али слободно цеститај Вукоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

04.08.2018 05:48

Да, све је управо тако ,али наси људи немају мозак, њихв мозак је ОНО СТО ДОДИК КАЗЕ. Мо смо гори од икакве стоке. Ти данас кад неко то пцмес објасњават смије се. Је не унам ста је ово. Ваљда то ПОСЉЕДЊЕ ВРИЈЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Јањића

04.08.2018 05:51

Џаба је будалу говорити мој Јањићу. Њему је опсесија да 'прогули' на овим изборима, да избјегне одговорност за криминал епских размјера, а шта га брига за Косовом и Републиком Српском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо реални

04.08.2018 06:15

Ово што каже г-дин Јањић реалан је поглед на оно о чему прича Додик, који такође зна шта је реалност а шта илузија, али он тјера по своме, мислећи можда да ће међународни фактори насјести на његове приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

04.08.2018 06:38

Наравно да слуцајеви Космета и Српске немају никакве везе, јер је Космет покрајина у Србији, а Српска је један од два конфедерална ентитета у дрзавној заједници БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друид

04.08.2018 14:42

Хахахха, цуууј, богати? Правни махеру, који си ти бисер. То сто си ти сањао некакве флоскуле и правне термине не знаци да је то истина и стварност. Бозе каквих све људи има и на каквим су све триповима, дај и мени мало тога сто узимас да ми се мозак одмори :Д

Name

цосмосс

04.08.2018 06:38

Наравно,Господин Јањиц је то добро појаснио.Мада ја нисам сигуран да је могуца подјела Босне и остављање муслимана у срцу Европе ,То се никад неце десити .Никад није могло ни раније а погоотву данас,Босна је стабилнија од Србије по том питању,Окренути се економији и бољем зивоту.То је вазније.Оде зивот у глупостима и не могуцим мисијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

04.08.2018 07:03

Наравно да подрзава независност Косова и убија Републику Српску.Ко га је довео на власт,цијим кредитима ту опстаје? А иницијација му је била , први потез на власти, да прода кости из Јасеновца.Кад их је продао, газдама је било касно да ова особа мозе све урадити. Након тога је услиједила пљацка невидјених размјера и егзодус са ових простора те темељито демографско унистење. Али, реците ви ово све оним сто продају глас за тањир руцка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они

04.08.2018 07:11

Ниједна врпца није пресјецена а да комад није отишао у џеп.Ниста није изградјено а да се није уградио.Ста год су погледали то је и пропало.Гдје су они ушли ту излаза нема.Крезуби гласају у нади да им бар зубе поправи,они му избију и оно сто је остало. То је СНСД,то је водја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проп.ч.ваљ.каменица

04.08.2018 09:19

Право сте написали..тако је и у Србији и још горе..изгледа да нам нема спаса?!

Name

Ре Скептик

04.08.2018 11:01

Поготово вођење политике на мржњи једног народа и његовог руководства је опасна,а Додик то упорно ради.Кад један народ подржава неког који опстаје на тој мржњи онда се и народ идентификује са њим и он почиње да мрзи другог.Кад ти мрзиш неког,онда мораш очекивати да и он мрзи тебе.Ако су Хрвати Србима нанијели толико зла,а они Бошњјацима још више,а Додикова политика каже да да је Човић цвјећка и да су Бошњаци криви за све онда се у Бошњацима ствара поновни осјећај "нестанка" што их у извјесном смислу мобилише на "освету" .Обзиром на то и бројност Додик опасно угрожава мир и опстанак на овим просторима,а поготово постојање и опстанак Срба.Кад се то схвати и кад се схвати да су будале "топовсја храна"онда се може очекивата да се нешто промјени.Све док ботиви имају национализам за храну Додик,Стевандић,Клошарац и оне двије из Мапет шоуа,их заборавих Шпиркета,и даље ће народ ј....... у главу.Сретно будале,гласајте и даље за кредитна задужења,за продају и зрака РСа(немају више шта продавати),продају радних мјеста.Сретне вам инвестиције Хамовића,Литванаца,Левија и осталих свјетских пљачкаша.Сретан вам напредак на свим пољима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

04.08.2018 13:38

Казем ја вама да то двоје није исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај

05.08.2018 14:06

Додик призива духове, да и Вуциц створи једну своју Републику Српску,ал на Косову. Колико му се све то исплати.