Нејмар признао: Понекад претјерујем, али патим!

Бразилска фудбалска звезда у једној реклами отворено о свом падању и ваљању због којих га је исмејала цела планета. "У мени је још дечак, који не зна како да се избори са фрустрацијама", каже он.

Фудбал 04.08.2018 | 16:00
Нејмар признао: Понекад претјерујем, али патим!
Сваки публицитет, па и негативан је одличан за бизнис. Ова давнашња максима експлоатише се и дан-данас и доноси новац.

Да ли од свега може да се направи реклама? Изгледа да може, а пример за то је Нејмар. Бразилски фудбалски репрезентативац, најскупље плаћени фудбалер у историји овог спорта, потпуно је подбацио на минулом Светском првенству у Русији. Више се причало о његовом сталном падању и ваљању по терену (о чему су направљени и епски мемови на друштвеним мрежама) него о фудбалском знању и вештини.

Израчунато да је до четвртфинала провео 14 минута лежећи на терену!

Нејмара су критиковали многи бивши светски фудбалери, легендарни Ерик Кантона упоредио је га је са кофером са точкићима... чак је настао глобални изазов: "Ваљај се боље од Нејмара!".

Зашто све ово не наплатити?

Тако су се удружили Нејмар и компанија "Жилет" (Гиллетте) и направили рекламу у којој је 26-гдишњи Бразилац признао да је на Светском првенству мало "претерао".

Попут унака из филма "Сјећаш ли се Доллy Белл?" који понавља "мантру": "Сваког дана у сваком погледу све више напредујем" (мада је то крилатица коју је осмислио француски психолог и фармацеут Емануел Куе), тако је и Нејмар представљен у овој реклами, која носи назив:

"Нови човек сваког дана".

Емотивни Нејмар се "отворио":

"Ударци у кичму, гажење стопала... Можда мислите да претерујем. Понекад да, претерујем. Али, истина је да патим на терену. Немате представ у кроз шта све ја пролазим. Можда сматрате да падам превише, али истина је да нисам пао. Распадам се". 

"Када се понашам непријатно, то није зато што сам размажено дериштем већ зато што још нисам нашао начин да се изборим са фрустрацијама. У мени је још дечак... Понекад он задиви свет, понекад га иззнервира. А ја се борим да тог дечака задржим у себи".

У осврту на елиминацију са Мундијала, он је додао: "То боли више него кад те него нагази на чланак који си оперисао".