Ђукић: Нисам љут, задовољан сам урађеним!

Бивши тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да није љут због смене и да је задовољан урађеним.  Ђукић: Нисам љут, Партизан је мој клуб! Мирослав Ђукић је смењен са места тренера Партизана после годину дана. Каже да није љут због оваквог епилога. "Дао сам све од себе да помогнем Партизану", изјавио по одласку са стадиона.

Фудбал 03.08.2018 | 20:15
Ђукић: Нисам љут, задовољан сам урађеним!
Фудбалски клуб Партизан споразумно је раскинуо уговор с тренером Ђукићем, кога ће заменити Зоран Мирковић.

"Срећан сам с оним што смо учинили. Дао сам све од себе да помогнем Партизану. Партизан је мој клуб, срећан сам због резултата које смо направили. Нисам ни на кога љут", рекао је Ђукић новинарима у Београду.

Упитан шта даље, Ђукић је кратко рекао: "Видећемо, чекам понуду".

Мирослав Ђукић и Партизан се растају по други пут.

Пре 11 година (2007. године) Ђукић је сам отишао, јер је добио место селектора репрезентације Србије. Сада је растанак иницирала управа црно-белих незадоовљна, пре свега, игром екипе која је испод ниоа и очекивања.

"Приоритет је титула, али и да поновимо добру сезону у Европи", бо је задатак који је управа Партизана поставила пред Ђукића, који је, за разлику од истог овог доба прошле године сада имао тим уигранији за целу сезону, и играче које је желео и то пре него што је почела сезона.

Ипак, у првим мечевима у новој сезони (што у квалификацијама за Лигу Европе, што на старту Суперлиге), Партизан није играо добро, доминантно, нити је био ефикаснији, што је Ђукић веровао да ће бити.

Најскупље плаћени играч Сејдубу Сума је на припремама наговештавао да ће бити бољи, и Ђукић је то очекивао, али Гвинејац наставља по старом, а у реванш утакмици против литванског Тракаија направио је својеврсну будалаштину, која је екипу могла да кошта елиминације из Европе већ у сезони купања. Срећом по Партизан - није. Истина Ђукић је био тај који је Суми ставио до знања да не сме да буде изнад екипе, јер је Партизан изнад свих. Зато је прошлу сезону био скрајнут. Ако Сума овако настави, неће имати бољи статус ни код новог тренера.

Реализација Партизана је поново проблем, а томе је допринео и Ђукић, који је у појединим утакмицама попут Радника у Сурдулици (пораз 0:1), играо са једним класичним нападачем.

Свеукупно, игре Партизана на почетку сезоне не могу да добију прелазну оцену, а јавашлук, индолентност, па и одсуство жеље код појединих играча је забрињавајуће. Ђукићу је опроштен убедљив губитак титуле, врло лоше игре у две кључне утакмице прошле сезоне (против Викторије Плзењ у Чешкој и дерби са Црвеном звездом), јер је оцењено да је европска сезона била једна од најуспешнијих у новијој историји клуба, а и успео је да одбрани трофеј у Купу Србије.

Од њега се очекивало да екипа заигра много боље, лепршавије, ефикасније, убедљивије. Није.

Ђукић је одмах на себе примио гнев навијача Партизана. Они организовани који делују у три колоне и они неутрални, љубитељи овог клуба, ујединили су се на почетку сезоне. То је Ђукић успео - да уједини разједињене фракције. Ујединио их је у захтеву да он оде.

И управа је удовољила захтевима навијача, али и самој себи, јер је Ђукићева глава била на тањиру и пре данашњег дана, али је све до данас преживљавао.

Мада, било је јасно да је транспарент са поруком: "Ђукићу, немамо шта да замеримо твом одласку", истакнут на јужној трибини стадиона Партизана пред први меч 2. кола квалификација за Лигу Евбропе против Тракаија био "палац на доле". Чекала се само егзекуција.

Након сазнања да је са њим раскинута сарадња, Ђукића су у просторијама клуба сусрели новинари.

Упитан да ли је љут због оваквог епилога, одговорио је да није.

"Не, Партизан је мој клуб. Срећан сам оним што сам учинио, дао сам све од себе да помогнем Партизану. Радио сам свој посао и срећан сам".

Даљи планови? 

"Видећемо, чекам понуде".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар