Званично: Партизан смијенио Мирослава Ђукића!

ФК Партизан званично је сменио Мирослава Ђукића са места тренера, а на тој функцији замениће га Зоран Мирковић.  Клуб из Хумске званично се растао са шефом стручног штаба. Стиже Зоран "Бата" Мирковић? 

Фудбал 03.08.2018 | 15:15
Званично: Партизан смијенио Мирослава Ђукића!
Ђукићу се столица "тресла" још од почетка прошле сезоне, али су му добри резултати у Лиги Европе, односно пласман у нокаут фазу такмичења, спасили посао.

Међутим, црно-бели су лоше почели нову сезону, поражени су од Радника на старту Суперлиге, тесно су побеђивали у квалификацијама за Лигу Европе, па је Ђукић смењен упркос пласману у ИИИ коло.

Смена је уследила након разочаравајућег наступа и ремија са Тракајем (1:1) у реваншу ИИ рунде у Литванији, јер су у клубу одлучили да је потребно да се нешто промени уочи двомеча са знатно тежим противником данским Нордсјеландом.

"Мирослав Ђукић није више тренер Партизана. Клуб му се захвлајује на свему сто је досад урадио за нас, као што је и он захвалан Партизану. Растајемо се у добрим односима. Сада већ бивши тренер не потражује никакву надокнаду од клуба, а сав дуг према њему биће исплаћен у наредне две године", потврдио је генерални директор Партизана Милош Вазура.

Директор Партизана је такође потврдио да се клуб договорио са Зораном "Батом" Мирковићем да преузме тим, а његово именовање се очекује у понедељак.

Медији спекулишу да ће Партизан исплатити Ђукићу 250.000 од 400.000 евра колико му је следовало до истека уговора са клубом из Хумске.

У међувремену, Партизан ће против Младости у недељу у трећем колу СЛ са клупе предводити досадашњи Ђукићев помоћник Жарко Лазетић.

Други Ђукићев мандат у Партизану је дефинитивно завршен.

Лоша игра у Литванији упркос пласману у следећу рунду квалификација за Лигу Европе учврстила је руководство Партизана у одлуци да отпусти шефа стручног штаба.

Одлука о смени Мирослава Ђукића донета је једногласно!

Председник клуба Милорад Вучелић најавио је у четвртак да ће за данас пре подне бити заказана седница клупског Одбора за хитна питања, која је одржана и завршена је званичним саопштењем.

Из Хумске је поручено да је растанак формулисан као "споразумни раскид уговора".

Фудбалски клуб Партизан се овом приликом истински захваљује досадашњем тренеру Ђукићу на преданом и професионалном раду, изузетним оствареним резултатима у европским такмичењима, освајању националног фудбалског Купа и жели сваку срећу и успех у наставку његове тренерске каријере.

Мирослав Ђукић истиче своју захвалност Партизану, веома коректној и искреној међусобној сарадњи, подршци и свесрдним настојањима на остваривању квалитетних резултата достојних традиције и славе клуба", саопштио је Партизан.

Већ током дана могло би да буде познато да ли ће Ђукића наследити Зоран "Бата" Мирковић, некадашњи играч и потпредседник Партизана, који би могао да седне на клупу заједно са Горданом Петрићем, такође некадашњим играчем и функционером црно-белих, који би могао да му постане асистент.

Прву информацију о Мирковићевом доласку објавиле су подгоричке "Вијести", где је Мирковић у претходном периоду радио као асистент у стручном штабу црногорске репрезентације, заједно са тамошњим селектором Љубишом Тумбаковићем.

Ђукићева друга епизода у Хумској окончана је после године и два месеца, током којих су црно-бели под његовим вођством изборили "европско пролеће" и освојили Куп. Ипак лоше игре екипе овог лета биле су разлог да шансу на клупи Партизана добије него други.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар