Као поручен, дерби Брондби - Нордсјеланд у недјељу!

Фудбалери Партизана и Спартака играће са данским клубовима у трећем колу квалификација за Лигу Европе, а они се међусобно састају управо у недељу (18х).

Фудбал 04.08.2018 | 13:00
Као поручен, дерби Брондби - Нордсјеланд у недјељу!
Црно-беле очекује двомеч са Нордсјеландом, а Суботичане са Брондбијем, а ова два тима ће у недељу играти у Копенхагену у мечу четвртог кола Суперлиге Данске.

Уочи овог дербија, Брондби је лидер првенства са две победе и ремијем уз гол разлику 5:2, док је Нордсјеланд пети са победом и два ремија уз идентичну гол разлику.

Партизанов ривал Нордсјеланд је основан пре само 15 година, али је последњих неколико сезона један од најбољих данских клубова, а у сезони 2012/2013 наступио је и у Лиги шампиона. 

Нордсјеланд је у Европи укупно одиграо 26 утакмица, има осам победа, три ремија и 15 пораза уз гол разлику 28:47. Није претерано домаћински тим, јер имају по четири победе и код куће и у гостима, али знатно више голова прима ван свог стадиона.

До двомеча са Партизаном Нордсјеланд је стигао са две минималне победе над шведским АИК, што довољно показује какав стил игре гаји дански тим. 

На старту сезоне су се истакла двојица играча, јунак победе у Стокхолму у реваншу Андреас Сков Олсен два гола, те нападач из Гане Годсвеј Доњо, који су постигли по два гола на по три утакмице. 

Тренер Каспер Хјулманд је у оба сусрета са АИК поставио свој тим у формацији 4-3-3, са идентичних 11: Ларсен – Јенсен, Сковгорд, Нелсон, Бартолец – Андерсен, Крисенсен, Ригорд Јенсен – Мини, Сков Олсен, Дамсгорд. 

Посебну пажњу у овој екипи би требало обратити на Јакоба Кристенсена. Он има улогу централног везисте од кога креће све, а има само 17 година! 

Нордсјеланд је у међувремену убедљиво савладао Вендсисел у Суперлиги са 3:0, уз поготке Јакобсена, Скова Олсена и Доњоа из пенала, али је имао знатно тежи посао него што то показује резултат јер су гости чак 13 пута запретили голу Ларсена.



Знатно тежи посао очекује Спартак јер Брондби има тим који је конципиран да се бори за Лигу шампиона.

Брондби је водио у данском шампионату током већег дела прошле сезоне, да би у последња четири кола доживео суноврат, освојио само три бода, па је титула отишла у Митјиленд.

То желе да исправе ове сезоне што су и најавили солидним стартом и две победе у три меча, док ће им Спартак бити први наступ у Европи.

Прошлог лета Данци се нису прославили на међународној сцени, били су у нашим крајевима, али су испраћени са 2:0 од Хајдука из Европе.



На старту текуће сезоне се са два гола истакао Пољак Камил Вилчек, док немачки тренер Александер Цорнигер форсира формацију 4-4-2 са "дијамантом" у везном реду.

Уобичајених 11 су: Швабе – Јунг, Рокер, Кабонго, Ларсон – Норгорд – Тиблинг, Виген – Мухтар – Ерцег, Ухре, с тим што Немац Доминик Кајзер дели минутажу са Норгордом и Мухтаром, а опција као задњи везни је и Хермансон.

Адут српских клубова би требало да буду термини ових двомеча, јер Данцима неће пријати тропско време у Србији, иако је и на северу овог лета изузетно топло.

Док Партизанов ривал осим гостовања у Копенхагену у недељу нема претерано тежак распоред у наредне две недеље, добра ствар за Спартак је што Брондби после Нордсјеланда игра и највећи дерби са Копенхагеном.

Партизан гостује Нордсјеланду 9. августа, док Спартак дочекује Брондби. Реванши су седам дана касније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар