Потребно чувати Републику Српску

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица рекао је да Срби морају чувати Републику Српску јер је она гарант њиховог опстанка, али и да је српски народ гарант опстанка Српске.

Република Српска 02.08.2018 | 07:24
Потребно чувати Републику Српску
Говедарица, који је у Марићкој код Приједора присуствовао великом народном збору уочи Илиндана, гдје је симболично обиљежено и 28 година од формирања СДС-а, нагласио да се прије 28 година СДС одазвао позиву српског народа и са одлучним и храбрим људима формирао странку.

''Радован Караџић и Јован Рашковић повели су српски национални покрет који се звао Српска демократска странка. Они на себе нису гледали као на вође, већ су водили рачуна о српском народу, да га заштите и да буде безбједан'', рекао је Говедарица, истичући да те 1990. године српски народ није имао шта да изгуби и добио је Републику Српску.

Он је нагласио да је СДС и данас, послије 28 година, има снаге за побједу на наредним општим изборима у БиХ.

''Имаћемо један од најтежих задатака – како сачувати Србе у Републици Српској и омгућити им перспективу у Српској, која је стварана да људи у њој живе, а не да одлазе'', рекао је Говедарица.

Извор: Срна

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

модрицанин

02.08.2018 05:35

Са вјером у Бога до побједе Вукоте и СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

02.08.2018 07:11

Тако је.Помоци це Бог драги И нај моцнији,да И нама сване.Побједа

Name

Ре

02.08.2018 07:17

А какве везе ИМА овај СДС и онај прави

Name

Хехе

02.08.2018 08:14

@ Ре далеко ми лепа кућа и од овог и од оног правог, а посебно од оног правог, садашњег СНСД

Name

Борци Власеница

02.08.2018 08:18

ВУКОТА ПРЕДСЈЕДНИК НАСЕ РЕПУБЛИКЕ

Name

ккк

02.08.2018 11:33

Говедарица предсједник МЗ!

Name

За кога ..

02.08.2018 12:58

Јел треба цувати? Да мозете владат ? Красти ?

Name

СОКО

03.08.2018 03:02

Пуно је твојих врсњака дало зивот за РС

Name

Скептик

02.08.2018 05:52

Мој Вукота, жалосно је што је морамо чувати од нас Срба, тачније, од РУДОЊИНЕ СЕКТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

02.08.2018 05:55

Чувај је ти Вукота .Како се који смените на власти све гори од горега.Па ста мислис засто сте ви изгубили.Били сте силни и није вас интересовао народ. Такав је сада Милокрад али надам се да це и њему брзо крај.Пусти републику коме она треба ако наса дјеца не могу себи зарадити кору хљеба.Ја сам бпрац прве категорије и сада видим да сам силно погресијо.На власти су све дезертери и ратни профитери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

02.08.2018 08:19

Зато нам је и воде овакви што си ти и такви тек сад видјео(ли) да си силно погрешио

Name

ја

02.08.2018 05:58

Супља прица, нико не нуди програм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једино

02.08.2018 05:59

Једино ако се неки Нази покрет појави у ЕУ па да онда престане бјезанија! Мада и то ако крене, бит це против муслимана а не Срба, тако да це опет Срби отици да зиве зивот било какав умјесто да им локалне кабадахије одредјују како це и ста це!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја људи

02.08.2018 08:02

За сада срби бас и нису позељни у ЕУ па не лупај муслимани су у ЕУ само градзани ЕУ а немој се бас брзо надати промјенама Зато брате србине немој тудзу бригу бринути забави се да млади не бјезе од терора власти у РС а српска нек зиви у миру

Name

02.08.2018 06:10

Подрска сдс и вукоти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА ЛИ ЈЕ СНСД - тотални друштвени талог

02.08.2018 06:18

Ми смо судбину везали за каприце не бас здраве и стопроцентно не добронамјерне личности, која државу сматра својим приватним игралиштем. У ДОДИКУ се стално боре вишедецнијски опозиционар , улични букч, пјевач за народне масе и европеизовани постмодерни политучар . Карактер ове власти је да нема карактер . Нема суштину, има само форму, а садржина је промјенљива и ирелевантна. Па то је суштина,наравно и селекција је таква,грдно се варају они који мисле да ће поштоваоци лика и дјела Милорада Додик тако лако да дигну руке од њега,ти људи,без карактера,без морала,са слабим и професионалним и животним квалификацијама су апсолутно свјесни да без Додика и политичког устројства које он форсира они иду на дно друштвене лествице.Гледам у свом граду какве људе селектује СНСД,тотални друштвени талог,да ли је то случајно,наравно да не,они који су свјесни да немају никакве људске квалитете а захваљујући политичком инжињерингу и негативној селекцији су дошли до одређених позиција и функција нису спремни да тако лако дозволе битне друштвене промјене које би евентуално од Републике Српске направиле нормалну државу у таквом систему за њих нема мјеста и зато ће врло агилно бранити свог вођу.Овом режиму се мора политички изаћи на црту,повлачење не долази у обзир. Што се тиче владавине лажи,обмане и уцјене има ту истине али исто тако треба рећи не можеш два пута направити грешку,први пут је грешка други пут је избор,треба бити искрен па рећи да једном дјелу популације одговара лов у мутном и држава у растројству и није проблем у њима већ у нама тзв ПАМЕТНИМА,ПОШТЕНИМА,АКАДЕМСКИМ ГРАЂАНИМА КОЈИ ЋУТИМО И ТРПИМО И ВЕЧИТО ИДЕМО ЛИНИЈОМ МАЊЕГ ОТПОРА.Чак и када покажемо зубе и пружимо отпор он је фрагментисан и често је само посљедица чињенице да је нама лично нанијета неправда,нема везе са колективном несрећом нашег народа,и када се бунимо бунимо се само због себе никако због неких виших националних интереса који се тичу читаве заједнице.Зато ГОВЕДАРИЦИ ПОДРШКА И ЈЕДАН САВЈЕТ ЗА БУДУЋЕ БОЉЕ: апелујем на формирање једног широког националног фронта,лишеног догми,идеологија и страначких подјела,дајте да се окупимо око једне идеје а то је спашавање Републике Српске која је на ивици понора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРАВНО

02.08.2018 06:29

И ТО ТАКО СТО ЈЕ ТРЕБА ОЦИСТИТИ ОД РАТНИХ И ПОРАТНИХ ПРОФИТЕРА, КОРУПЦИЈЕ,СТРАНАЦКОГ СКОЛОВАЊА ЗАПОСЉАВАЊА И НАПРЕДОВАЊА У КАРИЈЕРИ,ЗАТИМ ОБРАТИТИ ПАЗЊУ СВИМ ЉУДИМА КОЈИ СУ НА ПРВИМ ЛИНИЈАМА БРАНИЛИ И ОДБРАНИЛИ ОГЊИСТА СВИХ НАС, ЗАТИМ ПОМОЦИ ПОТОМЦИМА ОНИХ КОЈИ СУ ИЗГУБИЛИ ЗИВОТ ИЛИ СУ ИНВАЛИДИ,ЗАТИМ НЕСПОСОБНЕ А ПОДОБНЕ ЗАМИЈЕНИТИ СПОСОБНИМА ЛОЈАЛНИМА...ЕХ ТО ЈЕ УВОД, ПОЦЕТАК ОВЕ ОДБРАНЕ ОЦУВАЊА И ПРОСПЕРИТЕТА СРБА, ПОСЛИЈЕ ЦЕГА ЦЕ СВЕ БИТИ ЛАКСЕ ЈЕР РЈЕСАВАЊЕМ НАВЕДЕНОГ СТЕЦИ ЦЕ СЕ ПОВЈЕРЕЊЕ У НАРОДУ КОЈИ ЈЕ ТОЛИКО ПУТА ИЗИГРАН И ИЗВАРАН ДА НИ СЕБИ САМИМА ВИСЕ НЕ ВЈЕРУЈУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.08.2018 08:45

А то се неце никад догодити.

Name

ДА ЛИ ИМА СПАСА

02.08.2018 06:30

Кад Народна скупштина у Републици Српској постане заиста народна, а за сад се само тако зове, онда ће она радити у име народа. За сада, под овим именом, ради заправо против народа и против његовог интереса. Свега има, само нема народног интереса у игри. И зато ми пропадамо. Зато смо ми успјели од богате земље постати сиромашна држава, односно, постати држава сиромашних грађана. Ако у богатој земљи и ако од богате земље направите сиромашну државу, онда је то сиромаштво произведено. Оно није посљедица чињеничног стања ствари, него управо посљедица непотизма, пљачке, отимачине, преваре и свега осталог, што је осиромашило и народ и државу. Увијек се неко богати на нечији рачун. Овај пут тзв. НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ НА РАЧУН НАРОДА. Народ го и бос, а они, нема шта немају – вилетине, кућетине, базенчине, аутомобилчине, авиончине, хеликоптерчине. Намјерно говорим у аугментативу да бих нагласио величину пораза којем смо изложени - ЗАТО ГОВЕДАРИЦА НЕ ДОЗВОЛИ ДА ЦВИЈНОВЋКА ЗАСЈЕДНЕ НА ПРЕСЈЕДНИЧКИ ТРОН. НЕ САМО ДА ЋЕ БИТИ ЛОШ ВЕЋ Ћ БИТИ ЈОШ ЛОШИЈЕ И ОПАСНИЈЕ ПО ОВАЈ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин са Козаре

02.08.2018 06:40

Ух, ти се јави... Што ти је изворни СДС окренуо леђа? Ја бих се забринуо да сам на твом мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда и истина за Српску

02.08.2018 07:08

ИСКРЕН ОДГОВОР ЗА СРБИНА СА КОЗАРЕ: не припадам ни једној странци. СВЕ ШТО САМ НАПИСАО ЈЕ "ГОЛ ИСТИНА" КОЈУ НЕ ТРЕБА ОСПОРАВАТИ: ПРОМЈЕНА, ПА БИЛО КАКВА ЈЕ СПАС ЗА СВЕ НАС!

Name

РЕ

02.08.2018 08:04

Нама уцитељи говорили да на Козари зиве партизани. И само партизани. Сад би партизани да направе инверс еволуцију да се врате. А то мозе само кроз "црвену ладју", снсд-а. Тезак је пут повратка, остану посљедице. Исти проблем је имало и изворно цланство сдс. Од комунисте тезак је пут до вјерника.

Name

Да, можда не

02.08.2018 06:53

Ако г-дин Говедарица мисли да у Српској сачува само Србе, а не и остале лојалне грађане, онда му је то велики минус. Увјерен сам да није баш тако мислио, па би ваљало да обрати више пажње на оно што говори. Не мора баш у свему да копира Додика у овом предизборном периоду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ ДВОУМЉЕЊА

02.08.2018 07:27

НЕМОЈ СЕ ДВОУМИТИ, ГОВЕДАРИЦА СИГУРНО ВИШЕ МИСЛИ НА САВ НАРОД У РС;,НЕГО ЦВИЈАНОВИЋКА КОЈА ЗАЈЕДНО СА ДОДИКОМ "ЛОВИ" НА НАЦИОНАЛНОЈ ОСНОВИ.

Name

Освит

02.08.2018 07:55

Са оваквом улогом политицара у друству Републику Српску неце сацувати ни драги бог .Поцели сте госп. Говедерица понављати ријеци Вуцица и Додика као да и ви мислите да це резолуција о опстанку рјесити све насе проблеме ,хоце некоме куле и градови а некоме паковање кофера због борбе за голу егзистенцију.Нама би засад био и велики успјех да се појаве политицари који не сметају не злоупотребљавају полозај .Требају нам политицари који схватају своју улогу у друству, да управљају процесима по законима и нормама примјереним напредним Европсдким друствима ,једноставно рецено људи у функцији правне дрзаве а не обратно.Политика није бизнис она је далеко висе од тога а кад то постане онда је то криминал и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

02.08.2018 08:36

За крст цасни и слободу златну Зивјела Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

02.08.2018 09:18

Сигурно немас висе од 20 година

Name

ре

02.08.2018 09:57

... па у ред за аустријску визу.

Name

Реално

02.08.2018 09:15

Ста је најгоре људи се радују да це бити боље ако побиједи СДС , неце само це се гарнитура ухљеба замијенити уствари све док се по странацкој основи бирају кадрови у дрзавним предузецима ником од обицних људи добро бити неце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно је !!!

02.08.2018 14:12

Гдје сте били раније,да би сад оцувао РС требао би вратити паре од Каји,Станковица,Додика,Тегелтија,Цицица,Торбица,Павловица и да не набрајам,вец знате ко је исисао будзет и како.То је једини нацин а Ви за за немате капацитет,превисе су сад моцни да би криминал који је поцињен а и покривен јер су сами себи кројили закон.Тако да куд који,спасавај се ко мозе!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда

03.08.2018 13:41

Српску републику нико недира , она сама пропада у црну рупу и народ сњом.

ОДГОВОРИТЕ