ФИНИТО! Бонући се жртвовао, Игуаин није!

Игуаин у Милану, Бонучи се вратио у Јуве! Неколико угледних италијанских новинара тврди да су Јувентус и Милан договорили "бомбастичну" размену играча.  Калдара без клаузуле. . . Сви детаљи трампе деценије. . .  Јуве у плусу 19. 424. 700 евра, Милан у минусу 26. 991. 667 евра!

Фудбал 01.08.2018 | 20:45
ФИНИТО! Бонући се жртвовао, Игуаин није!
У тој размени Милан је добио Гонсала Игуаина и Матију Калдару, док се Леонардо Бонучи вратио у "Стару даму".

Ђанлука ди Марцио, Алфредо Педула, Фабрицио Романо, Ромео Агрести и Симоне Гамбино тврде да ће Игуаин у четвртак или најкасније петак обавити медициснке прегледе пред трансфер у "росонере".

Очекује се и да у року од неколико сати Бонучи договори све детаље повратка у Торино, после само годину дана.

Овај "трејд" обухвата и новчане трансакције, па ће тако Милан званично позајмити Игуаина за 18 милиона евра, а онда следећег лета имати опцију да га откупи за још 36 милиона.

С друге стране, размена дефанзиваца Бонучија и Калдаре вредна је 40 милиона евра.

Пре неколико минута је завршен састанак у Милану на којем је постигнут коначан договор око велике трампе између Милан и Јувентуса у коју су укључени Гонзало Игуаин, Леонардо Бонући и Матија Калдара.

Игуаин је правио проблеме, али је на крају све завршено. Нешто после 17.00 часова у Јувентусовим клупским просторијама у Милану је завршен састанак који је трајао више од пет сати. Успешно! Јувентус је вратио Леонарда Бонућија, Милан је добио Матију Калдару и Гонзала Игуаина уз доплату.

Цео дан је Јувентусов директорски тандем састанчио са менаџерима Алесандром Лућијем, БепеомРицом и Николасом Игуаином који заступају Бонућија, Калдару и Гонзала Игуаина. На крају је постигнут споразум по којем ће штопери бити трампљени без доплате, а вредност им је процењена на по 40.000.000 евра. Игуаин долази на позајмицу вредну 18.000.000 евра коју ће Милан претворити у откуп уговор за 36.000.000 евра наредног лета. Потом је Марота посетио Казу Милан где се на састанку са Милановим директором Леонардом задржао око пола сата и дговорени су сви детаљи.

Италијански медији тврде да ће утицај ове операције на клупски буџет за ову фискалну годину бити следећи: Јувентус ће бити у плусу 19.424.7000 евра, док ће Милан бити у минусу 26.991.667 евра када се урачунају и плате играча.

Управо је око Игуаинове плате испао камен спотицања због које је трампа једно време висила. Игуаин је у Јувентусу имао плату као Бонући у Милану – 7.500.000 евра по сезони. И док је штопер изразио спремност да се финансијски жртвује, Пипита је то одбио. Аргентинац је тражио да Јуве исплати компензацију од 5.000.000 евра или да му Милан гарантује плату од 9.000.000 евра. Росонерима није падало на памет да то прихвате и на крају је завршено договором Јувентусових директора и Гонзаловог брата Николаса који га заступа.

Још нису процурили детаљи договора и како је Јуве успео да убеди Аргентинца, али се претпоставља да му је обећао неку компензацију. На крају, Игуаин ће зарадити у Милану више него да је остао у Јувентусу. Имаће плату 6.000.000 евра по сезони за уговор на четири године што је укупно 24.000.000 евра, док би у Јувентусу за преостале три године уговора зарадио 22.500.000 европских новчаница. Има 31 годину у говор са таквом платом на четири године је био максимум који је могао да очекује...

Бонући је већ раније прихватио финансијску жртву и смањење плате са 7.500.000 евра на 5.500.000 по сезони само да се врати у Јуве. Ипак, у односу на време када је отишао из Јувентуса, опет је профитирао. Када је одлазио из Јувентуса, имао је годишњу плату од 4.500.000 евра и није био задовољан а Јуве није хтео да му понуди више. Сада је успео да избоксује за милион евра већу годишњу палту него што је имао пре годину и кусур дана. На неки начин је сјајно искористио Милан да заради већи новац од онога што је Јуве тада био спреман да му понуди.

Што се Матије Калдаре тиче, он ће у Милану потписати петогодишњи уговор вредан 2.200.000 евра по сезони. Али тек је на почетку каријере и има времена за велики новац ако настави овако да се развија... Такође, у његов уговор није убачена повратна клаузула коју је Јувентус прижељкивао како би по фиксној цени у наредне две године могао да га врати у Торино.

Игуаин је данас одрадио последњи тренинг у новом тренинг центру у Континаси са неколицином саиграча који нису ишли на турнеју по Америци због мундијалског одмора. Миланов званични возач је већ стигао у Континасу да покупи Игуаина и вечерас ће Аргентинац очекује у Милану на потпису уговора.

Истовремено, Калдара и Бонући су већ напустили екипе Јувентуса и Милана које се налазе на турнеји по Америци. Калдара ће ускоро слетети у Милано, док је Бонући из Америке полетео тек око 15 часова и сутра ујутро се очекује у Торину.

Тачка на велику трампу је стављена. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар