Неће бити тужба против Хрватске

Младен Иванић, српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине, казао је данас да неће доћи до тужбе против Хрватске због почетка изградње Пељешког моста.

Босна и Херцеговина 01.08.2018 | 15:24
Неће бити тужба против Хрватске
Он је поручио да неће ићи на прегласавање и да ће се, како је казао, држати принципа.

''Она се не може десити, ја нисам човјек који ће ићи на прегласавање, држим се принципа и мислим да се на принципима може дјеловати. Ако би било сагласности између њих двојица, онда да, али да ја будем тај који опредјељује, заиста не. То сам од колега очекивао кад је било покушај ревизије. С Хрватском има пуно тема о којима се може разговарати'', поручио је он.

Иванић је говорио и о односима у Предсједништву.

''Са (Драганом) Човићем сам у коректним односима иако је видљиво да он боље односе има с господином (Милорадом) Додиком, али у Предсједништву имамо коректне односе, морам бити искрен да у Предсједништву у ономе што смо ми радили нисмо имали никаквих сукоба'', нагласио је Иванић за Н1 телевизију.

О најављеној ''коалицији у Предсједништву'' између Човића и Додика.

''Не знам могу ли блокирати и шта могу урадити, увјерен сам да се та коалиција неће десити у Предсједништву, увјерен сам да ћу ја бити поново изабран у Предсједништво, и мислим да би то могао бити озбиљан показатељ да бих може бити стабила и да може имати једну разумну политику јер ја сам се увијек трудио да не производим сукобе, био спреман на компромисе, али жестоко одговарам кад неко дирне вриједности до којих је мени стало. То морате питати њих двојицу шта их везује, не знам и не заговарам да се српски политичари требају уплитати у сукобе који се на релацији Хрвати - Бошњаци'', поручио је члан Предсједништва.

Процијенио је да ће трка за позиције у Предсједништву бити неизвјесна.

"Не знам, мислим да ће то бити релативно тијесна битка између Човића и господина Комшића, увјерен сам да господин Човић има доминантну подршку унутар хрватског народа, али грађани Федерације имају опцију да бирају. Биће тијесна трка као што ће бити трка између мене и господина Додика'', потцртао је он.

О почетку градње Пељешког моста...

''Ниједном нисмо имали ниједну озбиљну информацију око тога шта се ту догађа, никад нисам добио ниједан документ у Предсједништву, барем неформално. Ту се толико ствари мијеша да је то просто невјероватно'', додао је он уз поруку да се и сада треба разговарати.

(Н1)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Само ти

01.08.2018 13:27

Не паламудри среце ти Зивио леми

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.08.2018 13:43

Сателити раде За интересе суседних земаља а не своје,срамота И беда !!

Name

Коњ

01.08.2018 13:55

Па Леми блокира Пељешки мост, зарад хрватских интереса, као сто је блокирао и аеродром у БЛ, зарад својих и интереса свог воћњака( као загађује му јабуке), а Градишки мост према Хрватској је врата за ЕУ цијелој БиХ.

Name

Ре

01.08.2018 14:08

Брука и срамота. Умјесто сами врх да се бори да застити земљу у којој зиви његов народ, они се такмице ко це висе да је девастира у корист суседа и комсија. Народ це таквим потезима бити све сиромаснији а они све богатији, јер нити це се Рс отцјепити нити це је ко укинути као сто никад неце бити ни трецег ентитета. Кад тупани схвате да им је боље да се боре за земљу и народ у којој зиве тад це свима бити боље.. ако не буде касно јер они су пребогати и могу овако заувијек..

Name

Преко воде до слободе!

01.08.2018 14:20

Тако је Иваниц-у, идемо на Пељесац на море преко моста ускоро!

Name

Нек вам зиви леми

01.08.2018 15:02

Питај лемија јел поклони дио рс хрватској код Б Костањице па даје хрватима излаз у М воде Е кад додзе Дрина на ред е ту це Босњо да заврнне ко сто ви нама заврцете сто год хоцемо да сацувамо од земљице Босне церацемо се.

Name

Бајо

01.08.2018 17:52

Иваницу јели ово ради хрватских гласова ?Бедо !

Name

РОМАНИЈА

01.08.2018 21:55

Ово је проблем код нас срба, никад нисмо науцили лекцију о хрватима, а све своје глупости смо крваво платили, засто наси политицари иду онако како хрвати зеле?? Питам се то годинама, које су злоцине поцинили то је страсно кроз историју, а лекцију нисмо науцили, ово улизивање хрватима це нам главе доци кад тад, зиви били па видјели. Ми умјесто да с босњацима градимо добре односе само заостравамо, нико неце да казе, да велики број срба ради у Сарајеву, Тузли, Горазду, Санским мосту, Високом..... Колико срба ради гдје су хрвати? Ниједан! На планинама око Романије и на самој Романији велики број сарајлија долази викендом и оставља новац, Требевиц, Јахорина, Равна планина.... И казе Иваниц да ниста не зна о Пељеском мосту?! Иваницу сутра це хрвати тразити дио РС уз Саву, а западни крајиске опстине су вец узели, а цињеница је да је нас срба све мање због лосе политике која се води. Зао ми је насе младости , војницко гробље Мали Зејтинлик и многа друга, за ста зивоте дадосе, а ево ста добисмо. За нас је смрт лизање с хрватима, то брацо срби добро запамтите, а вријеме це тек показати . Иваниц ме страсно разоцарао и као цовјека и као србина. Да је неко из СДС-а сигурно би другације било, СДС је једина српска нада и Вукота, ал да будемо паметнији ако мислимо себи добро.

Name

Боле

01.08.2018 13:37

Не смијете Хрватимима ни прнути под прозор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле?

01.08.2018 14:27

А они нама смију? Безобразлук!

Name

Бајина Лука

01.08.2018 15:20

Србима не треба непријатељ.Они сами себи копају гроб .Они копају Бошњацима рупу у којој сами упадају. А Иваниц, Вуциц, Додик, Жељка .... им у томе помажу багером . Али ко це Србину отворит оци ? Славе своју пропаст а нису свјесни тога? „Срби су само против онога ко би хтео да их макар мало опамети, а одушевљено кличу свакоме ко их још више заглупљује, уназађује и унесрећује. Жалосно је што су Срби у цивилизацијском и културном погледу остали на нивоу на коме су били пре сто година. Они нису у сукобу са светом, већ са самима собом. Био сам и остао Србин али нисам болесна задрибанда и Србенда по професији. Такви су издали и осрамотили српски народ.“

Name

аха

01.08.2018 13:47

Па ста је проблем ако имаш принцип предати тужбу па ко изгуби има право да се љути. Суд нека одлуци ко је крив. То би било исправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли памети и снаге у БиХ?

01.08.2018 14:36

Шта Хрвати раде са Словенијом? Ето уз сво отворено море које им је поклоњено испод нас нису срећни, нису задовољни! Ајде нека они нама дају оно море испод Босне у Херцеговини код Иванице! Наши политичари као биједници се понашају немају став, немају карактера, немају ништа! Само нас киње и понижавајући нам дјецу да се клањају пред "већим"! Немају став ни за Давида мучки убијеног, биједници једни! Хорде зликоваца раде и даље на пословима на којима им није мјесто!

Name

Коњо

01.08.2018 14:00

Наравно да бе треба ни бити! Ко ће са крузером ући у фуцкинг Неум ?! Мост ће бити висок 55м, а Qуеен МАРY 72м, највећи крузер на свијету никада неће имати интерес да провири у ту забит! Муслићи се мало губе и опструишу развој и РС и БиХ, јер они , изгледа теже Ирану и Туркеy...

ОДГОВОРИТЕ
Name

само разграницење ниста висе

01.08.2018 14:53

Е коњо коњино овде није у питању мост него својатању излаза у медзу народне воде само да се зна куда бродице из Неума могу ван да их Томсоновци немају право заустављати а мост нека граде по пропису.

Name

Дуро

01.08.2018 15:30

Куда бродице могу из Неума - па зна се кроз хрватско море! Сви који ту "шиље зоб" и пишу све и свашта нека прво мало "туре нос" у релевантне податке па ће скужити да РХ прави мост који спаја њен копнени териториј преко њеног морског територија а БиХ може само тражити да има приступ отвореном мору - међународним водама и ту нема ниакве везе разграничење тј. тзв. граниични спор а да се бошњаци подсјете: ако неће да важи догворо Туђман и Изетбеговић - ок, нема проблема на суд али тада им сигурно неће припасти она два шкоја и бити ће "плакања" ...

Name

бане

01.08.2018 22:41

силни су срби изгинули за то море није то хрватско море

Name

Принцип

01.08.2018 14:07

Твој је принцип да ћеш се увијек сложити са било киме ко негира постојање БиХ, државе која те плаћа. Немој сам ти о принципима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лик из Добоја

01.08.2018 14:19

Чекајте још само мало, нећете ви Хрватску да тужите а та иста Хрватска отима мовину бх грађана у Хрватској. Сва одмаралишта су отели. Са хрватима нема заједничке, то су најдволичнија нација на свјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарант

01.08.2018 14:23

Висе је Цовиц урадио од Иваница да се одбаци ревизија пресуде БиХ против Србије јер су странци видјели да су два од три народа у БиХ против ревизије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макy

01.08.2018 15:09

Хрвати им требају узети и оно мало мора.Море треба дати средјеној дрзави Републици Српској а не измисљеној територији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фј

02.08.2018 03:54

ПОДРСКА МЛАДЕНУ ИВАНИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Море

02.08.2018 13:54

Приступ медјународним водама дрзава БиХ мора имати морским коридором,изнад тог коридора који није висе хрватски,Хрватска не мозе градити мост,а да прије тога не добије сагласност дрзаве БиХ.Требало би прво утврдити копнену и морску границу код Неума,рацунајуци И морски коридор до медјународних вода,да се види ста припада БиХ,овако Хрватска се понаса као да је море изнад којег гради мост њено и да БиХ нема право на отворено море.На Суду Хрватска глат губи.

ОДГОВОРИТЕ