Ескалација кризе крајем године

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић сматра да се у БиХ умањује проблем мигрантске кризе, чију праву ескалацију очекује крајем године.

Босна и Херцеговина 01.08.2018 | 11:35
Ескалација кризе крајем године
"Чињеница је да та криза кулминира посљедњих седмица, а нажалост, управља се на стихијски начин", истакао је Крешић за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Према његовим ријечима, проблем је што се илегални мигранти крећу куда желе, због чега се власти углавном баве посљедицама.

"Ово је велико искушење и најприје морамо слиједити интересе наше земље, грађана и логику ЕУ, а не логику миграната", оцијенио је Крешић.

Он рјешење види у стварању услова да се у БиХ спроводе закони које је донио парламент, укључујући и законски предвиђено враћање мигранта у земље поријекла.

Замјеник министра безбједности упозорава да су мигранти тренутно најуноснији бизнис организованог криминала, у којем је проток новца већи него у пословима са дрогом.

Када је ријеч о мигрантима који се налазе на територији БиХ, Крешић наглашава да им се мора обезбиједити смјештај прије зиме.

"Мора се, с друге стране, коначно кренути са мртве тачке и почети са утврђивањем идентитета тих људи. До тада, они морају бити стављени под надзор. Данас то нису", поручио је Крешић.

(Вечерњи лист) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кокаин Јохнy

01.08.2018 09:39

Ма дајте људима пиве и цевапа, БиХ је ионако земља у распаду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не брини

01.08.2018 13:16

На путу за Европу их је око 50 милијона,све се крије од народа.

Name

Па

01.08.2018 13:39

Мени се чини да нам Запад са овим нашим издајницима ( на свим нивојима власти ) спремају опасно неко зло са овим мигрантима.

ОДГОВОРИТЕ