Школа за угрожене - све бесплатно, послови за родитеље...!

Леброн Џејмс, најбољи кошаркаш данашњице, отворио је школу за угрожену децу у Акрону са бројним бесплатним погодностима.

Кошарка 05.08.2018 | 16:30
Школа за угрожене - све бесплатно, послови за родитеље...!
Џејмс је школу назвао "И Промисе", а њу ће бесплатно похађати 240 ђака, са планом да се прошири на 1.000, који немају финансијских могућности да се школују.

Добро је познато да је Леброн одрастао у веома тешком окружењу, да је као тинејџер једно време спавао у колима и да је прошао кроз много тешкоба у детињству.

Школа је отворена у Акрону, његовом родном граду у држави Охајо, недалеко од Кливленда, франшизе за коју је наступао дуги низ година и којој је донео највеће успехе у историји. 

Школа под називом 'Обећавам' примиће 240 студената – 120 ученика трећег разреда (8-9 година) и 120 ученика четвртог разреда (9-10 година). Школска година трајаће од 30. јула до 17. маја. 

Сви малишани који буду примљени у ову установу имаће бесплатну школарину, униформе, бицикл с кацигом, превоз, доручак, ручак и ужину, службе за проналажење посла њиховим родитељима, а сваки ученик који заврши ову школу имаће бесплатну школарину на Универзитету Акрон. 

ЛБЈ је добио много подршке на друштвеним мрежама од бројних фанова, али и НБА колега. Посебно је истакнут коментар новинарке ФОX, која је раније Леброну поручила да "умукне" и остави се тежих тема, пре свега политике. 

Џејмс није трошио речи како би јој одговорио, већ је направио потез којим би политичари требало да се баве и који ће, према мишљењу америчке јавности, многе посрамити.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар