Најтежи пораз у каријери Серене Вилијамс!

Британска тенисерка Џоана Конта понизила је велику Серену Вилијамс у првом колу турнира у Сан Хозеу веома убедљивом победом.

Тенис 01.08.2018 | 11:00
Најтежи пораз у каријери Серене Вилијамс!
Конта, тренутно 48. тенисерка света, савладала је Вилијамс са неочекиваних 6:1, 6:0.

Вилијамс се у марту ове године вратила на тениске терене после паузе због порођаја, при којем је имала неке потенцијално тешке компликације, а највећи успех од тад остварила је на недавно завршеном Вимблдону, где је стигла до финала.

Серена није имала претерано тешке противнице до финала, али је успевала да дође до заслужених победа због квалитетне игре, у којој је пре свега проблем било лоше кретање. У завршном мечу тада је поражена од Анђелик Кербер 2:0 у сетовима, поприлично рутински, али нико није очекивао овакав резултат у првој рунди Сан Хозеа. 

Американка је повела са 1:0 у првом сету и чинило се да је спремна да Конти пружи више него пристојан отопр, али од тог тренутна није освојила ни један једини гем до завршетка меча. 

Додатно чуди исход меча с обзиром да је Серена добила једини претходни међусобни сусрет са Контом, и то веома убедљиво прошле године у четвртфиналу Аустралијан опена са 6:2, 6:3. 

Конта је тако остварила једну од већих победа у каријери, након што је одиграла неочекивано лош део сезоне на трави. 

Најбоља тенисерка свих времена је претрпела један од, ако не и најтежи пораз у својој каријери, а видно незадовољно је изгледала на терену после меча, а и на конференцији за медије. 

Серена је пре овог дебакла најубедљивији пораз имала од Симоне Халеп у финалу завршног турнира 2014. године, када је поражена са 6:0, 6:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар