Нисам сигуран у Новакову физичку снагу!

Северин Лути, дугогодишњи тренер Роџера Федерера, похвално је причао о Новаку Ђоковићу, али је такође изразио сумњу у физичку спрему српског тенисера.

Тенис 05.08.2018 | 17:30
Нисам сигуран у Новакову физичку снагу!
У интервјуу за "Тагес-Анзеигер" Лути је причао о недавно завршеном Вимблдону, али и предстојећој сезони на бетону.

Федерер је елиминисан из Лондона у четвртини финала, када је га је после преокрета савладао будући финалиста Кевин Андерсон (3-2).

Лути је отклонио било какву сумњу да је Швајцарац био повређен на Вимблдону и да је то евентуални разлог његовог пораза. Такође, није се сложио ни са констатацијом Матса Виландера, који је казао да је Терен број један утицао на елиминацију Роџера. 

"Услови су били различити и сигурно да Терен број један није био предност (за Федерера). Али Роџер никада не тражи изговор за пораз, он уопште то није споменуо као проблем. То је све део спорта", рекао је Лути за "Тагес-Анзеигер".

Дугогодишњи тренер најтрофејнијег Гренд слем тенисера свих времена дотакао се и Новака Ђоковића, који је у јулу освојио четврту титулу на теренима Ол Ингланд Клаба. 

"Одувек ми је било јасно да ће се (Новак) вратити. Само нисте могли да знате тачно када ће се то десити", рекао је Лути и додао: 

"Новак постаје све опаснији када крене да осваја велике турнире, али нисам сигуран колико је поново јак физички". 

Ђоковић је до сезоне на трави имао доста проблема да ухвати форму, поготово у раном делу сезоне када су га избацивали анонимни играчи. На шљаци је то изгледало много боље, али је врхунац форме достигао у Лондону, где је освојио титулу на најпрестижнијем турниру света. 

Српског тенисера сада очекују турниру у Торонту и Синсинатију, а потом и на УС опену који је на програму од 27. августа до 9. септембра. Федерер ће пропустити Роџерс куп, али ће играти на последња два поменута турнира.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар