Ватрени торнадо преврће возила

Наређена је евакуација још 10. 000 људи из округа Мендосино и Лејк у америчкој савезној држави Калифорнији због два пожара који се приближавају градовима.

Свијет 31.07.2018 | 08:33
Ватрени торнадо преврће возила
Пожари су до сада уништили шест кућа, док је у ризику још 10.000 домова, наводи АП, додајући да је пожар на овом подручју до сада захватио 225 квадратних километара.

Ово су, како наводи агенција, два од 17 пожара на територији Калифорније и ватрогасне екипе су на ивици издржљивости.



Евакуисано је и 50.000 људи због осталих пожара на територији Калифорније, саопштили су званичници калифорнијске ватрогасне-спасилачке службе.

Портпаролка калифорнијског Министарства за шумарство и заштиту од пожара Лин Толмачоф изјавила је у понедјељак да се 12.000 ватрогасаца бори против 17 великих пожара.

Према њеним ријечима, у тој америчкој савезној држави је до сада ове године забиљежено знатно више пожара него у истом периоду прошле године, при чему најгори дио сезоне пожара - тек долази.



Пожар у области Рединга, око 370 километара сјеверно од Сан Франциска, однио је пет живота и уништио више од 500 зграда, спаливши површину од 360 квадратних километара.

Како је известио ББЦ позивајући се на локалног ватрогасног званичника, пожари који бјесне у калифорнијском округу Шаста, у комбинацији с јаким вјетровима, формирали су "ватрене торнаде", који чупају дрвеће и преврћу аутомобиле.

Из локалне ватрогасне службе упозорили су да се предвиђа да ће у остатку недјеље преовладавати топло и суво вријеме, што би могло да погорша ситуацију с пожарима.

Локалне новине су известиле да се три особе воде као нестале.

Смртоносни пожари у Сјеверној Калифорнији уништили су више од 500 објеката и прете да униште на хиљаде већ четврти дан заредом. Ватрогасци се и даље боре с ватреном стихијом, а досад је угашено само пет одсто пожара.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИЛОСРДНИ АНДЈЕО,

31.07.2018 11:33

Ниција није до зоре горјела!

ОДГОВОРИТЕ