Мари: Нису ме тестирали на допинг у задње вријеме!

Енди Мари враћа се на терен на турниру у Вашингтону, где је једна од главних тема допинг тест у тенису.

Тенис 01.08.2018 | 18:45
Мари: Нису ме тестирали на допинг у задње вријеме!
"Било је периода у последњих шест месеци када сам често тестиран ван такмичења, али у последње време нисам уопште. Тенис би могао да буде транспарентнији и покаже колико тачну су често играчи тестирани. Повремено је врло нејасно, ставе 7+, а то може значити и седам и 20, што је огромна разлика. Откако сам ушао на Тур тестирања су чешћа, али то немора нужно да значи да је довољно јер када се упореди са другим спортовима не тестирају нас довољно често", рекао је Мари.

Мари се враћа после вишенедељне паузе, а у Вашингтону игра први пут на тврдој подлози још од Мастерса у Индијан Велсу 2017. године.

"Нисам се осећао овако од 18. године. Као да крећем из почетка. Биће тешко, али би требало да буде и забавно. Осећам се боље него када сам играо на трави. Морам да видим како ће тело реаговати на то, не само кук. Добро сам се осећао на тренинзима. Осећам се све боље. Нисам играо дуго на тврдој подлози, па сам много нервозан због тога. Сигуран сам да ће после првих неколико гемова бити све у реду. Потребно је да се вратим на терен и видим како ће бити када одиграм два, три, четири, пет мечева у једној недељи".

Његов циљ за наставак каријере је јасан.

"Желим да останем здрав целе године. Ако успем у томе, добијаћу више мечева и поправити пласман. Ако останем здрав и спреман, играћу против најбољих на свету и поправити своју форму. Бићу врло добро спреман за почетак 2019. Нисам размишљао о даљој будућности", закључио је Британац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар