Додик се залаже за трећи ентитет

По ко зна који пут, Милорад Додик је изјавио да се залаже за разградњу Дејтона и формирање тзв „трећег“ хрватског ентитета у БиХ. Овакве сулуде шизогене изјаве и погубна настојања не представљају ништа друго до срамну издају Срба и српских националних интереса.

Република Српска 30.07.2018 | 14:04
Додик се залаже за трећи ентитет
Дејтон је светиња за све Србе јер је гарант слободе, равноправности и нашег опстанка на овим просторима. Дејтоном је на половини територије БиХ створена Република Српска, која има веома широку аутономију, своју полицију, извршну, законодавну и судску власт, а без Срба на нивоу БиХ се не може донијети ниједна одлука јер у Представничком дому и Дому народа имају право „вета“.

Република Српска је створена након 4 године крварења у Отаџбинском рату, у њене темеље је уграђена велика жртва, а Дејтон је донио међународно признање и круна је борбе за слободу. Свако онај ко се залаже за разградњу Дејтона је истински непријатељ Републике Српске и српског народа у БиХ, јер угрожава наше виталне националне интерсе и урушава све оно што је крваво стечено и одбрањено у Отаџбинском рату.



Додик је потпуно изгубио компас, разум и додир са стварношћу, а Блајбуршка коалиција са ХДЗ-ом и Драганом Човићем могла би прескупо да нас кошта уколико би, не дај Боже, њих двојица имала кључну улогу након октобарских избора. Додик већ сада јавно говори да је спреман трговати Републиком Српском и њеним интересима, што је чинио и пуно пута до сада.

Срби нажалост брзо и олако заборављају, и многи се не сјећају да је Додик 26.1.2009. године са Човићем и Тихићем потписао тзв „Прудски споразум“ који је предвиђао укидање Републике Српске и формирање тзв „средњег“ нивоа власти са 4 тероторијалне јединице и центрима у Сарајеву, Мостару, Тузли и Бањалуци? Након снажних критика и притиска јавности план Додика, Човића и Тихића није реализован, али је Додик и тада показао да је издајник који је спреман да жртвује све, и Републику Српску и српски народ, како би спасио своју кожу.



Умјесто за права обесправљених Срба у Федерацији, Додик би се као члан Предсједништва БиХ борио за права Хрвата и стварање „трећег“ ентитета. Како би тај „трећи ентитет“ изгледао показала је његова десна рука Нада Тешановић, предсједник Актива жена СНСД-а, гласајући на хрватском сабору одржаном у Мостару за „преустрој“ БиХ и стварање трећег хрватског ентитета који би пресјекао Републику Српску у Посавини!                                                 

Човић је мудар политичар и не жели да ризику свој положај и угрози народ коме припада, већ користи поводљивог, наивног и лакомисленог Додика да умјесто њега српским главама пробија бедеме, као што се то радило тзв „овновима“ током средњовјековних опсада утврђених градова. Човић себе не истура у први план већ гура Додика, који сулудим изјавама и потезима не угрожава себе већ цијели српски народ и Републику Српску.

Каква је то лудост рушити грану на којој сви сједимо и жртвовати свој народ како би се борили за интересе и политику неког ко опструише Уставом загарантована основна права на конститутивност српског народа у кантонима у којима су Хрвати већина а ХДЗ има апсолутну власт? Умјесто да у разговорима са Човићем отвори питање Срба у Мостару, Херцеговачко-неретванском кантону и Федерацији БиХ, избори се за поштовање конститутивности Срба и поштовање уставних одредби, Додика Срби уопште не интересују. Умјесто да постави питање положаја Срба у Хрватској, право на своје писмо, језик,образовну и културну аутономију, побољшање њиховог тешког положаја и помогне масовнији повратак, Додик се бори за хрватске националне интересе у БиХ.   

За добро упућене то није ништа ново, већ само представља континуитет издајничке политике која је почела са срамном предајом Јасеновачке грађе Хрватској, давањем послова Чермаку и хрватским генералима.. Прије него наредни пут проговори неку нову глупост о трећем ентитету, Додик би требао да посјети Пребиловце, Јадовно, Јасеновац, или Грахово, и Гламоч, разговара са српским повратницима на нашим великим стратиштима и научи понеку прескочену лекцију из националне историје.

Са Хрватима, као и са Бошњацима, треба имати коректан однос, сарадњу и међусобно уважавање, али је сулудо, шизогено и суицидно борити се за интересе другог народа жртвујући сопствени народ и његове виталне националне интересе. Такође у тренутним међународним околностима, које нам нажалост нису повољне, сулудо је доводити у везу Косово и Републику Српску јер од тог немамо никакву корист, а само Србији додатно отежавамо позицију.

И на крају, Додик би се требао присјетити догађаја из скорије прошлости, 1993. и 1994. године, када су Срби пружили уточиште Хрватима из средње Босне и многима спасили животе, током њиховог сукоба са Бошњацима, а онда су многи од тих спашених у знак захвалности учествовали у нападима на Динару, Купрес, Републику Српску Крајину и западнокрајишке општине, и одговорни су за многа убиства невиних Срба, међу њима и неколико стотина становника Мркоњић Града.

Неки људи из Додиковог блиског окружења, попут удбаша Предрага Ћеранића, су свједоци интензивне српско-хрватске сарадње током рата, па ако је заборавио на догађање могао би од свог преторијанца тражити да га мало подсјети прије него неки наредни пут буде говорио глупости о трећем ентитету и разградњи Дејтона.

небојсавукановиц.инфо

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

Јозо

30.07.2018 12:11

У чему је проблем, дио ФБиХ + дио РС и имат ћемо трећи ентитет у БиХ за нас Хрвате, и мирна Босна. По мени најбоље могуће рјешење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лик из Добоја

30.07.2018 12:27

Зашто да не, узмите посавину свакако је и била ваша имате Хрецеговину и то је то.

Name

Кики

30.07.2018 12:28

Подрзавам постену подјèлу на 3 ентитета..сваком по 31%....плус Брцко..2% и Сарајево дистрикт 5%...то је за Додика а и за СДА прихватљиво...са тим сто би Неум припао у Босњацки ентитет..постено.

Name

Вук

30.07.2018 12:33

Мене ништа више не чуди! јучер онај Вукотић даје изјаву како му неко пријети смрћу, а у циљу изазивања немира у РС. А ко каже да га неће уклонити управо они који су га наговорили да претходно даје такве глупе изјаве???? и да се ондасве то подметне Савезу за промјене, како је то урадио у договору са странцима ??

Name

Чика Куре

30.07.2018 12:34

Еее туки Јозо... Од муслимана узми дио ФБиХ... Са њима сте се лизали од рата на овамо. Нашу свету српску земљу не дамо... Република Српска се не дира сине...

Name

Хдз

30.07.2018 12:42

За Бају спремни!!

Name

трк

30.07.2018 13:03

Мозе јозо и србима из хрватске треба дати ентитет у хрватској? ста мислис и у хрватској да се користи цирилица?

Name

Анте

30.07.2018 13:37

Одакле писес јозо негдје из дијаспоре или неке вукојебине мало боље него стоје те Карадзиц истјерао.

Name

Комсија

30.07.2018 13:46

Нема од те прице ниста. БиХ је подјељена на два дијела а хрвати нису добили ентитет у БиХ јер им је прогледано кроз прсте за етницко цисцење у хрватској.

Name

Реално

30.07.2018 13:47

Ста тразе ови устаски хрвати ако цемо реално има вас један посто у БиХ да знате колико би мозда добили територије само ви сањајте као и милокрад узмите карте у једном смјеру за хрватску.

Name

Бј

30.07.2018 13:52

Разградњом Дејтона могла би се направити граданска или унитарна БиХ. Тада би оба ентитета нестала. Онда би се Хрвати смјескали, зато сто би вратили Посавину која је мјењана за Вуковар. Мислим да је то отварање пандорине кутије а хрвацкој подмуклости никад краја.

Name

X

30.07.2018 13:54

Какво распакивање Дејтона? Опет није узео терапију и лупа. Он само тоне све дубље. не може да схвати да 60% чланства СНСДа неће гласати за њега. Људи су огорчени. Он би да туђа дјеца бране његове милијарде. Највећи кркан на овим просторима. Ко је убио Давида? Правда за Давида!

Name

борац

30.07.2018 14:24

Е мој Цика Куре кад би тебе неко питао Бајина је РС и он је дијели како оце.

Name

Никола

30.07.2018 14:40

Милокрад Додиг је варалица, лазов , и на свим пољима је унистио овај народ, коме це требати много година да се опоравимо.

Name

лик

30.07.2018 14:50

Чика КУре, Па не видим да Бакир са Човићем договара подјелу и треци ентитет, Додик договара и заговара и према томе он треба и да да младу за младозењу Човића..хахаха...

Name

@цикакуре

30.07.2018 15:53

Ко је са киме везао заставе најбоље илуструје споразум из Карађорђева између Милошевића и Туђмана о подјели Босне и Херцеговине. А трећи ентитет ако се буде правио у њега ће ући и дио ФБиХ и дио РС. А да ће се тај ентитет састојати само од територије ФБИХ мало морген.

Name

Босњо

30.07.2018 17:54

Хоцете рат?? Бујрум да расцистимо за сва времена нису ово 90-е висе .

Name

Анте

01.08.2018 14:47

Да ми узмемо свој дио Босне, па и ми смо тамо старосједиоци!

Name

десницар

01.08.2018 14:58

Хоцемо треци ентитет: главни град 1. Сарајево, или 2. Мостар!

Name

мишко

30.07.2018 12:14

Додик је тип који ће све да уради за лични интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нула прецедник!

30.07.2018 14:25

Додик је болесно амбициозан цовјек: фали му много тога, а зели оно за ста није способан! Као резултат његовог рада имамо једно велико ниста! Треба нам смјена: сколовани професионалци а патриоте са карактером!

Name

дарко

30.07.2018 16:37

САМО ДИЈЕЛИТИ ОБА ЕНТИТЕТА ХААА МИЛЕ ТИ СИ ЦАР ЗИВИО МИЛОРАД ДОДИК ХОЦЕ ДА ЗАКУВА ПА МАЈКА СРБИЈА.

Name

Лазо

30.07.2018 22:26

Зна ли неко дје Александар Дзомбиц .јел га се опет неко на лемо

Name

Дзомбо

01.08.2018 14:48

Дзомба прави привредне планове за реформску агенду "на европском путу до последњег даха".

Name

ММ

30.07.2018 12:15

Хрвати су нас уништавали мудро кроз историју а Додо се са њима веже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2018 12:22

Додик то неби могао да му глупи народ недаје гласове. Зато народе памет у главу овај пут и гласајте за било кога ал не за СНСД.

Name

Пеки

30.07.2018 12:37

Најбоље три дрзаве и мирна босна

Name

ре пеки

30.07.2018 13:28

Хоцемо ли тако и у Србији ? Висе народа висе дрзава пикс?

Name

Канада Ре, Пеки

30.07.2018 13:50

Ниси у праву , Пеки. Најбоље да се подијелите у просторну велицину И број становника по једног блока неког осредњег европског или сјеверно -америцког града. Једино це на такав нацун сва три народа дозивјети економски , технолоски И уопсте цивилизацијски напредак , а са каснијим евентуалним припајањима другим , такоде мини- дрзавама, мозда успијете стици И до Марса. То све под условом да се у тим новоствореним дрзавицама , тј, блоковима оканете медусобног унутрасњег дијељења по којекаквим основама сто је , изгледа, немогуце.Е, мој Пеки. Дуго зивим изван тих простора , Србин сам И волим свој народ али запамти једно , велики гутају оне мале у једном залогају а оне најмање гутају онако успут, у лету. Окрените се ви сви тамо , И Срби, И Муслимани И Хрвати успостављању владавине права ,економији И привредном напретку а не подјелама које постоје И унутар сваког од три национална корпуса. Једино на такав нацин це ови велики бар размислити о кнедли која застаје у грлу прије него се И кад се одлуце да вас прогутају. Њих не занима да ли су Срби , Муслимани И Хрвати , њих не занима ни ко си ти , њих занимају изкљуциво њихови интереси .

Name

Директ

30.07.2018 12:16

Додик води тудје битке посто је своје изгубио. Брцко је предао у Дистрикт, многе надлезности пренио на ниво БиХ. Он је заститник РС који је истој својом политиком највисе стете нанио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

30.07.2018 12:58

Додик има азил у хрватској ако га буду гонити судске власти кад изгуби изборе

Name

ЦИТАТ: Република Српска је створена након 4 године крварења у Отаџбинском рату...

30.07.2018 12:24

ЈЕСИ ЛИ ТИ КРВАРИО ЗА ЊУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво јунацино

30.07.2018 12:27

Свака ти је рец истина,то требају срби сватити за следеце изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛАЈБУРГА

30.07.2018 12:31

ОЧЕКУЈЕМ ДА ИДУЋЕ ГОДИНЕ У БЛАЈБУРГУ РОНИ СУЗЕ И ОДАЈЕ ПОЧАСТ У ПРВИМ РЕДОВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.07.2018 18:59

Рудоња ,сто не цурикнес док је вријеме ????Слатке туде паре и туда несреца...Рудоња ,знас ли ти ?да треба љубити близњег свога ....ако ти је Цовиц блитњи ,љуби га али нас остави ,тнамо ми ко је Цовиц ...

Name

млади

30.07.2018 12:43

Лако му је давати дио РС кад је није ни стварао. Срамота. Ако се свијет ухвати за мишљење ове б***ле готови смо сва срећа па га нико не зарезује ни 2% само може пала***ити у Босни вани је мањи од маковог зрна зна он то ВЕОМА ДОБРО. Октобар ти је црни мјесец Милораде лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

30.07.2018 12:51

2 педера

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

30.07.2018 12:51

Извините, али у Босни је 15 % Хрвата! Треци ентитет могу добити једино ратом Све сто договоре 3 стране је прихватљиво... Ово сто они договарају је обмањивање гласаца, с тим да це с овим потезом Додик изгубити јос један дио својих гласаца! Продана дуса Додик це распродати и српски народ за ниста... ниста му није свето... Док се куне заплице језиком свјестан своје обмане! Ја бих дао њему један дио Хрватске који је заслузио, а то је Голи оток!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрвати никада неће пристати на РС

30.07.2018 13:24

По попису из 2013 их је нагомиланих 15 % а нема их ни 10 "% с тим да су попис објавили уз заједничку одлуку с Бошњацима и поред противљења Републике Српске. Ето нам савезника Хрвата. Па је ли могуће да смо толики идиоти?!

Name

мј

30.07.2018 15:13

Добро сте схватили да без коцезуса сва три народа у БХ НЕМОЗЕ НИСТА ДА СЕ ИЗМЈНИ ПО ПИТАЊ ДЕЈТОНА зато Миле тако и прица јер зна да им Муслимани никада неце допустити теци ентитет.Није политика само оно сто се прица а ви се хватате за изговорену ријец као за свето писмо.

Name

ЗОКИ

30.07.2018 13:00

Сто да не уради то сто је наумио,па Бленто се није борио за РСу и тад је гледао свој интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

30.07.2018 13:02

Водјино политичко сљепило превазилази сав аматеризам који је присутан у политичкој идеји Срба с ове или оне стране Дрине. Зашто да стварамо непријатеље у Бошњацима подржавајући нешто што не пролази како код Бошњака тако и у медјународној заједници. Прво што би се десило и да се оствари ова идеја да би се Хрвати опет камелеонски окренули Бошњацима јер званична хрватска политика никада, баш никада, неће пристати на постојање Републике Српске. Њихови званичници једва да је и изговарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

30.07.2018 13:04

САМО ЈАКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.07.2018 14:00

Браво миле најбољи си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за србина

30.07.2018 14:16

Води га кући и не пуштај нигдје. Који си ти кретен кад ти је овај идиот идол. Он би тебе и твоје дијете гурнуо у рат да заштити своју породицу и милијарде које је покрао. Упамет се јадниче. Буди човјек па тек све остало...

Name

РОДОЉУБ

30.07.2018 14:02

ПА УПРАВУ СИ СВЕ ГРАДОВЕ СТОСИ БИЛИ ВЕЦИНА ХРВАТА ТРЕБА ИМ ДАТ А ТАКО И СРБИМА ИСТО ЈЕСМОЛ БРАЦА ИЛ НИСМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милева

30.07.2018 14:05

Проблем код Срба је сто дозвољавају да их представљају Хрвати , дакле двије највазније функције приграбиле су особе које нису Срби , па онда није ни цудо сто се те особе залазу за Хрватске националне интересе , а против интереса Српског народа . Да ли неко мозе замислити да Хрвате представљају особе које нису Хрвати , дакле ти исти Хрвати никада неце прихватити Републику Српску , они цак неце да изговоре ријец Република Српска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

30.07.2018 14:12

Американци кажу да у Федерацији има 1 500 000 Муслимана, и 540 000 Хрвата, а има и осталих народа. Тако да неће Бошњаци тако лако моћи да ,,сатру'' Хрвате, јер ипах Хрвата има довољно., + што им је одмах преко границе и Хрватска. А хрвати осим свега тога имају и конститутивни статус у Федерацији, + члана председништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицк

30.07.2018 14:22

Тако је ..Развалити наказу тзв бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: мицк

30.07.2018 14:54

Наказоо, разваљен си ти вец сам од себе, ретарду један.

Name

борац

30.07.2018 14:22

Баја је права патриота бори се за дједовину а гули наивне србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

30.07.2018 14:52

Хрвати имају већ трећи ентитет. У САО Крајини... Протјерали су четврт милон Срба. Ето могу да се тамо иселе. Или ако хоће трећи ентитет нека дозволе и Србима ентитет САО Крајина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

30.07.2018 14:59

НИЈЕ ВАЉДА ДА ЈЕ ТО ЉУБАВ.НИЈЕ ВАЉДА ДА МУ ЈЕ ДРАЖИ ЧОВИЋ ОД ДАВОРА ДРАГИЧЕВИЋА ДА СЕ ПОДСЈЕТИМО РВИ, СТВАРАО РС ЗА УЗВРАТ ДОБИО УБИЈЕНО ДЈЕТЕ.НЕКА СУ ОНИ ЖИВИ И ЗДРАВИ АЛИ НЕ ВЈЕРУЈЕМ ДА МИРНО СПАВАЈУ ЗАТО ШТО ГЛУМЕ ЛАЖУ,ВАРАЈУ И НЕ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ ОДНОСНО КУД УДАРАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

30.07.2018 15:02

Хрватски трговацки ланци, ЈАСЕНОВАЦКА ГРАДЈА, сада треци ентитет. Цовек је једноставно усраса, а ови сто су за њега ме подсецају на оне јаднике које су усрасе водиле на клање. Е то ти милокраде нецемо никада дозволити. А сада око избора. Никада не би добио изборе да Муслимани и Хрвати нису гласали за тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

30.07.2018 17:11

@киза Сви Бошњаци и Хрвати ће гласати за Милорада!

Name

РАЈНА

30.07.2018 15:45

Увик кад сан с тобон ја сан ка и дите Заборавин одма своје косе сиде И године ове, ћа би биле теже Да ме липа младост уза те не веже како му рећи да лијепа њихова и лијепа моја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

30.07.2018 16:06

Па, предсједниче, Хрватиби вец у Дејтону добили треци ентите, да је могло. Није. Због самосталне, етницки цисте Хрватске у којој је живјело више Срба него данас Хрвата у Федерацији. Не знам откуд ова стремљења са Васе стране. Зашто се не побринете за избјеглице српске из Хрватске и њихову имовину, да не говорима о ексцесима везаним за ћирилицу. Па и неки хрватски интелектуалци су се више залагали за те Србе него ви. Боли то, знате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

30.07.2018 16:55

Треба под хитно додика смјенит јер се залаже за право хрвата у бх а нас србе у федерацији пустио низ воду ми срби то најбоље знамо који живимо у федерацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мостарац

31.07.2018 05:38

Па није Додик ваш предсједник него РС

Name

РОДОЉУБ

30.07.2018 20:04

ПА КОВАМ ЈЕ КРИВ АКО ВАМ СЕ НЕЗИВИ У ФЕДЕРАЦИ ИДИТЕ У РС НИКО ВАС НЕОМЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

30.07.2018 22:59

це за десет марака пјеват ста год ко позели...срао је пуно па је све то поздеро много пута,...спадало и политицка луда,леро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

готов је

31.07.2018 00:38

Е мој Додику, пристацес ти и на 4 ли 5 ентитета само да спасис своје д*пе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е,Мој Президенте

31.07.2018 20:41

Као сто би рекао мој Покојни Деда:,,Ратова је било и бице,, ,,рат додје и продје а непријатељ остаје исти,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

31.07.2018 22:47

Ми Хрвати цемо конацно добити ентитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

01.08.2018 14:51

Хајде да се и то демократски оствари, нас дугогодињи сан!

Name

Тратинцица

01.08.2018 06:38

Блајбуршка коалиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник

14.02.2021 19:25

Која глупост.Пре свега Додик ни било ко други нема такав механизам у рукама.Па видите да еу није успео да састави поцепану Босну а Додик ће да је састави. 10ентитета Босна ће 1 нестати.Са друге стране Русија и Србија то неће дозволити.

ОДГОВОРИТЕ