ПЛ БиХ: Зрињски и Сарајево сигурни, Жељо пао у Зеници!

Жељо "пао" у Зеници! Челик је савладао Жељезничар у дербију другог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине! "Племићи" завршили посао за 20 минута! Зрињски ријешио питање побједника против ГОШК-а након 20 минута меча на стадиону "Под Бијелим бријегом" - 3:1.  "Покер" Сарајева пред долазак Аталанте! Комбиновани тим Сарајева декласирао Младост (4:0) пред реванш са екипом из Бергама наредног четвртка.

Фудбал 29.07.2018 | 23:50
ПЛ БиХ: Зрињски и Сарајево сигурни, Жељо пао у Зеници!
Фудбалери Сарајева су послије одличне партије у Ређо Емилији против Аталанте, дочекали Младост са императивом побједе, с обзиром да су на старту Премијер лиге Босне и Херцеговине поражени од Радника у Бијељини (2:1).

Иако је Хусреф Мусемић извео комбиновани састав, његови изабраници су оправдали улогу фаворита већ у првом полувремену погоцима дебитанта Бењамина Татара, да би прву овосезонску побједу у наставку "овјерили" двоструки асистент Шевкија Ресић и Харис Ханџић у другом минуту судијске надокнаде.

Сарајево - Младост 4:0 (2:0)

Бордо тим је од старта утакмице наметнуо жесток ритам и био много бољи ривал од гостију из Добоја код Какња, а прву праву прилику пропустио је у 18. минуту кад је послије центаршута из корнера за мало непрецизан био Амар Рахмановић.

Сарајево је повело пет минута касније поготком Бењамина Татара, који је послије слободњака Шевкије Ресића, одбијену лопту је у гол кроз руке голмана Емила Велића послао - 1:0.

Предност домаћина на "Кошеву" удвостручио је поново млади Бењамин Татар након асистенције Ресића - 2:0. 

У наставку је Мусемићев тим рутински одрађивао посао око чувања предности, али су гости ипак створили неколико добрих прилика за смањивање резултата.

Пар пута су фудбалери Младости били непрецизни, а у неколико наврата добро је интервенисао и голман Сарајева Бојан Павловић, посебно послије удараца Абида Мујагића и Гедеона Гузине.

Напади Младости оставили су доста простора за домаће да из контранапада ставе тачку на побједу што је у 78. минуту и учинио двоструки асистент Шевкија Ресић, након што је одлично центрирао Харис Ханџић - 3:0.

За "покер" голова у мрежи гостију постарао се Харис Ханџић, па је бордо тим уписао прву побједу ове сезоне и сада се мирно може посветити припремама за реванш против Аталанте у четвртак на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе".

САРАЈЕВО: Павловић, Хоџић, Шабановић, Станојевић, Ресић, Рахмановић, Шофранац, Мустафић, Адукор, Ханџић, Татар.

МЛАДОСТ: Велић, Хрељић, Тандина, Гузина, Анђушић, Wелбецк, Алихоџић, Хирош, Асани, Мишић, Исаковић.

"Племићи" завршили посао за 20 минута! Зрињски ријешио питање побједника против ГОШК-а након 20 минута меча на стадиону "Под Бијелим бријегом" - 3:1.

Након шокантног ремија против малтешке Валете (1:1) у квалификацијама за Лигу Европе, Мостарци су већ у првих 20 минута практично ријешили питање побједника против екипе из Габеле с обзиром да су стекли двоструку предност.

Најприје је у 14. минуту Един Хрустемовић довео изабранике Анте Мише до вођства, да би пет минута касније Милош Филиповић погодио мрежу Далибора Козића за 2:0.

Наравно, постојала је могућност да ће Габељани успјети да се врате, али било је тешко вјеровати да ће им то поћи за ногом у гостима код троструког узастопног шампиона Босне и Херцеговине.

Дилеме, ако су уопште постојале, разријешио је Милош Аћимовић у 55. минуту, а све што су гости успјели да ураде у Мостару, био је почасни погодак у 78. минуту који је постигао Ведин Куловић.

Био је ово други тријумф "племића" у првенству, који ће барем дјелимично залијечити ране због испадања из квалификација за Лигу шампиона од словачког Спартака из Трнаве и изненађујућег "егала" против Малтежана пред реванш у Валети сљедеће седмице. 

ЗРИЊСКИ: Солдо, Баришић, Чирјак, Аћимовић, Стојкић, Тодоровић, Перишић, Јаковљевић, Рустемовић, Филиповић, Кадушић.

ГОШК: Козић, Чолић, Карамарко, Хасанхоџић, Ереиз, Алетић, Анковић, Куловић, Ђајић, Рагуж, Хасановић.

Жељо "пао" у Зеници! Челик је савладао Жељезничар у дербију другог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине!

Плави са "Грбавице" су дошли на зеничко "Билино поље" као фаворити, али тај епитет нису оправдали!

Штавише, Зеничани су освојили сва три бода сасвим заслужено и забринули све навијаче сарајевске екипе!

Гол одлуке постигао је Анел Дедић у 83. минуту након након грешке гостујуће одбране погодивши мрежу Ведрана Кјосевског - 1:0.

Челик је пропустио најбољу шансу већ у шестом минуту кад се очи у очи са Ведраном Кјосевским нашао Шевко Окић, али га је голман Жеље надмудрио и одбранио његов ударац.

У самом финишу првог дијела Челик је креирао другу стопостотну шансу али је Фенан Салчиновић изблокиран од одбране сарајевског тима у посљедњи тренутак.

Изабраници Слободана Крчмаревића нису много показали у првом дијелу сусрета, баш као ни у наставку иако су створили неколико полушанси.

Најчешће се водила жестока битка на средини терена, као и на трибинама, гдје су се послије дуго времена вратили и зенички "Робијаши", али до 83. минута се мреже нису тресле!

Тада је Дедић донио велико славље зеничком клубу и прву побједу над Жељом послије више од двије године!

Имао је "резервиста" Жеље Асим Зец шансу у судијској надокнади да гостима са "Грбавице" донесе барем реми, али је изблокиран и бодови су остали на "Билином пољу".

ЧЕЛИК: Дујковић, Беваб, Врховац, Дедић, Дилавер, Салчиновић, Окић, Караматић, Ливаја, Јамак, Шишић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Павић, Чурјурић, Бакрач, Крпић, Благојевић, Зајмовић, Веселиновић, Врањеш, Османковић, Родин.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 2. КОЛО:

Сарајево - Младост 4:0 (2:0)
/Татар 22, 38, Ресић 78, Ханџић 90+2/

Зрињски - ГОШК 3:1 (2:0)
/Хрустемовић 14, Филиповић 19, Аћимовић 55 - Куловић 78/

Челик - Жељезничар 1:0 (0:0)
/Дедић 83/

Играно у суботу:

Тузла сити - Радник 0:0

Крупа - Широки Бријег 2:2 (2:1) 
/Марјановић 29, Кољић 39 пен. - Јурић 23, Марић 77/

Звијезда 09 - Слобода 1:1 (1:0)
/Хусић 21 - Чивић 51/

ТАБЕЛА: Зрињски 6, Крупа 4, Широки Бријег 4, Радник 4, Жељезничар 3, Сарајево 3, Челик 3, Звијезда 2, Младост 1, Слобода 1, Тузла сити 1, ГОШК 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар