Одржана "Србачка регата" на Врбасу

На ријеци Врбас данас је одржана четрнаеста "Србачка регата" на којој је учествовало двадесетак различитих пловних објеката са око 150 чланова посада. Било је упола мање учесника односу на прошлогодишњу манифестацију чему је, највјероватније, утицао и доста висок водостај Врбаса који је уз то био и необично мутан након посљедњих киша.

Република Српска 29.07.2018 | 17:51
Одржана "Србачка регата" на Врбасу
Старт учесника ове традиционалне манифестације био је са локације у Кукуљама, гдје се окупио неочекивано мали број посматрача, а циљ спуста према ушћу Врбаса у Саву код Српца. Дужина трасе износила је 25 километара, а са овом ријеком дружили су се учесници различитог узраста.



„Наша регата, поред рекреативно-забавног, има и еколошки карактер, јер на овај начин годинама настојимо утицати на мијењање свијести грађана према значају ријеке Врбас и уопште заштити природе и животне средине. Вода је извор живота и због тога желимо да Врбас, али и сви други водотоци у нашој општини буду чисти и незагађени“, каже предсједник Организационог одбора "Србачке регате" Јордан Куваља.



На пола дионице спуста, на шљункари Срегића ада у Разбоју, направљена је једночасовна пауза за ручак и освјежавање, али и занимљив такмичарски програм. Због високог водостаја изостало је пливање преко ријеке и навлачење конопца, али су одржана друга такмичења. За „мисицу“ регате проглашена је Катарина Шапоња, а за „мистера“ Рајко Додик.

„Први пут сам на овој регати и лијепо се осјећам. Не бојим се воде, имам сигурно друштво, али и ја знам да пливам, па нема опасности“, каже Катарина.

За безбједност учесника регате бринуле су се екипе Дома здравља Србац, Полицијске станице и Територијалне ватрогасне јединице, које, на срећу, нису имале посла, јер је све протекло у најбољем реду, за БН потврдила је директорка Територијалне ватрогасне једнице Србац Радисава Шушчевић. Она се захвалила свима који су дали допринос да се успјешно организује ова спортско-забавна и еколошка манифестација.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

29.07.2018 20:18

ма нема ста . погледајте депонију на обали врбаса. у српцу. свињару.

ОДГОВОРИТЕ