Суперзвијезда новог миленијума - Олга Даниловић!

Српска тенисерка је у Москви постала прва WТА играчица која је и рођена и освојила титулу у 21. веку најавивши тако шта се спрема остатку света наредних година, можда и деценија.

Тенис 31.07.2018 | 19:30
Суперзвијезда новог миленијума - Олга Даниловић!
Олга Даниловић је окренула свет тениса наглавце пошто је са само 17 година успела да стигне до прве WТА титуле у каријери и тиме се упише у књиге рекорда белог спорта.

Млада Београђанка, која је након велике борбе против Анастазије Потапове стигла до пехара у Москви, и то тек пошто је у главни жреб ушла као срећна губитница из квалификација, постала је тек прва тенисерка на свету која је освојила WТА титулу, а да је рођена у новом миленијуму. Или у 21. веку, како вам драго.

Поред тога, ово је први трофеј неког WТА турнира који је освојила "лаки лузерка", то јест срећна губитница из квалификација! Само ова два податка довољна су да покажо о каквом се таленту ради. А када се тек баци поглед на играчице која је на путу до трофеја остављала за собом, на челу са 10. ина свету, Јулијом Гергес, делује засита импресивно.

Али, све делује да оно најбоље тек следи, јер Олга је показала шампионски дух, дрчност, храброст и на крају умеће. Тенис из 21. века, али буквално, пун темпа, снаге и жустрине. Без много "пимпловања" што је у свету женског тениса, нарочито када се игра на шљаци, редовна појава. Витка, висока, снажна и пре свега паметна, нови шампионски пелцер породице Даниловић могао би да испише још много нових страница повести белог спорта. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

паткпвград

31.07.2018 19:23

Јој када би свратила у патковацу на пице да ми показе како се тенис игра...

ОДГОВОРИТЕ