Србија боља од Анголе: Ристић најефикаснији

Изабраници Јовице Антонића славили у другом колу турнира у Кини – 66:59.

Кошарка 29.07.2018 | 13:45
Србија боља од Анголе: Ристић најефикаснији
Репрезентација Србије остварила је први тријумф на турниру у Кини. После стартног пораза од домаће селекције (71:74), наш комбиновани тим савладао је у репрезентацију Анголе – 66:59.

Коначни резултат није реалан показатељ колико су изабраници Јовице Антонића, који на овом турниру одмењује селектора Александра Ђорђевића, били бољи на овој утакмици, јер су њеним већим делом имали двоцифрену предност.

Најефикаснији у редовима Србије био је Ристић са 14 поена.

После изједначене прве четвртине Србија је заиграла много ефикасније и прецизније у нападу и прво полувреме добила са 40:30.

Подмлађени тим Србије играо је боље у наставку утакмице, а почетком последње деонице повео је са 15 поена разлике.

Предност би била још убедљивија да екипа Јовице Антонића, који на турниру замењује селектора Александра Ђорђевића, није имала 26 изгубљених лопти.

Селекција Анголе је у завршници успела да придје на четири поена заостатка, али су српски репрезентативци успели да одбију нападе противника и победе.

Србија је у првом колу изгубила од Кине са 71:74, а у трећем колу, у понедељак игра против Украјине, у понедељак у 10 ујутру.

Тренер Јовица Антонић рекао је да је његова екипа данас одиграла много боље него у првој утакмици.

"Успели смо да се аклиматизујемо, привикнемо на временску разлику, што се видело и на терену. Имали смо потпуно контролу игре скоро 35 минута, држали до тада константну предност од 10 до 15 поена, али нисмо успели да одемо на већу разлику због великог броја изгубљених лопти, што је само последица неуиграности. Ангола је припретила у финишу, али нисмо паничили, већ смо мирно привели утакмицу крају. Сутра нас очекује дуел против Украјине која је убедљиво на старту турнира победила Анголу", навео је Антонић.

Србија – Ангола 66:59 (12:11, 28:19, 16:12, 10:17).

СРБИЈА: Тејић 6, Пот 2, Стојановић 7, Ристић 14, Ребић 3, Бркић, Апић 6, Ђоковић, Пашајлић 5, Ненадић 9, Крстић 9, Хускић 5.

АНГОЛА: Домингос, Кицуами 11, Матеус 7, Муцунга 12, Касе 5, Мореира 8, Море 3, Гонсалвеш 1, Јунго, Конесисао 5, Нданем 7, Бастос.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар